"Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Turkcell Süper Lig başlarken

2008-2009 Türkcell Süper Ligi 23-24 Ağustosta başlıyor. Tabiî olarak tüm takım yöneticileri ve futbolcular birbirlerine başarı dileyip centilmen bir sezon olması için dua edecekler.

Hatta bazı takımlar adak bile adayacaklar, ama maalesef her zaman işler yolunda gitmiyor. Zaten bu kendisini 1-2 haftada belli ediyor. Bazı yöneticilerin yanlış tutumları ve abartılı demeçleri olayların çıkması için yetiyor. Bu yöneticiler Türkiye’deki taraftar kitlesinden habersiz, onları galeyana getirip köşelerine çekilerek sorumluluklarından kurtulduklarını zannediyorlar. Ancak kendilerini aldatıyorlar. Sonrasında sahaları kapanıyor ya da para cezası alıyorlar. Tribün de öldürülen insanlardan da aslında biraz da onlar sorumlu. O yüzden sadece başarı dilemekle olmuyor. Bunu davranış haline yerleştirmekle ancak verimlik elde edilebilir.

Sadece yöneticiler değil, taraftarda suçlu. Takım bir maçta yenildiğinde hemen sokağa çıkıp, takım ve yönetim aleyhinde slogan atıyorlar. Hepsi mutlak galibiyete kendileri şartlandırmışlar. Sanki futbolda yenilmek diye bir şey yok. Evet bazen takım iyi oynamayabilir. Takdir hakkını kullanıp slogan atabilirsin, ama takımın güzel oynadığı maçta kaybetmesini de içine sindireceksin.

Hakemler saha içerisinde hata yapabilirler. Zaten hakemlerden yüzde yüz doğru karar vermesini beklersek, büyük bir yanılgıya düşeriz. Ama bu hatalar maçı sonucuna etki etmemelidir. Azami dikkat gösterilmeli, doğru kararlar vermelidir. Kararları verirken zan altında kalmamalı. Deneyimli hakemlerin yetişmemesi ve bizi Avrupa da temsil edecek hakemlerimizin azlığı bu doğru kararları veremeyişlerinden kaynaklanıyor.

Bu yıl Türk takımları birbirinden güzel oynayan oyuncular aldılar Fenerbahçe; Güiza, Emre, Galatasaray; Meira ve Kewell. Beşiktaş; Zapotony, Sivok Trabzon; Gökhan Ünal, Song. Dört büyük dışında Anadolu kulüplerinde iyi transferler yaptılar, ama ben bu yıl bir Anadolu takımının şampiyon olmasını arzu ediyorum. Her ne kadar uzak bir ihtimal olsa da...

Olaysız kazasız bir yıl olması dileğiyle.

Çetin KASKA

23.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Futbolda hasret bitiyor

  Turkcell Süper Lig 2008-2009 sezonunun ilk hafta maçlarının programı:

  Atina'nın yıldızları Pekin'de kayıp

  Azize ve Servet 2012 sözü verdi

  Yakup Kılıç, bronzda kaldı

  Tanrıkulu ve Güler elendi

  Süreyya Ayhan: Yarışsaydım altın madalya alırdım

  PEKİN’DEN HABERLER....

  Turkcell Süper Lig başlarken

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır