"Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

RAMAZAN’A MERHABA

Onbir ayın sultanı Ramazan, yarın akşam kılınacak ilk teravih ile başlıyor. Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece de ilk sahura kalkılacak. İlk iftar Ankara’da 19.30’da, İstanbul’da 19.46’da, İzmir’de 19.51’de, Hakkari’de 18.44’de yapılacak.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA VEDA

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Ramazan'da gün boyu nikotin almayan vücudun iftardan sonra da nikotin alma isteğinin azaldığını belirterek, Ramazanın sigara ve alkolü bırakmak için iyi bir fırsat olduğunu bildirdi.

Belediyeler Ramazan’a hazır

İSTANBUL'DA ilçe belediyeleri, kuracakları iftar çadırları ve dağıtacakları sıcak yemeklerle Ramazan ayında yoksullara ulaşmaya çalışacak. Belediyelerden alınan bilgilere göre, belirlenen noktalarda evlerine yetişemeyen vatandaşlar ile yoksulların iftarlarını yapabilmeleri için çadırlar kuracak belediyeler, ayrıca çeşitli faaliyetler düzenleyecek.

Eyüp Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Alibeyköy, Veysel Karani ve Eyüp Sultan meydanlarında kurulacak iftar çadırlarında, günde ortalama 5 bin kişiye iftar yemeği verecek. Belediye aşevi araçları ile her gün yardıma muhtaç 600 aileye sıcak yemek dağıtılacak. Belediye, ay boyunca 10 bin aileye de kuru gıda yardımı yapacak. Ramazan süresince Eyüp Sultan Camii meydanında 90 stanttan oluşan kültür ve kitap fuarı kurulacak. Ayrıca Eyüp Belediyesi’nin iftar çadırlarında fasıl, orta oyunları, paneller, toplantı ve söyleşiler düzenlenecek.

BEYOĞLU VE ŞİŞLİ

Beyoğlu Belediyesi, Ramazan faaliyetleri kapsamında Kasımpaşa, Cinderesi, evlendirme dairesi yanında ve 32 adet dernek merkezinde günde toplam 6 bin kişiye iftar yemeği verecek. Taksim Gezi Parkı’nda ise Ramazan eğlenceleri düzenlenecek. Şişli Belediyesi, Mecidiyeköy ve Ayazağa’da kuracağı iftar çadırlarında 5 bin kişinin orucunu açmasını sağlayacak. Belediye ayrıca 5 bin aileye 4 kişilik iftar kumanyası ile 50 bin aileye 50 bin kuru gıda paketi dağıtacak.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de Ramazan ayı boyunca orucunu açacağı Mecidiyeköy viyadük altında kurulacak olan iftar çadırında, iftar saati öncesinde fasıl dinletisi yapılacak. Ayazağa Mahallesi’nde kurulacak iftar çadırında ise iftar sonrasında orta oyunları gerçekleştirilecek.

KÜÇÜKÇEKMECE

Küçükçekmece Belediyesi, Sefaköy’de Sancaktül yanında ve Başakşehir 1. Etap Yürüyüş Yolu’nda olmak üzere iki farklı noktada kuracağı iftar çadırlarında, her akşam 4 bin kişiye iftar yemeği dağıtacak. İftar çadırına gelemeyecek durumda olan 750 vatandaşa ise Küçükçekmece Gönüllüleri aracılığıyla sıcak yemek dağıtımı yapılacak. İftar sonrasında ise hatiplerin sohbetleri, şiir dinletileri ve sanatçıların sahne alacağı Ramazan şenlikleri düzenlenecek. Ayrıca çocuklara yönelik eğlence programları, meddahlar ve orta oyunları sunulacak.

GAZİOSMANPAŞA, FATİH-BAKIRKÖY

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Ramazanda Bağlarbaşı Caddesi’nde başlayacak ve 29 Eylülde Karadeniz Mahallesi Namık Kemal Caddesi’nde sona erecek. 15 ayrı mahallede kurulacak toplu sokak iftarlarında, bir ay boyunca yaklaşık 30 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Belediye tarafından belirlenen yardıma muhtaç 15 bin aileye de kuru gıda yardımı yapılacak.

Öncesinde sema gösterilerinin yapılıp, tasavvuf müziğinin dinleneceği iftar yemeklerinin ardından ise çocuk tiyatrosu, Karagöz ve Hacivat, kukla gösterileri ve orta oyunu sahnelenecek. Teravih namazı sonrasında vatandaşların bilgilenmeleri ve eğlenmeleri için dört mahallede her Cumartesi günü Dursun Ali Erzincanlı, Sami Özer, Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Zeyd Soto ve Grup Seyfullah, İkbal Gürpınar, Bedirhan Gökçe, Necmettin Nursaçan ve Erkan Mutlu’nun katılacağı sohbet, şiir dinletileri ve çeşitli konserler gerçekleştirilecek. Fatih Belediyesi, Hava Şehitleri Parkı içerisinde kurulacak Sohbet Köşkü ile hayırsever vatandaşların bağışlarıyla Çarşamba Çukurbostan, Gazi Kara Ahmet Paşa Camii, Topkapı ve Arakiyeci Mehmet Ağa Camii Mevlânâkapı’da kurulacak iftar çadırlarında, yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verecek.

Fatih’te Saraçhane İtfaiyesi önündeki Anıt Park’ta ‘’Ramazan Kasabası’’ kurulacak. 42 kuruluşun stant açacağı kasabada, çocuk oyun alanları, şişme park, çarpışan otolar, kır kahvesi ve yörük çadırı bulunacak. Ayrıca tiyatro gösterileri, cambaz, tahta bacak gösterileri de yapılacak. Park içerisinde ayrıca ‘’Ramazan Sohbet Çadırı’’ da kurulacak. Fatih’te ikinci faaliyet alanı olarak Hırka-i Şerif Camisi çevresi dikkat çekiyor. Burada kurulacak 55 stantta vatandaşlara kültürel eserler sunulacak.

Bakırköy Belediyesi, Kartaltepe Millet Parkı ve Osmaniye Yeni Cami karşısındaki alana toplam 2 bin kişiye 4 çeşit yemeğin verileceği iftar çadırları kuracak.

Ayrıca iftar çadırına gidemeyecek durumdaki maddî durumu kötü olan vatandaşlara tanesi 45 YTL tutarında 5 bin erzak paketi dağıtımı yapılacak.

“Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” açılıyor

BAĞCILAR Belediyesi, 14 yıldır Ramazan aylarında kurduğu “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” ile, binlerce kişiye hem iftar yemeği veriyor hem de kültür-sanat faaliyetleri düzenleyerek farklı bir ramazan ayı yaşamalarına imkan tanıyor. Ramazan faaliyetlerinin yapılması için 15 bin m² alan ayrıldı. Bin 250 m²lik kapalı alanda hem iftar verilecek hem de kültürel faaliyetler düzenlenecek. Geri kalan alanda ise, otopark, 40 adet stant, bay-bayan wc, mescit ve dev lunapark kuruldu. İlçede bulunan hayırsever işadamları tarafından karşılanacak olan ve her akşam 2 bin 500 ile 3 bin kişinin iftar yapacağı çadırda, Türkiye’nin gündemindeki konular, sahalarında uzman ilim adamlarıyla, yazarlarıyla, siyasetçileriyle konuşulacak. Yine her akşam, halkımızın yakından tanıdığı sanatçılar da Ramazan boyunca Ramazan Çadırında bulunacak. Paneller, konferanslar, şiir şölenleri, tiyatrolar, yarışmalar, yetim ve komşuluk haftaları, çocuk, hanımlar ve engelli vatandaşlara yönelik programlar yer alacak.

İstanbul/ Ümit Kızıltepe

Sarıyer’de Ramazan bir başka güzel

SARIYER Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklarına hız kattı. Geçen yıllarda da olduğu gibi bu yıl da düzenlenecek kültürel faaliyetlerle vatandaşlar Sarıyer’de Ramazan’ın ayrıcalığını yaşayacak.

Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.si düzenlenecek olan geleneksel Ramazan faaliyetlerinin kapsamında beş ayrı noktada kurulacak iftar çadırlarında her akşam 3 bin kişiye sıcak yemek verilecek. Ayrıca Sarıyer Belediyesi maddî durumu iyi olmayan 15 bin aileye de gıda yardımında bulunacak.

90 BİN KİŞİYE YEMEK VERİLECEK

5. Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında, Sarıyer Merkez Sarıyer İlköğretim Okulu yanı, İstinye Otopark alanı, Ferahevler Mahallesi top sahası, İstinye de Maxi Center önü ve Çayırbaşı olmak üzere 5 ayrı noktada iftar çadırı kurulacak. İstinye Maxi Center önünde kurulacak olan iftar çadırında hayırsever iş adamları işbirliği ile vatandaşlara iftar verilecek. Çayırbaşı mahallesinde ise vatandaşlara evlerine götürmek üzere sıcak yemek dağıtılacak. Sarıyer Belediyesi Ramazan ayı boyunca toplam 90 bin kişiye sıcak yemek verecek. Ramazan programı içerisinde Sarıyer Meydanı’nda kurulacak çadırda çocuklara yönelik ‘’orta oyunları, kukla tiyatroları, palyaço, illüzyon, tahta bacaklar’’ gibi gösterilerin yanında sohbet programları da düzenlenecek. Çadır faaliyetleri kapsamında “Ahmet Özhan, Zekai Tunca, Dursun Ali Erzincanlı, Mehmet Akça, Uğur Arslan, Bedirhan Gökçe ve Kürşat’’ izleyicilerle buluşacak, tasavvuf ve sema gösterileri de yer alacak.

AHMET TURAN SÖYLER/İstanbul

ANADULU YAKASINDA HAZIRLIKLAR

TAMAM

ÜSKÜDAR’DA RAMAZAN

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar İskelesi ile Harem Otogarı, Üsküdar Belediyesi Aşevi, Bahçelievler, Esatpaşa, Yavuztürk ve Ünalan mahallelerinde kurulacak iftar çadırlarında, iftar saatinde eve yetişemeyenler, ihtiyaç sahipleri, ‘’birliktelik ve paylaşma duygusunu yaşamak isteyen’’ yaklaşık 20 bin kişiye iftar yemeği dağıtacak. Çorba, etli nohutlu pilav, tatlı ve içeceğin bulunduğu iftar yemekleri, belediyenin aşevinde aşçılar tarafından yapılacak.

Kadıköy Belediyesi, gönüllülerden ve bağışçılardan toplanan yardımlarla Küçükbakkalköy’deki aşevinde gönüllü kadınlar tarafından pişirilecek 3 çeşit sıcak yemeği, Küçükbakkalköy, Yenisahra, Dumlupınar, Eğitim, Barbaros, Kayışdağı, Atatürk, İnönü, İçerenköy ve Fikirtepe mahallelerinde maddî durumu yetersiz yaklaşık 5 bin aileye dağıtacak. Ayrıca maddî durumu yetersiz ailelere gıda paketleri dağıtılacak.

KARTAL VE BEYKOZ

Kartal Belediyesi, Kartal Meydanı ile Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi önüne kuracağı çadırlarda, toplam 1500 kişiye iftar yemeği dağıtacak. Ayrıca meydana kurulan çadırda, iftar sonrası çeşitli kültür-sanat faaliyetleri gerçekleştirilecek. Çadırın yanına çocuklar için eğlence merkezi ile vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alış veriş stantları yerleştirilecek. Beykoz Belediyesi, Kavacık’ta hazırlanacak iftar çadırında yaklaşık 500 kişiye hayırsever iş adamlarının katkılarıyla iftar yemeği verecek. Belediye, Ramazan ayı süresince ihtiyaç sahibi 4 bin aileye de kuru gıda ve giysi yardımında bulunacak. Sokak ve mahallelerde yapılacak faaliyetlerin bir bölümünde, Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Mesut Uçakan’ın ‘’Anne ya da Leyla’’, ‘’Atıf Hoca’’ ve ‘’Anka Kuşu’’ gibi eserleri, geleneksel sanatların yaşayan önemli temsilcilerinden Ünver Oral’ın Karagöz ve Hacivat sahnesinden eğlenceli kesitler sunulacak. Beykoz Belediyesi Tiyatro Topluluğu Ramazan ayı boyunca her Pazar Devlet Tiyatroları Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi’nde Necip Fazıl Kısakürek’in ‘’Bir Adam Yaratmak’’ adlı oyununu sahneleyecek. Orta oyunu, çocuklara yönelik film gösterimleri, tasavvuf müziği konserleri ve el sanatları sergilerinin de olacağı faaliyetler, ilçe sakinlerine Ramazana ait eğlenceleri eski günlerin şahitleriyle yaşama imkânı sunacak.

30.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  RAMAZAN’A MERHABA

  LAİKLİK VURGUSU VAR, DEMOKRASİ VE HUKUK YOK

  CAMİLER HAZIR

  Türkiye ortada kaldı

  Gurbetçinin dönüş çilesi bitmiyor

  Rusya’ya misilleme başlıyor

  Rusya'nın DTÖ'ye üyeliğini tekrar gözden geçireceğiz

  Cem Özdemir: Türkiye'nin önemi arttı

  Eski başbakandan üyelik desteği

  “Pippa Bacca” dâvâsında ilk duruşma 7 Ekim’de

  Organlarıyla iki kişiye hayat verdi

  Darbeci generallere ömür boyu hapis cezası

  Ramazan, sigarayı bırakmak için fırsat

  Belediye, minibüslerle iftarlık dağıtacak

  Gergerlioğlu: Başbuğ’un sözleri insan haklarına aykırı

  Kırıkkale MKE barut fabrikasında patlama

  Çelebi: 12 Eylül’ü, ne unuturuz ne affederiz

  Akdağ: Yolsuzluk kanallarını tıkayacağız

  Kâbe’de, 700 bin kişi aynı anda namaz kılacak

  İlk teravih, ilk sahur yarın

  İstanbul'da, 44 camide hatimle teravih namazı

  “Cumhur Müezzinliği” uygulaması yapılacak

  SİNEK DEYİP DE GEÇMEYİN

  Pisa kulesine rakip çıktı

  Tütsü dumanı kansere yol açıyor

  Karanlık madde gözlemlendi

  Rottweiler kendini affettiriyor

  sminiz, istenmeyen postalarınızı arttıyor olabilir

  İşitme kaybına umut

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır