"Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

RAMAZAN’A MERHABA

Onbir ayın sultanı Ramazan, yarın akşam kılınacak ilk teravih ile başlıyor. Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece de ilk sahura kalkılacak. İlk iftar Ankara’da 19.30’da, İstanbul’da 19.46’da, İzmir’de 19.51’de, Hakkari’de 18.44’de yapılacak.


LAİKLİK VURGUSU VAR, DEMOKRASİ VE HUKUK YOK

TSK’daki komuta kademesi değişikliklerinde yapılan konuşmalara bu sene de laiklik, ulus devlet, irtica ve bölücülük vurguları damgasını vururken, demo

CAMİLER HAZIR

Medeniyetlerin beşiği İstanbul’un tarihî camilerinde, Ramazan için hazırlıklar tamamlandı. İstanbul Müftü Yardımcısı ve Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzze


  Gurbetçinin dönüş çilesi bitmiyor

EDİRNE Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarından yurt dışına çıkış yapmak isteyen gurbetçiler, kilometrelerce kuyruk oluşturdu.


  Rusya’ya misilleme başlıyor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 1 Eylül pazartesi gününden itibaren Türkiye olarak Rusya’ya karşı tedbir paketinin uygulamaya konulacağını açıkladı.


  Rusya'nın DTÖ'ye üyeliğini tekrar gözden geçireceğiz

TÜRKİYE'NİN petrolde yüzde 40, doğal gaz yüzde 60 oranında Rusya’ya bağımlı olduğunu ifade eden Tüzmen, ancak Rusya’nın da ihraç pazarları bağlamında ve Türkiye’nin transit ülke konumunda bulunması nedeniyle Türkiye’ye karşı bağımlılıkları bulunduğun söyledi.


  Cem Özdemir: Türkiye'nin önemi arttı

ALMAN Yeşiller Partisi’nin eş başkanlığına aday olan Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, Kafkaslar’da yaşanan kriz sebebiyle Türkiye’nin bölgedeki öneminin daha da arttığını, bu sebeple AB’nin Türkiye ile birlikte strateji geliştirmesi gerektiğini söyledi.


  Eski başbakandan üyelik desteği

FRANSA'NIN eski başbakanlarından Michel Rocard, Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyen kitap yazdı.


  “Pippa Bacca” dâvâsında ilk duruşma 7 Ekim’de

KOCAELİ'NİN Gebze ilçesi yakınlarında tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen ‘’Pippa Bacca’’ ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo’nun dava dosyası, Gebze Ağır Ceza Mahkemesinden görevsizlik kararıyla Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.


  Organlarıyla iki kişiye hayat verdi

ANTALYA'NIN Gazipaşa ilçesinde trafik kazasında ölen 17 yaşındaki gencin böbrekleri Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezinde iki hastaya nakledildi.


  Darbeci generallere ömür boyu hapis cezası

ARJANTİN'DE askeri diktatörlük döneminde (1976-1983) bir senatörün öldürülmesine karıştıkları belirlenen 2 emekli general ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.


  Ramazan, sigarayı bırakmak için fırsat

YEŞİLAY Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Ramazanda gün boyu nikotin almayan vücudun iftardan sonra da nikotin alma isteğinin azaldığını belirterek, ramazanın sigara ve alkolü bırakmak için iyi bir fırsat olduğunu bildirdi.


  Belediye, minibüslerle iftarlık dağıtacak

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, şehrin belli noktalarında minibüslerle iftar için yemek dağıtacak.


  Gergerlioğlu: Başbuğ’un sözleri insan haklarına aykırı

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Genelkurmay Başkanlığını devralan Orgeneral İlker Başbuğ’un tören konuşmasının birçok açıdan insan haklarının temel ilkelerine aykırı bulduklarını belirtti.


  Kırıkkale MKE barut fabrikasında patlama

KIRIKKALE'DE, MKE Barut Fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı.


  Çelebi: 12 Eylül’ü, ne unuturuz ne affederiz

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye’nin 12 Eylül’de çok şey kaybettiğini belirterek ‘’Ne unuturuz ne affederiz.” dedi.


  Akdağ: Yolsuzluk kanallarını tıkayacağız

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, “hükümetin, yolsuzluğa karşı tavizsiz, yolsuzluğa yol açan bütün kanalları tıkamakta kararlı olduğunu” bildirdi.


  Kâbe’de, 700 bin kişi aynı anda namaz kılacak

HAREM-İ ŞERİF'TE bu yıl başında başlatılan genişletme projesi kapsamında yeniden düzenlenen ve üç kata çıkarılan say alanın zemin katı, Ramazan ayının başlamasıyla birilikte umrecilerin hizmetine giriyor.


  İlk teravih, ilk sahur yarın

İSLÂM âleminin mukaddes ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, yarın akşamı kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak ve gece yarısından sonra da sahura kalkılacak.


  İstanbul'da, 44 camide hatimle teravih namazı

MEDENİYETLERİN beşiği İstanbul’un tarihî camilerinde, Ramazan için hazırlıklar tamamlandı.


  “Cumhur Müezzinliği” uygulaması yapılacak

MERKEZİ camilerde Osmanlı geleneği olan Türk Tasavvuf Mûsikîsi’ndeki çeşitli makamların imam ve müezzinler tarafından icra edileceği ‘’cumhur müezzinliği’’ uygulamasının yapılacağını ifade eden Konuk, ayrıca merkezi camilerde grup mukabele okunacağını anlattı.


  SİNEK DEYİP DE GEÇMEYİN

Sinekler öyle bir mekanizma ile yaratılmışlar ki, onları ezmek oldukça zor. Çünkü sinekler kendilerine bahşedilen, hızlı çalışan beyinleri ve bir sonraki hareketi planlama yetileri sayesinde tehlikelerden kolayca kurtuluyorlar.


  Pisa kulesine rakip çıktı

İTALYA'NIN eğikliğiyle ünlü Pisa kulesine Hollanda’dan rakip çıktı.


  Tütsü dumanı kansere yol açıyor

UZUN süre tütsü dumanına maruz kalmanın kansere yakalanma riskini arttırdığı bildirildi.


  Karanlık madde gözlemlendi

UZAY teleskoplarıyla iki galaksinin devasa çapışmasının tesbit edilmesi, bilim adamlarının gizemli karanlık maddeyi sıradan maddeden açıkça ayırdetmelerine imkân sağladı.


  Rottweiler kendini affettiriyor

ÖZELLİKLE bebeklere ve çocuklara saldırılarıyla tanınan Rottweiler cinsi köpek bu kez hayat kurtardı.


  sminiz, istenmeyen postalarınızı arttıyor olabilir

CAMBRİGDE Üniversitesi’de yapılan bir araştırma, insanların elektronik posta adreslerinde kullandıkları isimlerin, istenmeyen (spam) postaların miktarını etkilediğini ortaya koydu.


  İşitme kaybına umut

GEN tedavisiyle, erişkin yaşa gelindiğinde işitme kaybını azaltabilen hücrelerin, embriyonun gelişim sürecinde “büyütülebileceği” bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır