"Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İnsanî yardım bahane

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, NATO gemilerinin Gürcistan’a sadece insanî yardım yaptığı konusunda şüphelerinin olduğunu belirterek, “Bunlar insanî yardım değil, başka amaçlarla geliyor” dedi. Rus askerî istihbaratından bir yetkili de gemilerde 100'den fazla Tomahawk ve Harpoon füzesi bulunduğunu söyledi.


SÜREÇ HALKA ÇOK İYİ ANLATILMALI

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, toplumsal uzlaşmanın AB uyum sürecinde bulunması ve bu sürecin toplumsal uzlaşma için gerçekleşt

“Kan bağışlayın” çağrısı

Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Orhan Eğilmez, Türkiye.nin kan bağışında gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığını belirdterek, vatandaşları “kan vermeye”


  Yanan alanlar boş bırakılmıyor

ORMAN Genel Müdürü Osman Kahveci, ‘’Herkes şundan emin olsun: Yanan 1 metrekare alanı bile boş bırakmıyoruz.


  200’e yakın Türk, komşuda yargılanmayı bekliyor

SON üç ayda çok sayıda gurbetçi izin dönüşü yanlarında ‘’kaçak’’ götürdükleri yakınlarıyla Bulgaristan’da yakalandı.


  Türk halkının yüzde 24,47’si internete sahip

TÜRKİYE'DE hane halkının yüzde 24,47’sinin internete erişim imkanına sahip olduğu bildirildi.


  ESDER: Memura hak ettiği zam verilmeli

ESNAF ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Hükümet’le sendikalar arasında devam eden toplu görüşmelerde Hükümet’in memura hak ettiği zam oranını vermesini istedi.


  AB nüfusu yaşlanıyor

ABülkelerinde nüfus artışının çok zayıf düzeyde kalacağı, yaşlı nüfus oranının giderek artacağı açıklandı.


  Uzlaşma adına girişimlerim olabilir

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’zaman içinde Anayasa değişikliği dahil, uzlaşma adına bir takım girişimleri olabileceğini’’ söyledi.


  Bakan Faruk Çelik: SGK, katılım payını arttırmayacak

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), özel sağlık kuruluşlarının, sigortalılardan, belirlenecek fiyatların yüzde 30’u kadar katkı payı almasının getirdiği mahsurları ortadan kaldırmaya dayalı bir fiyat artışı yapmayacağını bildirdi.


  Başbakanın yolu, şüpheli paket sebebiyle değiştirildi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık Merkez Bina’ya gidişi sırasında kullandığı güzergâh, Polis Akademisi’nin yanında yer alan Jandarma Sosyal Tesisleri’nin önünde bulunan şüpheli paket üzerine değiştirildi.


  Vali Kıraç: Örgüt, eylemlerini metropollere kaydırdı

İZMİR Valisi Cahit Kıraç, İzmir’de gerçekleştirilen patlamayla ilgisi olduğu tespit edilen 14 kişinin adli işlemlerinin başladığını belirterek, PKK terör örgütünün eylemlerini kırsaldan metropollere kaydırdığına dikkati çekti.


  TIR, otomobili ezdi: 4 ölü

ŞANLIURFA'DA otomobille TIR’ın çarpışması sonucu 4 kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa’dan Viranşehir’e gelen Recai A’nın idaresindeki 73 DU 363 plakalı TIR, kara yolunun 52. kilometresindeki Dağyanı mevkisinde karşıdan gelen Tuncel Tuğbay’ın (32) kullandığı 06 BN 2188 plakalı otomobille çarpıştı.


  Havalimanında yangın tatbikatı

ATATÜRK Havalimanı’nda yangın tatbikatı yapıldı.


  Kocaeli'nde denizde iki şüpheli varil bulundu

KOCAELİ'NİN Kandıra ilçesi sahilinde, iki adet şüpheli varil bulundu. Variller, incelenmek üzere İzmit Atık ve Artıkları Yakma Değerlendirme AŞ’ye (İZAYDAŞ) götürüldü.


  Paksüt'ün eşi bugün ifade verecek

ERGENEKON soruşturması kapsamında ifadesi alınmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağrılan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ün bugün Ankara’ya gelerek ifade vereceği öğrenildi.


  Dışişleri’nden Rusya’ya mesaj

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Türkiye’nin, Gürcistan’ın bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne önem atfettiğini belirterek, mevcut sorunun barışçı yollarla çözümlenmesinden yana olduğunu bildirdi.


  İstanbul’da elektrik kesintisi

GÜNGÖREN, Sarıyer ve Şişli’de yapılacak bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle bazı yerlere 29 ve 31 Ağustos tarihlerinde elektrik verilemeyecek.


  SGK, sağlıkta yolsuzlukların önüne denetimle geçecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya Müdürü Selim Erol, sağlıkta yolsuzlukların önlenmesi ve kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamak amacıyla Antalya, Burdur ve Isparta’da kamu ve özel hastaneler ile sağlık merkezlerinin denetleneceğini söyledi.


  İZMİR’İN ARSENİKLİ İÇME SUYU ÇOK RİSKLİ

EGE Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Karababa, ‘’Bir tarafta akut hastalıklar, bir tarafta kronik arsenik etkileri... İzmir böyle bir noktada. Buraya gelinmemesi gerekirdi’’ dedi.


  Hava ambulansında pist sıkıntısı var

ÖZEL Dolunay Hava Ambulansı Şirketi Müdürü Mehmet Güneş, hava ambulansları için Türkiye’deki havaalanı ve heliport sayısının yetersiz olduğunu belirtti.


  Tavşanlı’da sağanak yağmur ve fırtına

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde etkili olan sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle ilçe merkezinde su taşkınları meydana geldi ve bir caminin minaresinin külahı yıkıldı.


  40 yıldır çul dokuyor

İZMİR’İN Ödemiş’e bağlı Birgi beldesinde Emine Senver, 40 yıldır ekmek parası uğruna, ağrıyan beline inat çul dokuyor.


  Bolu’da çiftlik yangını

BOLU’NUN Yeniçağa ilçesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait besi çiftliğinde çıkan yangında maddi hasar meydana geldi.


  Gümüşhane’de sel

GÜMÜŞHANE’DE etkili yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle bazı yayla yollarının zarar gördüğü bildirildi.


  15 milyon YTL’ye yaptırılan tesis kaderine terk edildi

ANKARA’NIN Çubuk ilçesinde 15 milyon YTL’ye yaptırılan Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin ayakkabı ve çanta üreticilerinin merkezi olması beklenirken, onlarca dükkan ve iş yerinin tamamına yakını 2 yıldır boş duruyor.


  Turist sayısı arttı,kalış süreleri azaldı

PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Volkan Şimşek, bu yıl gelen turist sayısının arttığını ancak turistlerin ortalama kalış sürelerinin azaldığını söyledi.


  HAYATLARINDA İLK KEZ DENİZ GÖRDÜLER

TÜRKİYE İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen ‘’Kardeşiz Projesi’’ kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki Kabatepe İzcilik Kampına katılan Batmanlı 250 izci hayatlarında ilk kez deniz gördü, balık tuttu ve dalış yaptı.


  HAVA YOLU ULAŞIMI GELİŞİYOR

GEÇMİŞTE ‘’pahalı’’ olduğu için yeterince kullanılamayan hava yolu ulaşımının, giderek kara ve demir yoluna alternatif hale geldiği, Türk havacılık sektörünün 5 yılda 4 kattan daha fazla büyüme ve gelişme gösterdiği bildirildi.


  Avusturalya’nın yarısı el değmemiş

AVUSTRALYA topraklarının yüzde 40’ından fazlasına henüz insan eli değmemiş.


  Kişisel bilgileriniz her an satılabilir!

HESAP numaraları ve imzaları dahil olmak üzere, bir milyondan fazla müşterinin banka bilgileri, internet sitesi e-Bay’da satılan bir bilgisayarın hard diskinden çıktı.


  Hari Puttar, Harry Potter’a karşı

HİNDİSTAN film endüstrisi Bollywood yapımı “Hari Puttar” filmi, gişe rekorları kıran “Harry Potter” filmlerinin yapımcısı tarafından “isim hakkı” sebebiyle mahkemeye verildi.


  İneklere kuzeyi kim ilham ediyor?

BİLİM adamlarının, dünya genelindeki binlerce büyükbaş hayvanın uydu görüntüleri üzerinden yaptıkları araştırma, bu hayvanların kuzey ve güney yönlerini bir şekilde bulduklarını ortaya koydu.


  Kalbinde 40 yıl 'kurşun' taşıdı

KAYSERİ’DE bir kişinin kalbine 40 yıl önce saplanan kurşun, ameliyatla çıkarıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır