"Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon gibi 25 örgüt var

TBMM Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu’nun başkanlığını yapan Ersönmez Yarbay, Türkiye’deki derin devlet yapılanması içinde Ergenekon’un tek örgüt olmadığını, Ergenekon gibi en az 25 gizli örgüt bulunduğunu söyledi.


DAYATMALARLA AYAKTA DURUYOR

Ergenekoncular Türk halkının Kemalizm'i be-nimsemediğinden şikâyet ederek, halkın, geri kalmanın baş sebebi olarak Kemalizm'i sorumlu tutmasını eleşti

Polis havan topunu inceliyor

Üsküdar’da önceki gün meydana gelen patlamaya ilişkin polisin soruşturması ve operasyonları sürüyor.


  Öğrenci affı Ekim’de Meclis’te

Yüzbinlerin merak ve heyecanla beklediği öğrenci affı yasa tasarısının millî eğitim bakanlığı tarafından en geç ekim ayına kadar meclis'e sunulması bekleniyor.


  MESLEK OKULLARINA TEŞVİK ARTIYOR

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı, meslekî ve teknik eğitim okul öğrencileri ile genel lise öğrencilerinin ortak sınıfta ders görmesi için harekete geçti.


  OKULSUZ GENÇLERE ÇIRAKLIK ŞANSI

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı, ilköğretimi bitirememiş gençlerin meslek sahibi olabilmeleri amacıyla açık ilköğretim okullarında okuyarak meslekî eğitim almasına şans tanıyacak.


  Okulların yeni gelir kaynağı go-kart

MİLLÎ Eğitim Bakanlığına bağlı bazı okulların salon ve bahçeleri, yaz aylarında okulların bazı giderlerinin karşılanması için nişan, nikâh törenleri için ya da otopark ve go-kart pisti olarak kiraya veriliyor.


  Gölet kapatılmayınca, 2 çocuğa mezar oldu

Habİbler Asfaltboyu Mahallesi’nde bulunan gölete serinlemek için giren 2 çocuk, boğularak vefat etti.


  Ankara’da, 187 park kütüphane olacak

Mamak Belediye Başkanlığı ‘’Seyahat Eden Kütüphane’’ projesi kapsamında ilçedeki 187 parkta, bankların üzerine okuma bilincini geliştirme amacıyla 500 adet kitap bırakacak.


  Sakarya Üniversitesi’ne uluslar arası ilgi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, 2008-2009 eğitim yılı için aralarında Almanya, Avusturya, Hollanda ve Amerika’nın da bulunduğu 34 ülkeden toplam 276 kişinin üniversitelerine yabancı öğrenci kontenjanı için başvurduğunu bildirdi.


  Ekonomik daralma esnafı zora soktu

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Sabri Erdil, Türkiye’deki ekonomik daralmaya karşılık hükümetin tedbir almamasının esnafı bitme noktasına getirdiğini söyledi.


  Meclisin üzerindeki vesayeti kaldırın

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin mevcut anayasasının acilen sivil ve demokratik bir anayasayla değiştirilmesi gerektiğini söyledi.


  Sendikal örgütlenmeye yapılan baskılar arttı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, ‘’AK Parti iktidarı döneminde sendikalara ve sendikal örgütlülük hakkını kullananlara yapılan baskılar arttı’’ dedi.


  Yeni rektörün önünü açmak için istifa etti

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, görevinden istifa etti.


  Arbedeye polis müdahalesi

Artvİn’İn Hopa ilçesinde, afiş asma tartışması sonucu iki grup arasında çıkan arbedeyi polis, havaya ateş açarak ve biber gazı kullanarak dağıttı.


  Yağmurdereli için mevlid okutuldu

Tedavİ gördüğü hastanede vefat eden san'atçı, yapımcı ve AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli için Trabzon’da Kur’ân-ı Kerim ve mevlit okutuldu.


  Fakülte dekanlarının duyguları zedelenmiş!

Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki (DEÜ) fakültelerin dekanları, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, DEÜ’de yapılan rektör atamasının, seçimlerde ortaya çıkan iradeyi yansıtmadığını ileri sürerek, konunun çözümü için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini bildirdiler.


  Erdoğan: Nifakçılara fırsat vermeyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.


  Gizli kamera iddiasına yalanlama

TBMM’dekİ AKP Grup Salonu’nda bulunan kameranın ‘’gizli’’ olduğu iddiasının kesinlikli doğru olmadığı belirtildi.


  Fişlemeleri, darbe için kullanacaklardı

KARA Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığında 2004 yılına kadar görev yapan Binbaşı Fikret Emek’in hazırlattığı, Ergenekon Ek İddianamesi 19. klasöründe yer alan İstanbul’daki Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler, iş yerleri ve çok sayıda şahsı kapsayan fişleme belgelerinde ismi geçen Mazlumder Genel B


  Yeni bir anayasa için hazırız

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, yeni bir anayasa için hazır olduklarını söyledi.


  Kutan: Meclis'te olsaydık, Meclis'i titretirdik

SAADET Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’Şu anda mecliste bizim 20 milletvekilimiz olabilseydi, emin olun meclis titrerdi adeta’’ dedi.


  Economist: AKP’nin laik hasımları sessiz kalmaz

İNGİLİZ The Economist dergisi, “yakın siyasî tehlikenin” geçtiğini ancak AKP’nin laik hasımlarının sonsuza kadar sessiz kalacağına dair bir netlik olmadığını yazdı.


  Rektör atamaları, objektif kriterlere bağlanmalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, rektör atama sisteminin yeniden gözden geçirilmesi ve atamaların objektif kriterlere bağlanması gerektiğini belirterek, ‘’Yeni yasama yılında bununla ilgili bir düzenleme mutlaka hayata geçirilmelidir’’ dedi.


  Türkiye'nin, bir sığınma yasası yok

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Dış İlişkiler Sorumlusu Metin Çorabatır, Türkiye’deki sığınma sisteminin eksiklikleri ve açıkları bulunduğunu belirterek, “Türkiye’nin bir sığınma yasası yok, oluşturulması gerekiyor” dedi.


  Hükümete toplu sözleşme çağrısı

TOPLU görüşmeler öncesi hükümete toplu sözleşme çağrısı yapan KESK, sözleşme teklifi hazırladı.


  Kaçak göçmen değil, fındık işçileri

GÜNEYDOĞU'DAN fındık toplamak için yola çıkan 42 kişi, mutlak bir kazadan son anda kurtuldular.


  İzmir ulaşımda tek tarifeye geçiyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda “tek tarife” uygulamasına geçiyor.


  Sokakta halı yıkayanlara ceza yağdı

KONYA'da su tasarrufu amacıyla başlatılan sokakta halı ve kilim yıkama yasağına uymayanlara ceza yağdı.


  Erozyon, 33 yılda köprüyü yuttu

TÜRKİYE her yıl 500 milyonu tarım alanlarından olmak üzere 1 milyar 400 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor.


  Antalya’da yanan ormanlar için kampanya

ANTALYA Valiliği, Manavgat ve Serik ilçelerinde yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılmasına destek olmak isteyenler için bankada hesap açarak ‘’Ağaçlandırma Kampanyası’’ başlattı.


  Iğdır’dan, Irak ve Gürcistan’a un ihracatı

IĞDIR'DA 8 yıldır üretim yapan şehrin tek un fabrikasından, Nahcivan’dan sonra Irak ve Gürcistan’a da un ihraç edilmeye başlandı.


  Niğde Kalesi, 60 yıl sonra kapılarını ziyaretçilere açtı

ORTA Anadolu’da Selçuklu başta olmak üzere en önemli tarihî dönemlerin eserlerini bünyesinde ve çevresinde yaşatan Alaaddin Tepesi, tarihî kalenin restorasyonu sonrası ziyaretçilere açıldı.


  Motorlu testere kursu açtılar

MERSİN'İN Mut ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, motorlu testere kursu açtı. Hafta içi verilecek ve 40 saat sürecek kurs halk eğitim merkezinde verilecek.


  Yalova’da, seyyar lastikçi uygulaması yayılıyor

ARAÇ kullananların en büyük sorunlarından biri olan lastik patlamaları sonucu yolda kalmak artık tarihe karışıyor.


  HapşIrmaya hazır mısınız?

Newsweek dergisinin “Kaşınmaya ve Hapşırmaya Hazır Olun” başlıklı haberine göre, küresel ısınma ve atmosferdeki karbondioksit oranı artışı, alerjiyi tetikleyen birçok bitkinin ve kimi böceklerin artmasına sebep oluyor.


  40 yıl içinde bütün ABD’liler obez olabilir

Son 30 yılın eğilimlerinin sürmesi halinde 40 yıl içinde her bir Amerikalının obez olabileceği bildirildi.


  ABD'de, 32 denek maymun aşırı sıcaktan telef oldu

ABD’de, uyuşturucu deneylerinde kullanılmak üzere karantinaya alınmış 32 denek maymunun, bir kaza sonucu aşırı sıcaktan öldüğü bildirildi.


  Kadınlar daha uzun yaşıyor

Araştırmalar, 100 yılın üzerinde yaşayanların yüzde 85’inin kadın olduğunu ortaya koyarken, bunun temel yapısal sebebi erkeklerin kadınlara oranla kalp ve damar hastalıklarına daha erken yakalanmaları olarak gösteriliyor.


  Morgan Freeman taburcu edildi

ABD’nİn Mississippi eyaletinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan Oscar ödüllü ünlü aktör Morgan Freeman’ın, hastaneden taburcu olduğu bildirildi.


  Yüzme havuzları sağlığı tehdit ediyor

Eskİşehİr Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Özmen, sağlıksız mekânlarda yapılan açık yüzme havuzlarının riskli olduğuna dikkat çekti.


  Bilinçsiz diyetlere dikkat

Uzmanlar günümüzün en önemli sağlık sorunlarının başında gelen şişmanlıktan kurtulmak için bilinçsizce yapılan diyetlere karşı vatandaşları uyardı.


  Kan testiyle kanser teşhisi yapılabilecek

AmerİkalI bilim insanları, basit bir kan testiyle erken aşamadaki akciğer kanserlerinin belirlenebileceğini ortaya koydu.


  İşsizlik öldürüyor!

YapIlan araştırmalara göre, işsizlik ölüm riskini iki katına çıkarıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır