"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ramazan’da tüketim artıyor

KONYA merkezli bir alış veriş merkezinin yetkilileri, Ramazan ayından 4-5 gün önce başlayan hareketliliğin bayram arefesine kadar sürdüğünü söylediler. Bu yılın Ağustos ayı istatistiklerine bakıldığında günde ortalama 29 bin kişinin alış veriş merkezine geldiğini vurgulayan yetkililer, Ramazan ayının ilk 2 günü ise günde ortalama 28 bin tüketicinin alış veriş yaptığını bildirdi.

Ramazan’dan önceki Pazar günü ise 44 bin kişinin merkeze geldiğini dile getiren yetkililer, şunları kaydetti: ‘’Cumartesi günü de buna yakın bir rakam. Gelenlerin önemli bölümü gıda alış verişi yapıyor. Gıda dışında giyim, temizlik ürünleri oldukça azalıyor. Gıda satışlarımız Ramazan’ın 15. gününe kadar yoğun olarak devam eder. 15’inden sonra küçük bir durgunluk yaşanır hemen ardından 20’sinden sonra giyim alış verişi başlar. Bayrama yönelik alış verişlerle hareketlilik arefe gününe kadar sürer. Günlük 28 bin tüketici ile başlayan rakam ay sonunda çok daha fazla yükselir.’’ Yetkililer, geçen yıl Ramazan Bayramı arefesinde alış veriş merkezine 68 bin kişinin geldiğini belirterek, arefe gününde tüketicilerin şeker ve giyime ağırlık verdiğini ifade etti. Geçen yıl Ramazan ayının 15’inde günlük 30 bin olan kişi sayısının 20’sinden sonra artmaya başladığını arefeden önceki 3-4 günde rakamın 50 binleri geçtiğini söyledi.

KREDİ KARTI KULLANIMINA DİKKAT EDİLMELİ

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Ramazan ayında ailelerin en güzel iftar sofrası kurma çabasını anladıklarını ancak çoğu zaman alış verişlerde bilinçsiz hareket edildiğini söyledi. Marketlerin ve giyim mağazalarının kampanyalarına kolay inanıldığını ifade eden Kaya, ‘’insanlar zaman geçirmek için alış veriş merkezlerine akın ediyor. En fazla alış veriş ve kredi kartı kullanımı bu ayda artıyor. Zaman geçirmek isterken mağazaların rengarenk ilânlarıyla sundukları kampanyalara aldanıp alış veriş yapılıyor’’ dedi. Kaya, Ramazan ayından çıktıktan sonra birçok kişinin hiç de tahmin etmeyeceği bir kredi kartı yüküyle karşı karşıya kalacağını vurgulayarak, marketlerin kampanyalarına aldanılmamasını, özellikle kredi kartı kullanımına dikkat edilmesini önerdi.

/ Konya

05.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan’da tüketim artıyor

  Emekliler de zam istiyor

  Kuveyt Türk’ten gümüş alınabilecek

  KİT’lerin borcu, 55 milyar YTL’ye dayandı

  Enflasyon, sürpriz yaptı

  Bazı akaryakıt türlerinde ÖTV tecil tutarı indirildi

  TTK’ya 3 bin işçi alınacak

  Bankalar TL’ye hazırlanıyor

  İnşaat sektöründe küçülme sürüyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır