"Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İslâm ülkeleri gümrük vergisini yüzde 10'a düşürecek

TEMELİ 1984 yılına dayanan İslam ülkeleri arasında ‘’Tercihli Ticaret Sistemi’’ kurulmasına ilişkin müzakere ve çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

İslam Kalkınma Örgütü’ne (İKÖ) üye ülkeler arasında ‘’Tercihli Ticaret Sistemi’’ kurulmasına ilişkin anlaşma imzalayan 11 ülkeden, 5’i anlaşmanın yürürlüğe girmesi konusunda ülke meclislerinden onay çıkarttılar. Aralarında Bangladeş, Kamerun, Mısır, Ürdün, Malezya, Pakistan, Suriye, Tunus, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Gine’nin bulunduğu 11 İKÖ üyesi ülke arasında daha fazla ticaret zemininin oluşturulması için böyle bir örgütlenmeye gidilmesi kararlaştırıldı. Şu ana kadar yapılan temaslar sonucunda bu 11 ülkeden, Malezya, Suriye, Türkiye, Ürdün ve Tunus anlaşmanın yürürlüğe girmesi için ülke meclislerinden onay çıkarttılar. 5 ülke daha kendi iç mekanizmalarında anlaşmaya onay verdiği takdirde, proje, hayata geçecek. İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) çerçevesinde yürütülen bu projenin en geç 2009 yılı başında sonuçlandırılması ve yürürlüğe girmesi hedefleniyor. İKÖ ülkeleri arasında gelecek yıl uygulamaya girmesi beklenen ‘’Tercihli Ticaret Sistemi’’, üye ülkeler arasında ‘’Gümrük Vergisi İndirimi’’ sağlayacak. Bu indirim 3 aşamada gerçekleştirilecek. Yüzde 25’ten yüksek gümrük vergileri, yüzde 25’e, yüzde 15 ile yüzde 25 arasındaki vergiler de yüzde 15’e çekilecek. Yüzde 10’dan fazla, yüzde 15’e kadar olan vergilerde yüzde 10’a inmiş olacak.

22.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bankaların düşük faiz oyunu

  İslâm ülkeleri gümrük vergisini yüzde 10'a düşürecek

  Cepte ilk numara başarıyla taşındı

  İzmir Limanı’ndaki sıkışıklığın faturası ekonomiye

  'Rent a car' değil 'rent a motor' dönemi

  “Kümesteki kaz gibi yolunuyoruz”

  Rus denetimi ihracatçıyı vurdu

  Emtia fiyatlarının düşmesi ekonomileri etkileyecek

  Gürcistan’a ihracat durdu

  TESK, esnafın sorunlarını TBMM’ye sunacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır