"Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Azize ve Servet 2012 sözü verdi

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda dün tekvandoda gümüş madalya kazanan Azize Tanrıkulu ve bronz madalya alan Servet Tazegül, 2012 Londra Olimpiyatları için şampiyonluk sözü verdi.

Henüz 22 yaşında olan ve katıldığı ilk olimpiyatta gümüş madalyaya ulaşan Azize Tanrıkulu, altın madalyayı kaçırdığı için buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, ‘’Londra Olimpiyatları’nda mutlaka kürsünün en üst basamağına çıkacağım’’ dedi. Dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi olan ağabeyi Bahri Tanrıkulu’nu kendisine örnek aldığını anlatan Azize Tanrıkulu, ‘’Bildiğim pekçok şeyi ondan öğrendim. Müsabakalardan önce beni ağabeyim motive ediyor. Onun tribünde olması beni rahatlatıyor, adeta gücümü ondan alıyorum’’ diye konuştu. Servet Tazegül ise Pekin Olimpiyatları’na altın madalya iddiasıyla hazırlandığını ifade ederek, şöyle konuştu: ‘’8 aydır kamplarda çok sıkı hazırlık yaptım. Kendime güveniyordum. Zaten rakiplerimi de daha önceden tanıyorum. Burada şampiyon olabilirdim ama Güney Koreli rakibime hakem hatalarıyla 1-0 yenildim. Demek ki burada şampiyonluk kısmet değilmiş. Fakat henüz 19 yaşındayım. 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanacağıma şimdiden söz veriyorum.’’ Tazegül, Perulu sporcuyla yaptığı bronz madalya müsabakasının son saniyelerinde müsabakayı bırakarak tatamiden aşağıya atlamasıyla ilgili bir soru üzerine, ‘’O anda 2-0 öndeydim ve son 5-6 saniye kalmıştı. Artık yapmam gereken, kafama herhangi bir darbe almamaktı. Bunun için önce tatamide rakibimden kaçtım. Peşimden geldiğini görünce de son saniyede aşağıya atladım. Aslında bu nedenle ihtar alabilirdim. Fakat 2. ihtar nedeniyle 1 ceza puanı dahi alsam müsabakayı kazanıyordum. O nedenle böyle birşey yaptım’’ diye konuştu. Tazegül, daha önce Avrupa şampiyonluğuna da ulaştığını, fakat olimpiyatların havasının çok farklı olduğunu belirterek, ‘’Burada müsabakalar tek tatamide yapılıyor. Ayrıca tüm dünyanın gözü üzerinizde. Burada mücadele etmek çok zevkli ve heyecan vericiydi’’ dedi.

23.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Futbolda hasret bitiyor

  Turkcell Süper Lig 2008-2009 sezonunun ilk hafta maçlarının programı:

  Atina'nın yıldızları Pekin'de kayıp

  Azize ve Servet 2012 sözü verdi

  Yakup Kılıç, bronzda kaldı

  Tanrıkulu ve Güler elendi

  Süreyya Ayhan: Yarışsaydım altın madalya alırdım

  PEKİN’DEN HABERLER....

  Turkcell Süper Lig başlarken

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır