"Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Clinton, pusulada yer alacak

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adaylığını garantileyen Barack Obama, partinin Denver’da yapılacak kongresinde resmen adaylığı almaya hazırlanırken, oy pusulasında parti içindeki en büyük rakibi Hillary Clinton’ın da adının yer alması üzerinde anlaşma sağlandı.

Demokrat Parti içinde başkan adayını belirlemek üzere yapılan ön seçimlerde, kendisine 18 milyon seçmenin oy verdiğine dikkat çeken Hillary Clinton, seçmenlerine karşı borcu olduğu kanaatinde. Hillary Clinton’ın adının, delegelerin elindeki oy pusulasında yer alıp almayacağı tartışmaları, Clinton’ın, partinin başkan adaylığını Obama’nın elinden almak için son bir girişimi olduğu yönünde komplo teorilerine de yol açtı. Ancak ön seçimler sırasında aralarında derin düşmanlık oluştuğu belirtilen Obama seçim kampanyası yetkilileriyle Hillary seçim kampanyası yetkililerinin, parti kongresinde birlik mesajı verilmesi bakımından bir sorun çıkmaması ve Hillary’nin adının da oy pusulasında yer alması üzerinde anlaştığı, iki tarafın ortak açıklamasıyla duyuruldu. Washington’da konuşulan başka bir ihtimal ise, Hillary Clinton’ın, dört yıl sonrasına, yani 2012 ABD başkanlık seçimine yatırım yapıyor olabileceği.

/ Washington

16.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Batı, diplomasi silâhını kullansın

  “Rusya, misket bombası kullandı”

  Ruslar, Gori’yi boşalttı

  Rus basını: Türkiye, Rusya’yı destekleyecek

  İsveç’te mescit yandı

  Pervez Müşerref istifa edecek iddiası

  Clinton, pusulada yer alacak

  Bush yönetimine savaş sırasında tatil tepkisi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır