"Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Limited şirketler de faizsiz kredi istiyor

KÜÇÜK ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla 5 bin küçük esnafa bankalar aracılığıyla verilecek faizsiz kredide ‘’şahıs firması’’ zorunluluğu aranmasının, daha önce kurumsallaşma adına limited şirkete dönüşen esnafı düşündürdüğü bildirildi.

KOSGEB Adana Başkan Vekili KOBİ uzmanı Danyal Peker, imalatçı esnaf ve sanatkârları sıfır faizli kredi desteğinden yararlanmak üzere 20 Ağustostan itibaren bankalara başvurunun alınmaya başladığını hatırlattı. Peker, kredi imkânından sadece şahıs firmalarının yararlanabildiğine dikkati çekerek, ‘’Bu nedenle çok sayıda limited şirket sahibi üyemiz, (Biz daha önce KOSGEB teşviki ile kurumsallaşma adına limited şirkete dönüştük. Şimdi bu krediden faydalanamıyoruz) diyerek serzenişte bulunuyorlar’’ dedi. Limited şirket üyelerinin, şahıs şirketine yeniden dönüş imkânını sorguladıklarını ancak, bunun mümkün olmadığını ifade eden Peker, ‘’Yeniden şahıs firmasına dönmek isteyenler bile oluyor. Ancak, yeni bir şahıs şirketi kurmak en az bir ay süre gerektirdiğinden bu girişimde bulunanlar zaman aşımına takılır’’ dedi. Sıfır faizli kredinin büyük ilgi görmesini beklemelerine rağmen bankaların Adana’da iki günde toplam 20 başvuru alındığını bildiren Peker, başvuruların azlığının bankaların titizliğinden kaynaklanabileceğini dile getirdi.

24.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AB standardında teşvik talebi

  Maaş artışında emekliler unutuldu

  Bayraktar: Fındık en az 5 YTL olmalı

  Rusya’ya ihracat için ‘güvenli çiftçi’ aranıyor

  İskenderun körfezi, sanayinin yeni üssü olacak

  Tofaş, üretim rekoru kırdı

  Bizim Toptan’dan 6 müşterisine Fiat Doblo

  Firmalar nükleer enerji konusunda bilgilendirilecek

  Çukurova, sahil projesini bekliyor

  Limited şirketler de faizsiz kredi istiyor

  SPK ilk hedge fonu kayda aldı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır