"Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclis, dosyalara dokunamadı

TBMM’ye sunulan dokunulmazlık dosyası sayısı, 221’e ulaştı.


Bin 250 ev sular altında kaldı

Bitlis'in Tatvan ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, ilçede bin 250 evi sel sularının bastığını bildirdi.

Anayasa’da değişiklik yapma zarureti var

ESKİ TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ‘’Meclis içerisinde bir uzlaşmayla bazı konuların gündeme getirilmesi ve anayasa değişikler


  “ERGENEKON’’U BESLEYEN KAYNAK KURUTULSUN

Türk, ‘’Ergenekon’’ dâvâsına da değinerek, bu dâvânın önemli olduğunu, Türkiye’nin şeffaflaşmasına, normalleşmesine katkıda bulunacağını kaydetti.


  Şehit ailelerinden Karadağ’a tepki

BİNGÖL Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Başkanı Ziya Sözen, görevi, mesleği ne olursa olsun hiç kimsenin evlâtlarını bu vatan, bu millet ve bu bayrak için karşılık beklemeden şehit veren ailelere hakaret edemeyeceğini vurguladı.


  MHP, etkin muhalefeti sürdürecek

MHP, TBMM’nin 23 Dönem 2. Yasama Yılında, 45 kanun teklifi, 76 Meclis araştırma önergesi ile bir gensoru ve bir de genel görüşme önergesi verdi.


  Ege’deki uçuşlara müdahale

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan’a ait uçakların, Ege Denizi’nin uluslar arası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden Türk uçaklarına dün ve önceki gün 6 kez önleme yaptığını bildirdi.


  7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu

Şırnak’ta 7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu, Erzincan’da 1 terörist yakalandı.


  Kafkaslar’a ilgisiz kalamayız

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gürcüler ile Güney Osetyalılar arasında çatışmaya dönüşen olaylarla ilgili olarak, ‘’Türkiye olarak hem Gürcistan, hem de Rusya yönetimine barış ve itidal çağrısını yinelemek istiyoruz’’ dedi.


  Kanbolat: Bu savaş büyümez

Gürcistan ile Rusya arasında Güney Osetya’dan kaynaklanan gerginlik sonunda yaşanan çatışmalar, bölgeye komşu olan Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor.


  HAK-İŞ'ten çalışma komitesi talebi

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, KEY ödemelerinde yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi için ‘’Zorunlu Tasarruf Hesapları’’nın tasfiyesinde olduğu gibi hükümet, işçi, memur ve ilgili diğer sosyal tarafların temsilcilerinin bulunacağı bir ‘’çalışma komitesi’’ oluşturulmasını istedi.


  Özürlülerin sosyal haklar yönetmeliklerle gasp edildi

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, AKP iktidarı döneminde yapılan yönetmelik değişiklikleriyle özürlülerin sosyal haklarının gasp edildiğini savundu.


  Akbulut: 'Dolandırıcılık' iddiası düzmece ve iftiradır

SKİ Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, kendisine yönelik ‘’dolandırıcılık’’ iddiasına konu edilen olayın, ‘’vekalet ücreti ödemeyenler hakkında bunun icra yoluyla tahsilinin istenmesinden ibaret olduğunu’’ bildirdi.


  Abhaz yetkililer Sakarya'da

GÜRCİSTAN'DAN bağımsızlığını ilan eden ancak hiçbir uluslararası kuruluş ve devlet tarafından tanınmayan Abhazya’nın “meclis başkan yardımcısı” İrina Agripha, “Abhazya’nın Gürcistan ile problemlerini diyalog yoluyla çözmek, bunun için ellerinden geleni yapmak istediklerini” söyledi.


  Kamu-Sen’e göre yoksulluk

TÜRKİYE Kamu-Sen’in araştırmasına göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı Temmuz ayında bin 323 YTL 45 YKr’ye yükseldi.


  Yardım yaparken insanları incitmeyin

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Ramazan ayı öncesi vatandaşlar, yerel yönetimler ve hayır kurumlarından, muhtaçlara dağıtacakları yardım kolilerini en yakınlarındaki esnaftan temin etmelerini istedi.


  Memura iyileştirme en az 100 YTL olmalı

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikalar olarak ek ödemelerin belirlenmesinde söz sahibi olmak istediklerini vurgulayarak, ‘’Kamu çalışanlarına yapılacak iyileştirme en az 100 YTL’den başlamalıdır.


  Karadeniz kurultayı toplanıyor

Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ile Karabük Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenecek ‘’4. Karadeniz Kurultayı’’ Karabük’te yapılacak.


  Trafosu patlayan doğum hastanesi elektriksiz kaldı

İZMİR’DE Ege Bölgesi’nin en büyük hastanelerinden biri olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesindeki elektrik trafosu patladı.


  Gülnar’da ormanlar yeniden canlanacak

MERSİN’İN Gülnar ilçesinde geçen ay çıkan orman yangınında simsiyah görüntü alan ağaçlar, yüzde 50 oranında değer yitirse de, kesilerek ekonomiye kazandırılmaya çalışılıyor


  Bartın ve Datça’da orman yangını

BARTIN’IN merkeze bağlı Abdipaşa beldesinde, çamlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.


  Kızılay hazırlıklarını tamamladı

GÜRCİSTAN’IN Osetya bölgesindeki çatışmaların meydana getirdiği Kafkaslardaki hareketliliğin ardından alarma geçen Türk Kızılayı hazırlıklarını tamamladı.


  RTÜK kararları internet sitesinde duyurulacak

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) toplantılarında alınan kararlar, 15 Ağustostan itibaren üst kurulun internet sitesinde duyurulacak.


  Camekânlı at arabası görenleri şaşırtıyor

ANKARA’NIN göbeğinde ilginç at arabasıyla manavlık yapan genç, görenleri şaşırtıyor.


  Kirlilik, Bafa Gölü’nün dengesini bozd

AYDIN ve Muğla il sınırında bulunan Bafa Gölü’nde yaşanan aşırı kirlilik ve kuraklığın gölün ekolojik dengesini tamamen bozduğu belirtildi.


  Metal kaplama fabrikasında yangın

İZMİR’İN Kemalpaşa ilçesine bağlı Ulucak beldesindeki Ege Eloksal Metal Kaplama Fabrikası’nda sabaha karşı yangın çıktı.


  Taksim’de, seyyar satıcılara operasyon

TAKSİM ve civarında, polisin de desteğiyle seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenleyen zabıta ekipleri, çok sayıda seyyar tezgâha el koydu.


  İstanbul Üniversitesi ilk 500’e girdi

İstanbul Üniversitesi, 2008 yılında da ‘’Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi’’ arasına girdi.


  Leylekler, köyü elektriksiz bıraktı

anakkale’nİn Bayramiç ilçesinde elektrik nakil hatlarına konan leylekler elektrik kesintisine sebep oldu.


  Yavru Caretta Carettalar denize ulaştı

Kumluca ve Kemer ilçelerine bağlı Olimpos ve Çıralı sahillerindeki yumurtalarından çıkan yavru Caretta Carettalar denize ulaşmaya başladı.


  İstanbul için iftar vakti

Ramazan Bingöl Et Lokantası (RB), özel iftar mönüleri ile Ramazan ayı boyunca Türk mutfağının geleneksel tatlarını yaşatmaya hazırlanıyor.


  Ramazan’da Osmanlı mutfağı keyfi

İstanbul Marriott Hotel Asia, Orange Southern Mediterranean Grill’de Ramazan boyunca Uluslararası Ödüllü Aşçıbaşı Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi tarafından hazırlanmış olan açık büfe ve zengin menü seçenekleri ile Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetleriyle hizmet verecek.


  Kızarmış tavuğa tav oldu!

ABD’de Tremayne Durham isimli katil, müebbet hapis alacağını bildiği halde ömürboyu KFC’den kızarmış tavuk ve pizza karşılığında suçunu kabul etti.


  Dünya İslâma koşuyor

İngİltere’de periyodik olarak haftada bir defa camiye gidenlerle Protestan kiliselerine giden cemaatler arasında yapılan son araştırmada, ilk defa camiye giden Müslümanların sayısı, kiliseye giden Hıristiyanların sayısını geçtiği ifade edildi.


  SRİLANKA HÜKÜMETİNDEN ÖĞRENCİLERE BEDAVA BAŞÖRTÜSÜ

Halkının % 80´i Budist olan Srilanka’da hükümet, devlet okullarında okuyan azınlık Müslüman öğrencilere bedava başörtüsü dağıtıyor.


  E-atıklar tabiatı tehdit ediyor

Teknolojİk gelişmeler sayesinde elektronik markete dönüşen dünyada bilgisayarlar 2-5 yıl arasında, cep telefonları 18 ayda, dayanıklı tüketim malzemeleri ise 15 yılda elektronik atık (e-atık) olarak çöpe atılıyor.


  Rasathane, gökyüzü tarihini anlatacak

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesince, Başşehirlilere insanoğlunun teleskobu gökyüzüne çevirdiği tarihi serüveni anlatılacak.


  Türkiye’nin boncuk merkezi: Marpuççular Han

Tahtakale’de Osmanlı döneminde nargilenin sap kısmını üreten ‘’marpuççular’’ın bulunduğu sokağa 25 yıl önce kurulan Marpuççular Han, günümüzde Çin, Hindistan, Avusturya ve Slovakya’dan ithal edilen yüzlerce renk ve tasarıma sahip boncuk çeşitleriyle Türkiye’nin en büyük boncuk ve bijuteri merkezi haline geldi.


  Rafting, milyon dolarlar getiriyor

Antalya’daki Köprüçay’a her yıl yaklaşık 300 bin kişinin rafting yapmak üzere geldiği, bu sektörden sadece Köprüçay’da yıllık elde edilen gelirin 10 milyon dolar civarında olduğu bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır