"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehitlere son görev

Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan 9 askerin cenazeleri, Erzincan Askerî Hastanesinde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Şehit yakınlarının tabutların başına gittiği sırada törene katılanlar da gözyaşlarını tutamadı. Törenin sonunda ambulanslara konulan şehit cenazeleri törene katılanlar tarafından askerî hava alanına uğurlandı.

Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan 9 askerin cenazeleri, Erzincan Askeri Hastanesinde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Törende şehitler için dua eden Terzibaba Camisi İmamı Birol Akçay ise ‘’Şehitleri tabutlarına yerleştirirken yüzlerinde şehit olmanın verdiği gururu gördüm’’ diye konuştu. Akçay, vatanın, milletin bütünlüğüne kast edenlerin karşılarında kahraman Mehmetçiği bulacağını belirtti. Hastane bahçesindeki tören, şehitler Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı, Jandarma Uzman Çavuşlar Gökhan Kuvat, Selim Kabataş ile erler Barış Demir, Önder Muratoğlu, Abdurrahman Bolat, Aydın Emer, Adem Bilaloğlu ve Murat Atsen’in cenazelerinin askerlerin omuzlarında hastane bahçesine getirilmesi ile başladı.

3. Ordu Komutanlığı Protokol Subayı Binbaşı Adnan Bardakçı, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün son çırpınışlarını yaşadığını söyledi. Teröristlerin, Mehmetçiğin azmi ve cesareti karşısında mağlup olacağını ifade eden Bardakçı, ‘’Şehitlerimizin dökülen kanları bizlere terör örgütü ile mücadele azminde yeni güç verdi’’ dedi.

“OĞLUM BAK BABAN GELDİ”

Konuşmaların ve dua okunmasının ardından törene katılan şehit Kurmay Yarbay Şamdancı’nın eşi Emine Şamdancı, 22 aylık oğlu Tahsin Behiç Şamdancı, Kayınpederi Ali Türkmen ve Kayınvalidesi Elif Türkmen şehit yarbayın tabutunun başına gitti. Şehit yarbayın eşi, oğluna babasının fotoğrafını göstererek ‘’Oğlum bak baban geldi. Baban cennete gitti, seni oradan görüyor’’ diyerek göz yaşı döktü. Törene katılan Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kuvat’ın kardeşi Erhan Kuvat ise kendisinin polis olduğunu belirterek, ‘’merak etme kardeşin polis, Güneydoğu’ya gidecek’’ dedi. Şehit yakınlarının tabutların başına gittiği sırada törene katılanlar da gözyaşlarını tutamadı. Törende duygulanan gazetecilerden bazıları da gözyaşları arasında görevlerine devam ettiler.

Törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Valisi Ali Güngör, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, subaylar, astsubaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin sonunda ambulanslara konulan şehit cenazeleri törene katılanlar tarafından askeri hava alanına uğurlandı. Şehitlerin cenazelerinin askeri uçakla memleketlerine gönderildiği bildirildi. Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında önceki gün askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce döşenen mayının patlaması üzerine 9 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’acı bir olay yaşıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizi defnedilecekleri memleketlerine uğurlamaya geldik’’ diye konuştu. Bakan Atalay, mayının patlaması ile ilgili olarak, bölgede operasyonların devam ettiğini belirtti. Atalay, ‘’Bölgede yoğun çalışmalar var. Çevre taramaları ve operasyonlar devam ediyor. Faillerin bulunacağına inanıyoruz’’ dedi.

ŞEHİT AİLELERİNİN EVLERİNDE YAS VAR

Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Abdullah Aydın Emer’in, 15 gün önce İstanbul’dan Adana’ya taşınan ailesinin evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Terhisine 95 gün kala şehit olan Abdullah Aydın Emer’in, askere gitmek için Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki öğrenimini 1. sınıftan bıraktığı belirtilirken, Adana’daki evini ise hiç görmediği öğrenildi. Türk Telekom Yüreğir İşletme Müdürlüğü’nde çalıştığını ve yaklaşık 15 gün önce İstanbul Pendik’ten Adana’ya tayin olduğunu belirten baba İsmail Emer, oğlunun şehit olduğu haberini televizyondan öğrendiğini söyledi. Oğlu ile en son Pazar günü telefonda görüştüğünü ve moralinin çok yüksek olduğunu belirten Emer, ‘’Oğlum askerliği çok seviyordu. Sanki asker olarak doğmuştu. Pazar günü görüştüğümüzde, yeni adresimizi verdim ve karakola bildirmesini istedim. Adana’daki evini bile göremeden şehit oldu. Vatan sağolsun’’ dedi.

/ Erzincan

13.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  GÜL: Barış ve istikrardan yanayız

  Tersane ölümleri tedbirsizlikten

  Tuzla, her şeyiyle ölüm kokuyor

  Şehitlere son görev

  Yaralı Yüzbaşı Tankül, Ankara’ya gönderildi

  Şehit Kurmay Yarbay geçici görevle gelmişti

  Terörün son çırpınışları

  Sarıyazı köylüleri: Büyük üzüntü içindeyiz

  Ergenekoncular “terör seti” oluşturacaktı

  Kuva-yı Milliye’ciler Atatürk üzerinden çıkar sağlamış

  İşçi sayısı katlanarak artıyor

  Tersanelerin kapatılma sebepleri ortaya çıktı

  Tersanelerde en çok rastlanan eksiklikler

  Yangınzedelerin yaraları sarılıyor

  Yıldırım düştü, çıkan yangında 7 ev yandı

  Van’da modern yanık merkezi açıldı

  İSKİ’YE ait boru patladı, evleri su bastı

  Ankara’da su tüketiminde rekor artış

  17 ve 30 Ağustos’ta Vatan Caddesi trafiğe kapatılacak

  Otopark kapasitesi en yüksek il İstanbul

  İşletmelerin sigara mağduriyeti giderilecek

  Cumhuriyet yazarı Öcalan hayranı!

  Yüzbaşı’nın evinde gergin bekleyiş

  Cumhurbaşkanı’nın desteğiyle okullu oldu

  Öğrenciye aşırı burs verilmesi yanlış

  Trafikte bilânço ağır

  Sınır ötesi bayramlaşmada değişiklik

  Konya’ya, bisikletli toplu taşıma teklifi

  Suriye’de evinizde hissedin

  YouTube özgürlüğüne kavuşuyor

  Ezandan etkilendi, Müslüman oldu

  Florida Müslümanları sosyalleşiyor

  Bir çocuk, dünyanın en büyük uçağını indirdi

  78 yaşında askere çağrıldı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır