"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB, Türkiye ve Bosna ile güçlenir

BOSNA-HERSEK Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdziç, Bosna Hersek ve Türkiye’nin yakın tarihte AB’ye tam üye olmalarını içtenlikle ümit ettiğini belirterek, AB’nin, iki ülkeyi kabul ederek, kendisi açısından da büyük yarar sağlayacağını söyledi.

Silajdziç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye ve Bosna Hersek’in, dostluk ilişkilerini çok yüksek düzeyde tutan iki dost ülke olduğunu belirtti. Türkiye ve Türk halkının, en zor günlerinde gerçek dost olarak Bosna Hersek’in yanında yer aldığını ifade eden Silajdziç, “Bosna Hersek bunu asla unutmayacaktır” dedi. Silajdziç, Bosna Hersek’in o dönemde yaşadığı zorluklar karşısında özellikle Türkiye’nin sağladığı yardımın boyutunun, iki ülke arasında sağlam temellere dayanan güçlü bağların ilk günden itibaren tesis edilmesine neden olduğunu kaydetti. O dönemi Bosna Hersek’in başarıyla aştığını belirten Silajdziç, bugün ise odaklandıkları ana hedeflerini, demokratik toplumun geliştirilmesi, NATO, AB’ye tam üye olma yolunda çalışmaların hızlandırılması ve ekonomik gelişmeler şeklinde tanımladı. 56 yıllık NATO üyesi Türkiye’nin, Bosna Hersek’e bu örgüte üye olması için destek verdiğini anımsatan Silajdziç, iki ülkenin AB’ye üye olma yolunda benzer mücadeleler verdiğini ve bu konudaki deneyimlerini paylaşmaktan karşılıklı yarar sağladıklarını kaydetti. Silajdziç, “Bosna Hersek ve Türkiye’nin yakın tarihte, getirdiği ekonomik, siyasî ve güvenlik avantajlarıyla birlikte AB’ye tam üye olmalarını içtenlikle ümit ediyorum. AB, hem Bosna Hersek’i hem de Türkiye’yi kabul ederek, kendisi açısından da büyük yarar sağlayacaktır” diye konuştu.

/ Ankara

05.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversite toplumla barışık olmalı

  Tarihi ziyaretle ilişkiler ısınacak

  Ziyaret dostluğa katkı sağlayacak

  AB, Türkiye ve Bosna ile güçlenir

  Ramazan yeni bir başlangıç olsun

  Yeni eğitim dönemi başlıyor

  Burs mevsimi geldi

  Türkiye'nin ilk bilim merkezi Konya'da kurulacak

  ‘Şehit analarının feryadını duyunca içim yanıyor’

  SGK İl Müdürlüğü önünde KEY gösterisi

  “Hak ve Eşitlik Partisi” kuruldu

  İstanbul’da yeni metrobüs hattı devreye giriyor

  Kaçak silâhlar ele geçirildi

  İnternet bağımlısı olmayın

  Kaynak suları boşa akıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır