"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İşletmelerin sigara mağduriyeti giderilecek

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, sigara yasağından zarar gördüğünü iddia eden alış veriş merkezlerindeki yerler ile dışardaki benzer yerlerin geçmiş dönemlerindeki cirolarını karşılaştırarak, buna göre bir düzenleme yapabileceklerini söyledi.

Erdöl, yaptığı açıklamada, insan sağlığını olumlu yönde etkileyen uygulamaların çok önemli olduğunu, sigara yasağı uygulamasının da ‘’insan sağlığı aşısı’’ olduğunu belirtti. Bazı alanlarda sigara içilmemesi uygulamasının ülke genelinde büyük bir destek gördüğünü kaydeden Erdöl, ‘’Geldiğimiz nokta umduğumuzdan çok daha iyi. Vatandaşımız kendi sağlığına, çoluk çocuğunun sağlığına daha bilinçli yaklaşıyor. Uygulamaya sahip çıkıyorlar. Elde edilen ilk veriler çok olumlu’’ dedi. Erdöl, sadece alış veriş merkezleriyle ilgili bazı şikâyetler aldıklarını kaydederek, şunları söyledi:

‘’Alış veriş merkezlerindeki kafe ve restoranlar ile dışardaki benzer alanlar arasında haksız rekabet olduğuna yönelik eleştiriler geliyor. Bununla ilgili inceleme yapıyoruz. Acaba geçmişteki cirosuyla şimdiki cirosu nasıl? Bir de dışarıdaki benzer faaliyet gösteren yerlerdeki cirolar nasıl? Bunları karşılaştıracağız. Alış veriş merkezlerindeki işyerlerinin cirosu düşmüş, dışardaki mekânlardaki cirolar artmış ise benzer faaliyette bulunanlar açısından o zaman bir düzeltme yapma ihtiyacı olabilir. Bunu da kendilerine söyledim. Fakat bu asla alış veriş merkezlerinde sigarayı serbest bırakmak değil, dışardakilerin yükümlülüklerinin daha erkene alınması şeklinde olabilir.’’

“KANUN DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR”

Bu tür uygulamalar için kanun değişikliğinin gerekli olduğunu anımsatan Erdöl, ‘’Alış veriş merkezlerinde sigara içmeme yasağının ötelenmesi, gevşetilmesi, ertelenmesi asla söz konusu olamaz. Dışardakilerin erkene alınması düşünülebilir. Bu da kanun değişikliği gerektiriyor. Meclis açılmadan bu konuda hiç bir şey yapılamaz’’ diye konuştu. Uygulamayla Türkiye’nin daha dumansız olacağını ve sağlıklı nesiller yetişeceğini ifade eden Erdöl, şöyle konuştu: ‘’Birkaç istatistiki veri, gayri resmî olarak elimize geçti. Sigara satışlarında ilk aylarda zannedildiği kadar ciddî bir düşüş olmadı. Bunun sebebini tam olarak bilemiyoruz. Bazı anketlerde sigara içenlerin oranlarında yüzde 10-20 oranında azalma olduğu gösteriliyor. Sigara satışlarının niye azalmadığı benim kafamda soru işareti. Bunları aydınlatabilmek için 5-6 ay kadar bir zaman ihtiyacımız var. Tam istatistiki verileri söyleyebilmek için biraz erken.’’ Kapalı alanlarda sigara içme yasağı 19 Mayıs 2008’de uygulama konulmuştu. Alış veriş merkezlerindeki kafe ve restoranlar yasak kapsamında bulunurken, bu yasak, caddelerdeki kafe ve restoranlarda 19 Temmuz 2009’da uygulamaya geçecek.

13.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  GÜL: Barış ve istikrardan yanayız

  Tersane ölümleri tedbirsizlikten

  Tuzla, her şeyiyle ölüm kokuyor

  Şehitlere son görev

  Yaralı Yüzbaşı Tankül, Ankara’ya gönderildi

  Şehit Kurmay Yarbay geçici görevle gelmişti

  Terörün son çırpınışları

  Sarıyazı köylüleri: Büyük üzüntü içindeyiz

  Ergenekoncular “terör seti” oluşturacaktı

  Kuva-yı Milliye’ciler Atatürk üzerinden çıkar sağlamış

  İşçi sayısı katlanarak artıyor

  Tersanelerin kapatılma sebepleri ortaya çıktı

  Tersanelerde en çok rastlanan eksiklikler

  Yangınzedelerin yaraları sarılıyor

  Yıldırım düştü, çıkan yangında 7 ev yandı

  Van’da modern yanık merkezi açıldı

  İSKİ’YE ait boru patladı, evleri su bastı

  Ankara’da su tüketiminde rekor artış

  17 ve 30 Ağustos’ta Vatan Caddesi trafiğe kapatılacak

  Otopark kapasitesi en yüksek il İstanbul

  İşletmelerin sigara mağduriyeti giderilecek

  Cumhuriyet yazarı Öcalan hayranı!

  Yüzbaşı’nın evinde gergin bekleyiş

  Cumhurbaşkanı’nın desteğiyle okullu oldu

  Öğrenciye aşırı burs verilmesi yanlış

  Trafikte bilânço ağır

  Sınır ötesi bayramlaşmada değişiklik

  Konya’ya, bisikletli toplu taşıma teklifi

  Suriye’de evinizde hissedin

  YouTube özgürlüğüne kavuşuyor

  Ezandan etkilendi, Müslüman oldu

  Florida Müslümanları sosyalleşiyor

  Bir çocuk, dünyanın en büyük uçağını indirdi

  78 yaşında askere çağrıldı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır