"Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Atina'nın yıldızları Pekin'de kayıp

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin madalya beklediği sporcuların büyük çoğunluğu, kürsüye çıkamayarak düş kırıklığı meydana getirdi.

2004 yılında Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen 28. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan toplam 10 milli sporcudan hiçbirisi Pekin-2008’de kürsüye çıkamadı. Atina’daki Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan Türk sporculardan Nurcan Taylan, Taner Sağır, Şeref Eroğlu, Bahri Tanrıkulu, Eşref Apak, Aydın Polatçı, Mehmet Özal ve Sedat Artuç’un Pekin’deki performansları madalya için yeterli olmadı. Ayrıca, Atina’da madalya kazanan Halil Mutlu, sakatlığı nedeniyle, Atagün Yalçınkaya da profesyonelliğe geçmesi nedeniyle Pekin-2008 kadrosunda yer almadı.

MADALYALAR YENİ İSİMLERİN

Pekin-2008’de Türkiye’nin şimdiye dek kazandığı toplam 7 madalyada da yeni isimlerin imzası bulunuyor. Serbest güreşte Ramazan Şahin altın, halterde Sibel Özkan, atletizmde Elvan Abeylegesse ve tekvandoda Azize Tanrıkulu gümüş, grekoromen güreşte Nazmi Avluca, tekvandoda Servet Tazegül, boksta da Yakup Kılıç bronz madalya kazandı.

ATİNA-2004

Atina-2004’te Türkiye adına halterde Nurcan Taylan, Halil Mutlu ve Taner Sağır altın, boksta Atagün Yalçınkaya, grekoromen güreşte Şeref Eroğlu, tekvandodo da Bahri Tanrıkulu gümüş, atletizmde Eşref Apak, serbest güreşte Mehmet Aydın Polatçı, grekoromen güreşte Mehmet Özal ile halterde Sedat Artuç da bronz madalya kazanmıştı. Bu sporculardan hiçbirisi bir sonraki olimpiyat olan Pekin-2008’de madalyaya ulaşamadı.

23.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Futbolda hasret bitiyor

  Turkcell Süper Lig 2008-2009 sezonunun ilk hafta maçlarının programı:

  Atina'nın yıldızları Pekin'de kayıp

  Azize ve Servet 2012 sözü verdi

  Yakup Kılıç, bronzda kaldı

  Tanrıkulu ve Güler elendi

  Süreyya Ayhan: Yarışsaydım altın madalya alırdım

  PEKİN’DEN HABERLER....

  Turkcell Süper Lig başlarken

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır