"Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Güney Osetya ve Abazya tanınsın

Rusya’da Meclisin üst kanadı, Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığının Kremlin tarafından kabul edilmesini oybirliği ile istedi. Putin’in partisi Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlıklarının tanınmasını destekliyor.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma ve üst kanadı Federasyon Konseyi, Gürcistan’dan bağımsızlıklarını ilân eden Güney Osetya ve Abhazya’nın tanınma talebini değerlendirmeye alırken, Federasyon Konseyinde 1340 üyenin oy birliğiyle bu cumhuriyetlerin bağımsızlıklarının tanınması kararlaştırıldı. Rus haber ajansları, Federasyon Konseyinde bu iki cumhuriyetin tanınmasıyla ilgili bir karar tasarısı hazırlandığını ve tanınma yönünde bir kararın kabul edilerek Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’e sunulacağını duyurdular. Federasyon Konseyinin yanı sıra parlamentonun alt kanadı Duma’da da benzer bir karar tasarısı görüşülüyor.

Rus haber ajansı RİA Novosti, Duma milletvekillerinin Güney Osetya ve Abhazya’nın tanınma taleplerini destekleyeceği öngörüsünde bulundu.

Duma Bağımsız Devletler Topluluğu Komitesi Başkanı Konstanti Zatulin, Güney Osetya ve Abhazya’nın yaptığı başvurunun kesinlikle kabul edileceğine inandığını söyledi.

Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçyov da parlamentoda çoğunluğu elinde bulunduran iktidar partisinin yönetiminin iki cumhuriyetin bağımsızlığını desteklediğini açıkladı.

Milletvekili Vladimir Kulakov, parlamentonun Güney Osetya’daki ihlâllerin araştırılması için bir ortak komisyon kurmayı planladığını, bu komisyonun üyelerinin sivillere karşı suç işleyenlerin uluslar arası mahkemede yargılanmasını isteyeceğini ifade etti.

Duma Başkanı Boris Boris Grızlov, yaptığı açıklamada, Gürcistan’ın Güney Osetya’ya yönelik saldırısının Nazi Almanyasının 22 Haziran 1941 tarihinde Sovyetler Birliği’ne karşı ‘’faşist’’ saldırısıyla aynı olduğunu söyledi ve Duma’nın Güney Osetya ve Abhazya’nın egemenlik taleplerini destekleyeceği inancını dile getirdi.

Duma ve Federasyon Konseyinin iki cumhuriyetin bağımsızlık başvurularını kabul etmesi halinde, bu kararın onay için Medvedev’e gönderilmesi gerekiyor. Medvedev’in kendisine gönderilen parlamento kararlarını onaylama mecburiyeti bulunmuyor.

/ Moskova

26.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’den tahliye aldatmacası

  Güney Osetya ve Abazya tanınsın

  Obama’ya Clinton desteği

  Zerdari’nin hedefi de Taliban

  Almanya’dan, Rus parlamentosuna eleştiri

  Berlusconi, Bruni’ye özendi

  Kouchner’den, Beyrut’a destek ziyareti

  AB’den, Rusya’ya yaptırım yok

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır