"Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Filistinli yaralılar Ramazan’da memleketlerine kavuştu

İSRAİL saldırısında yaralanarak sol ayağını kaybeden Filistinli Maha Abul Al Hatal, tedavi için getirildiği Türkiye’de doğurduğu bebeğiyle birlikte ülkesine döndü. Maha’yla birlikte tedavileri tamamlanan 21 Filistinli, Ramazan öncesi memleketlerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Türkiye’de tedavileri tamamlanan 22 Filistinli yaralı daha memleketlerine uğurlandı. Durumları ağır olduğu için tedavi süreçleri uzayan yaralıların çoğuna protez ayak ve kol takıldı. 25 Mart 2008 tarihinde sedye üzerinde getirilen yaralılar, gördükleri tedavi sonucu yürüyerek memleketlerine dönmenin sevincini yaşadı. Atatürk Havaalanında bir basın toplantısı düzenleyen Filistinli yaralılar, kendilerine yardım elini uzatarak, tedavi ettiren Türkiye’ye teşekkür ettiler. İsrail saldırılarında yaralandıklarında çaresiz bir şekilde tedavi olma imkânlarını aradıklarını söyleyen yaralılar, “İHH İnsanî Yardım Vakfı, bizi İstanbul’da tedavi ettirdi. Burada çok güzel günler geçirdik. Ramazan ayına girerken memleketimize ve ailemize kavuşuyoruz. İHH’ya ve hayırsever Türkiye halkına teşekkür ederiz” şeklinde konuştular. Filistinli yaralıların içinde en çok dikkat çeken ise kucağında bebeğiyle Maha Abul Al Hatal’dı. Maha, 25 Mart 2008 tarihinde Türkiye’ye geti-rildiğinde 7 aylık hamileydi. Bir ayağı İsrail saldırılarında kopan Maha’nın bir ayağı da ağır yaralıydı. Hamile olduğu için ilaç kullanamayan Maha, yaralarından dolayı büyük acı çekiyordu. İstanbul’a getirildikten 2 ay sonra Muhammed isimli bebeğini doğuran Maha’nın hızlı bir şe-kilde tedavisine başlandı ve kendisine protez ayak sağlandı. Maha, takılan protez ayakla yeniden yürümenin sevincini yaşadı. 25 Mart 2008 tarihinde 59 Filistinli yaralı, İHH tarafından 30 refakatçisiyle birlikte özel bir uçakta Türkiye’ye getirilmiş ve İstanbul’da 12 farklı hastanede tedavilerine başlanmıştı. Geride kalan 20 yaralının ise tedavilerine İstanbul’da devam edileceği belirtildi.

Yeni Asya / İstanbul

01.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Rusya’nın da haklı olduğu yanlar var

  ÖZLEM DUYULAN TÜRKİYE

  Fındık üreticisi toptancıya ezdirildi

  Fındık fiyatları mağdur etti

  Türkiye’nin sivil demokratik bir Anayasa’ya ihtiyacı var

  Filistinli yaralılar Ramazan’da memleketlerine kavuştu

  Bu cinnetin sebebi ne?

  Bingöl'de çatışma: 4 şehit, 3 yaralı

  Uslu: Dünyanın, barışa her zamankinden daha çok ihtiyacı var

  Savaşa karşı, barışı savunmaya devam

  “Öğrencilere arsenikli su içirilmesin!”

  Satılık okul isimleri alıcılarını bekliyor

  Doktorlara, pos cihazı kullanma zorunluluğu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır