"Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Rusya, misket bombası kullandı”

Merkezi New York’ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporunda, Gori şehri ve Ruisi köyüne bir Rus uçağından misket bombaları atıldığını ve 11 sivilin öldüğü, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

Örgüt, Rusya’ya, 100’den fazla ülkenin yasaklamayı kabul ettiği bu bombaları kullanmaması çağrısında da bulundu. Rusya Savunma Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise ITAR-Tass ajansında yayımlanan açıklamasında, bu iddiayı reddederek, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün, yanlı görgü tanıklarının verdiği bilgiden yararlandığını savundu. Salkım bombası olarak da adlandırılan misket bombası, “bomba içinde bomba” olarak biliniyor. Hedefe atıldığında ana bomba infilak edince içindeki misket büyüklüğündeki minik bombacıklar dağılarak çevreye saçılıyor ve arka arkaya patlıyor.

RİCE TİFLİS’TE

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Güney Osetya’daki çatışmalar sebebiyle temaslarda bulunmak üzere Gürcistan’ın başşehri Tiflis’e geldi. Rice, kendisi ile Tiflis’e gelen gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan’ın Rusya ile imzalanmasını istediği ateşkesin Moskova’ya verilen tavizlere rağmen Gürcistan’ın çıkarlarını koruduğunu belirtti. Şu anki amacın Rus askerlerinin Gürcistan’dan çıkarılması olduğunu, daha zorlu konuların daha sonra ele alınabileceğini belirten Rice, ABD’nin Gürcistan’ın onaylamadığı ve çıkarları için en iyisi olmayan bir şeyi asla istemeyeceğini ifade etti.

Öte yandan Gürcistan patriği 2. İlia’nın ayrılıkçı Güney Osetya sınırındaki Gori şehrine gittiği bildirildi. Patrik 2. İlia’nın Gori şehrinde incelemelerde bulunacağı ve çatışmalardan zarar gören insanlarla görüşeceği belirtildi.

/ Tiflis-Gori-New York

16.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Batı, diplomasi silâhını kullansın

  “Rusya, misket bombası kullandı”

  Ruslar, Gori’yi boşalttı

  Rus basını: Türkiye, Rusya’yı destekleyecek

  İsveç’te mescit yandı

  Pervez Müşerref istifa edecek iddiası

  Clinton, pusulada yer alacak

  Bush yönetimine savaş sırasında tatil tepkisi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır