"Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DAYATMALARLA AYAKTA DURUYOR

Ergenekoncular Türk halkının Kemalizm'i be-nimsemediğinden şikâyet ederek, halkın, geri kalmanın baş sebebi olarak Kemalizm'i sorumlu tutmasını eleştiriyor. İddianamenin 2. klasöründe yer alan “Lobi” kitapçığında, “21. Yüzyıl Türkiye'sinde Kemalizm'i sivil unsurların benimsemiş ve özümsemiş olarak savunmaları gereği vardır. Aksi halde yalnızca silahlı kuvvetler mensuplarının savunduğu ve dayatmaları ile ayakta tutmaya çalıştıkları bir rejim ve ‘izm’ olarak gösterilmeye devam edilecektir. Bunun önüne geçilmesi gereği kaçınılmazdır” deniliyor.

KEMALİZM İÇİN HER YOL MÜBAH

“Lobinin Amacı” bölümünde ise sivillerin Kemalizm'i sahiplenmesi için çeşitli senaryolar üretilmesi isteniyor: “Kontra senaryolar üretebilecek, etkinlikler tasarlayarak uygulamaya koyacak, kamuoyunun Kemalist ideolojiye ve ulusal çıkarlara uygun sivil hareketi sahiplenerek katılımını sağlayabilecektir.” “Sonuç ve öneriler” bölümünde Ergenekon'un masonik ve nazi türü örgütlenmelerden esinlendiği açıklanıyor, Batıdaki gizli istihbarat modellerinin örnek alınması isteniyor.

Kemalizm provokasyonu

Ergenekon terör örgütü iddianamesinin eklerinde yer alan “çok gizli” ibareli, 1999 tarihli “Lobi” çalışmasında, Ergenekoncuların Türk halkının Kemalizm’i benimsemediğinden şikâyetçi olduğu halkın büyük çoğunluğunun geri kalma sebebi olarak Kemalizm’i sorumlu tuttuğu ifade edildi.

İddianamenin 2. klâsöründe yer alan “Lobi” kitapçığında, “Toplumun, Kemalist ideolojiyi gerçek anlamda özümseyemediği” belirtilerek geri kalmışlığın sebebi olarak Kemalizm’in görüldüğü ifade edildi: “Türk halkı toplumsal geri kalmışlık, mutsuzluk ve umutsuzluğun kaynağı olarak Kemalizm’i sorumlu tutar hale gelmiştir.”

TOPLUMUN REJİME GÜVENİ YOK

Toplumun çeşitli yaş kategorilerine ayrılarak yapılan analizde ise aynı şikâyet dile getiriliyor: ”Türk toplumu bugün: koskoca bir ömür boyunca kendisini sosyal güvence ve manevî tatmine ulaştırmayan, mutlu edemediği gibi umut verileri de ortaya koyamayan rejime karşı yaşlı insanlar (50 yaş üzeri); tamamen güvenini yitirmiş, düş kırıklığı içindedir.

“Orta kuşak (30-50 yaş arası) olarak ele alınacak nesil için de durum böyledir.

“Genç kuşak ise (18-30); kendilerinden önceki kuşakların yaşamak ve katlanmak zorunda kaldıkları koşullar ile gelişmiş ülke insanlarının eriştikleri koşullar arasında muhasebe yapmakta ve mevcut rejimin kendilerine bir gelecek sağlayabilecek güç ve dinamiğe sahip olmadığını peşinen görmektedirler.”

KEMALİZM SİVİLLEŞEMEDİ ELEŞTİRİSİ

Kitapçıkta, “Neden sivil Kemalist “Lobi?..” başlığı altında başlangıçtan günümüze “Kemalizm’e saldırıda en başta öne sürülen karşı faktörün Atatürk’ün asker kişiliğinin olduğunun” vurgulandığı metinde Kemalizm’in sivilleştirilmesine vurgu yapılıyor: ”21. Yüzyıl Türkiye’sinde Kemalizm’i sivil unsurların benimsemiş ve özümsemiş olarak savunmaları gereği vardır. Aksi halde yeryüzünün tek Kemalist Akademisi olarak görülen Harp Akademilerinden yetişen, yalnızca silâhlı kuvvetler mensuplarının savunduğu ve dayatmaları ile ayakta tutmaya çalıştıkları bir rejim ve “izm” olarak gösterilmeye devam edilecektir. Bunun önüne geçilmesi gereği kaçınılmazdır.”

“Lobini Amacı” bölümünde ise sivillerin Kemalizm’i sahiplenmesi için çeşitli senaryolar üretilmesi isteniyor: ”Kontra senaryolar üretebilecek, etkinlikler tasarlayarak uygulamaya koyacak, kamuoyunun Kemalist ideolojiye ve ulusal çıkarlara uygun sivil hareketi sahiplenerek katılımını sağlayabilecektir.”

MASON VE NAZİLERİ ÖRNEK ALMIŞLAR

“Sonuç ve öneriler” bölümünde Ergenekon’un masonik ve nazi türü örgütlenmelerden esinlendiği açıklanıyor: ”Emir ve tensiplerinize sunulan bu çalışmamıza masonik Bilderberg örgütü, Alman Nazi örgütlenişi, İngiliz İstihbaratının örtülü örgütlenme modelleri ve bazı Avrupa ülkelerinin sivil toplum örgütlenişleri ile Doğu kaynaklı bazı istihbarat ve siyasal örgütlenmeler kaynaklık etmiş.”

Kemal BENEK / Ankara

09.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ergenekon gibi 25 örgüt var

  DAYATMALARLA AYAKTA DURUYOR

  Polis havan topunu inceliyor

  Ekolojik denge bozuluyor

  Öğrenci affı Ekim’de Meclis’te

  MESLEK OKULLARINA TEŞVİK ARTIYOR

  OKULSUZ GENÇLERE ÇIRAKLIK ŞANSI

  Okulların yeni gelir kaynağı go-kart

  Gölet kapatılmayınca, 2 çocuğa mezar oldu

  Ankara’da, 187 park kütüphane olacak

  Sakarya Üniversitesi’ne uluslar arası ilgi

  Ekonomik daralma esnafı zora soktu

  Meclisin üzerindeki vesayeti kaldırın

  Sendikal örgütlenmeye yapılan baskılar arttı

  Yeni rektörün önünü açmak için istifa etti

  Arbedeye polis müdahalesi

  Yağmurdereli için mevlid okutuldu

  Fakülte dekanlarının duyguları zedelenmiş!

  Erdoğan: Nifakçılara fırsat vermeyeceğiz

  Gizli kamera iddiasına yalanlama

  Fişlemeleri, darbe için kullanacaklardı

  Yeni bir anayasa için hazırız

  Kutan: Meclis'te olsaydık, Meclis'i titretirdik

  Economist: AKP’nin laik hasımları sessiz kalmaz

  Rektör atamaları, objektif kriterlere bağlanmalı

  Türkiye'nin, bir sığınma yasası yok

  Hükümete toplu sözleşme çağrısı

  Kaçak göçmen değil, fındık işçileri

  İzmir ulaşımda tek tarifeye geçiyor

  Sokakta halı yıkayanlara ceza yağdı

  Erozyon, 33 yılda köprüyü yuttu

  Antalya’da yanan ormanlar için kampanya

  Iğdır’dan, Irak ve Gürcistan’a un ihracatı

  Niğde Kalesi, 60 yıl sonra kapılarını ziyaretçilere açtı

  Motorlu testere kursu açtılar

  Yalova’da, seyyar lastikçi uygulaması yayılıyor

  HapşIrmaya hazır mısınız?

  40 yıl içinde bütün ABD’liler obez olabilir

  ABD'de, 32 denek maymun aşırı sıcaktan telef oldu

  Kadınlar daha uzun yaşıyor

  Morgan Freeman taburcu edildi

  Yüzme havuzları sağlığı tehdit ediyor

  Bilinçsiz diyetlere dikkat

  Kan testiyle kanser teşhisi yapılabilecek

  İşsizlik öldürüyor!

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır