"Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray ve Beşiktaş iyi kura çekti

UEFA Kupası 1. turunda mücadele verecek 3 Türk takımının rakipleri belli oldu. Monaco'da gerçekleştirilen kura çekimine, seri başı olarak katılan barı-kırmızılıların rakibi İsviçre'den Bellinzona takımı oldu.

Galatasaray ilk maçını deplasmanda yapacak. Kura çekimine 1. torbadan katılan Beşiktaş,'ın rakibi Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı oldu. Monaco’daki kura çekiminde Metalist Kharkiv ile eşleşen Siyah Beyazlılarımız ilk maçını 18 Eylül’de deplasmanda, rövanşı ise 2 Ekim’de İstanbul’da oynayacak. Fenerbahçe'nin ve milli takımın efsanevi futbolcularından Can Bartu'nun da katıldığı kura çekiminde diğer bir temsilcimiz Kayserispor'un rakibi Fransa'nın Paris Saint Germain takımı oldu.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, UEFA Kupası 1. Turu'nda eşleştikleri Fransa'nın Paris Saint German takımını yenecek güçte olduklarını söyledi. Fransız takımının son transfer bombası Fenerbahçe'den Mateja Kezman olmuştu. PSG bu sezon iddialı bir takım kurdu ve teknik direktörlük görevine Le Guen'i getirerek artık yıllar süren başarısızlığına bir son vermek istiyor. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kuraya yönelik yaptığı açıklamada, kötü bir kura çektiklerini ancak Kayserispor olarak güçlü ve her takımı yenebilecek kadroya sahip olduklarını belirtti. Fransa'nın güçlü ekibi Paris Saint German'in büyük bir kulüp olduğuna dikkati çeken Kafkas, "Geçtiğimiz yıl Legue 1'de zor bir dönem geçirdiler. Ancak Paris'in güçlü ekibinin bu yılda aynı performansı sergileyeceklerini söyleyemeyiz. Çok dikkatli olmalıyız. Takım olarak bizde güçlüyüz. Turu geçebilecek inanca ve kuvvete sahibiz. PSG'yi yenerek gruplara kalmak istiyoruz." diye konuştu

30.08.2008


 

Bobo Avrupa'da 7. golünü attı

UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Bosna-Hersek'in NK Siroki Brijeg takımını 4-0 yenen Beşiktaş, kupada 1. turda mücadele etmeye hak kazandı.

Rakibini deplasmanda yaptığı ilk maçta da 2-1'lik skorla yenen siyah-beyazlılar, böylece UEFA Kupası'nda bu sezon Kayserispor ve Galatasaray ile birlikte 1. turdan itibaren mücadele edecek. Beşiktaş, Bosna-Hersek'in NK Siroki Brijeg takımıyla yaptığı maçlarla birlikte Avrupa kupalarında 10. kez ön eleme turunda mücadele etti. Siyah-beyazlılar, bu 10 ön elemeden 8'inde turu geçerken, yalnızca 2'sinde elendi. ''Kara Kartallar'' ayrıca, Avrupa kupalarında mücadele ettiği son 6 ön eleme turunda da rakiplerini geçmeyi bildi.

YENİ SEZONA İYİ BAŞLADI

Beşiktaş, bu sezon yaptığı 3 resmi maçı da kazanmayı bildi. UEFA Kupası 2. ön eleme turunda NK Siroki Brijeg'i 2-1 ve 4-0'lık skorlarla yenen siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig'de ise sezona 3-2'lik Antalyaspor galibiyetiyle başladı. Bu sezon ilk kez resmi bir maçta gol yemeyen Beşiktaş, aynı zamanda yine bir Bosna-Hersek takımı olan FK Saraybosna'yı 5-0 yendiği karşılaşmanın ardından, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetlerinden birisine imza attı. Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, siyah-beyazlı forma altında Avrupa kupalarındaki 7. golünü NK Siroki Brijeg'e attı. Bobo böylece, Beşiktaş'ta, Avrupa kuplarında geçmişte 6'şar golü bulunan efsane futbolcular Metin Tekin ile Feyyaz Uçar'ı geride bırakırken, Mehmet Özdilek ile de aynı gol sayısına ulaştı.

30.08.2008


 

Milan Baros sağlık kontrolünden geçti

GALATASARAY'IN yeni transferi Milan Baros, sağlık kontrolünden geçti.

Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne sabah saatlerinde kulüp doktorlarından Murat Çevik'le gelen Çek futbolcu, burada bir dizi muayene ve testten geçirildi. Kan örneği alınan, kulak-burun-boğaz, ortopedi ve genel cerrahi bölümlerinde kontrolden geçirilen Milan Baros, daha sonra eforlu EKG testine girdi. Milan Baros'un sağlık kontrolüne sarı-lacivert renklerde bir ayakkabıyla gelmesi ise esprilere neden oldu.

30.08.2008


 

Yorgun F.Bahçe İstanbul Belediyespor'la oynuyor

30 Ağustos Cumartesi:

21.00 Ankaraspor-Gaziantepspor: Tolga Özkalfa

21.00 Kocaelispor-Sivasspor: Kuddusi Müftüoğlu

21.00 Fenerbahçe-İstanbul B.Bld: Süleyman Abay

31 Ağustos Pazar:

21.00 Denizlispor-Antalyaspor: İlker Meral

21.00 Kayserispor-Galatasaray: Bünyamin Gezer

21.00 Eskişehirspor-Hacette Spor: Hakan Özkan

21.00 Bursaspor-Gençlerbirliği: Deniz Çoban

1 Eylül Pazartesi:

21.00 Beşiktaş-Konyaspor: Selçuk Dereli

30.08.2008


 

Bank Asya 1. Ligde yeni sezon bugün başlıyor

BANK Asya 1. Lig ve TFF 2. Lig'de 2008-2009 sezonu, hafta sonu oynanacak ilk hafta karşılaşmalarıyla başlayacak.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Bank Asya 1. Ligde haftanın programı şöyle:

30 Ağustos Cumartesi

Kasımpaşa-Adanaspor: Abdullah Yılmaz

Kardemir Karabük-Giresunspor: Hüseyin Sabancı

Gaziantep B. Belediye-Sakaryaspor: Zafer Demir

Diyarbakırspor-Orduspor: Özgür Yankaya

31 Ağustos Pazar:

Boluspor-Manisaspor: Bülent Yıldırım

Samsunspor-Kayseri Erciyesspor: Taner Gizlenci

Malatyaspor-Karşıyaka: Gökhan Güneşer

Çaykur Rize-Güngören Belediye: Çağatay Şahan

1 Eylül Pazartesi:

Altay-Kartalspor: Nihat Akman

30.08.2008


 

Kayseri G.Saray'a bileniyor

SAKATLIKLAR nedeniyle sıkıntı yaşayan Kayserispor, Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Süper Lig'in ikinci haftasında, Pazar günü kendi sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak olan Kayserispor, kulüp tesislerinde çalışmalarını sürdürdü. Teknik direktör Tolunay Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasaray maçının kendileri için önemli olduğunu ve iyi hazırlandıklarını belirtti. Sakat futbolculardan Aydın ve Puroviç'i maça yetiştirmeye çalıştıklarını, ancak bunun zor gibi gözüktüğünü ifade eden Kafkas, ''Eksiklerimiz, sakatlarımız var ama sahaya çıkacak arkadaşlarımız elinden gelenin en iyisini yapacaklar. Sakatlarımızın maça yetişmesi zor gözüküyor. Mehmet Topuz bugüne kadar çok fedakarlık yaptı, yine yapar. Onda bir sıkıntı olmaz, maça çıkabilir diye düşünüyoruz. Diğer futbolcuların ise sakatlıkları sürüyor'' diye konuştu.

MEHMET TOPUZ'UN SÖZLERİ

Takım Kaptanı Mehmet Topuz da, bacağındaki sakatlığın sürdüğünü, ayrıca midesindeki problemin devam ettiğini hatırlattı. Sıkı bir tedavi programı uyguladıklarını bildiren Topuz, şunları söyledi: ''Galatasaray maçında mutlaka 3 puan almak istiyoruz. Biçim için çok önemli bir maç. Maçın kendi sahamızda olması ve rakibimizin Galatasaray olması çok önemli. Çünkü Galatasaray, yenemediğimiz tek takım. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah maç bittiğinde sevinen taraf olmak istiyoruz. Ben her maçta oynamak ve takımımın yanında olmak istiyorum. İğneyle bile olsa Galatasaray maçına çıkacağım.''

30.08.2008


 

F.Bahçe ilk maçını Porto ile yapacak

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe'nin maç programı belli oldu.

Sarı-lacivertliler, devler ligindeki mücadeleye 17 Eylül'de Portekiz'de Porto ile oynayacağı karşılaşma ile başlayacak. Fenerbahçe'nin maç programı şöyle: 17 Eylül: Porto-Fenerbahçe, 30 Eylül Fenerbahçe- Dinamo Kiev, 21 Ekim Fenerbahçe-Arsenal, 5 Kasım Arsenal-Fenerbahçe, 25 Kasım Fenerbahçe-Porto, 10 Aralık Dinamo Kiev-Fenerbahçe

30.08.2008


 

Platini'den Porto'ya rüşvet suçlaması

UEFA Başkanı Michael Platini, Portekiz'in Porto takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmasının spor ahlakı açısından olumsuz olduğunu söyledi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. turunda Fenerbahçe ile birlikte G Grubu'nda yer alan Porto Kulübü, hakemlere rüşvet vererek maç satın alma girişiminde bulunduğu belirlendiği için UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nden 1 yıl men edilmiş, fakat daha sonra Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararı ile cezası kaldırılarak Şampiyonlar Ligi'ne kabul edilmişti.

KİM OLURSA OLSUN CEZASINI ÇEKMELİ

Şampiyonlar Ligi'nde 1. tur kura çekimleri sonrasında Portekiz basınına açıklama yapan Platini, ''Rüşvet verme girişiminden dolayı ceza alan Porto'nun, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması Portekiz kulübü açısından olumlu olabilir ama spor ahlakı için olumsuz'' yorumunda bulundu. ''Bana göre rüşvet olayına karışmış bir takımın Şampiyonlar Ligi'nde yer alması mantıklı değil ama şu anda kararı kabul etmek zorundayım'' diyen Platini, kim olursa olsun ceza alması gerekenlerin cezalarını çekmesini savunduğunu ifade etti.

30.08.2008


 

Olaylar neden çıkıyor?

Dünyada hepimizin kabul etmesi gereken tek gerçek futbolun en popüler spor dalı olduğudur. Futbol günümüzde tüm ülkeleri birbirine bağlayan en evrensel bir spordur.

Bunu artık sağır sultan bile biliyor. İnsanlar futbolu sadece hobi olarak görmüyorlar, başka anlamlar yüklüyorlar. Örneğin bir maçın sonucu üç ihtimal olması gerekirken, maalesef bu sporu ölüm kalım meselesi haline getirenler de oluyor. Nitekim geçmişte bu olaylar İngiltere'de çok oldu ve insanları statlara gitmekten alıkondu. İngiliz holiganları çirkinlikleri ile bütün dünyada kötü ün yaptı. Ancak İngiliz futbol federasyonu aldığı sert tedbirlerle bunun üstesinden çok çabuk geldi.

Bizde ise ligin ilk haftasında Beşiktaş ile Antalyaspor karşılaşmasında sporun dostluk kardeşlik ve fair play ruhuna yakışmayan olaylar oldu. İki taraftar topluluğu arasında polise rağmen taşlı sopalı arbede çıktı. Artık bu olayları önlemek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekir. Olayları önlemek şunlar yapılabilir:

1) Statlar eğlence ve kültür merkezi haline getirilmeli. 2) statlara güvenliği sağlamak için kameralar konulmalı. 3) Futbol işçi ve düşük gelirli kişilerin oyunu olmaktan çıkartılmalı. Ama Türkiye'nin acı bir gerçeği var. Sosyal güvencesi yüksek olan kişiler bile statlarda olay çıkarıyor. VİP tribünlerinde yöneticilerin kavga ettiklerini unutmayalım. 4) Karaborsada bilet satımı yasaklanmalı. 5) Alkollü taraftarların stadlara girmeleri yasaklanmalı. 6) Yabancı madde atılması engellenmeli. 7) Ahlak dışı ve ırkçı tezahüratlara karşı halkı bilinçlendirilmeli.8) Mahkemeler olay çıkartan kişilere gecikmeden men cezası vermeli.

ÇETİN KASKA

30.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır