"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Camisi olmayan mahallede teravih namazı kılmak

Mahallemiz, Ankara Kalesinin eteklerinde bulunan Seğmenler mahallesiydi. Daha önce kale içinde oturan dedemler, aşağılara inip, oraya ev yapmışlar. En büyük eksiklik ise mahallenin camisinin olmayışıydı. Ancak, en yakında bulunan, ya Kayabaşı veya Şükraniye mahallelerinde bulunan camilerde ibadet yapmaya gidiyordu mahalleli. Tabiî bu saydıklarım, Ankara’nın eski mahalleleri olduğundan, Ankara’ya sonradan gelen veya sonradan doğan kimseler tarafından bilinmeyebilir. Neyse, işte bu camisizlik yüzünden ibadetlerde zorluk çeken mahalleli, özellikle kış mevsimindeki Ramazanlarda teravih namazı kılmak için daha da zorlanıyordu. Zannederim 1962-63 yıllarıydı. O senenin Ramazanında babamın aklına bir fikir gelmiş. Eski bir kahvehane vardı orada, “Hiç değilse Ramazan boyunca teravih namazları burada kılınamaz mı?” diye komşularla falan konuşmuşlar. “İyi de bu iş nasıl olacak?” demişler. Babam da o zaman Ankara müftüsü olan Dr. Lütfü Doğan’ın hemşehrisi olduğunu ve onu getirebileceğini söylemiş. Neticede kahvehane temizlenip hazırlanarak te-ravih namazlarına başlanmıştı. Lütfü Doğan da her akşam gelir, vaaz eder ve yanılmıyorsam namazı da o kıldırırdı. Biz de çocukken sevinerek giderdik. Hatta bir gün hiç unutmam, vaazında şu mânâda bir şeyler söylemişti:

“Muhterem cemaat, şu mekân daha önce içinde çok da iyi olmayan şeylerin yapıldığı, sigara dumanından geçilmeyen bir yerdi. Ama şimdi bakın, Allah’a şükür siz burasını, Allah’ın zikredildiği bir mekân yaptınız, ne mutlu sizlere.”

Babamın önayak olması neticesinde mahalle sakinleri çok rahatladığından ona duâ ediyorlardı.

OSMAN ZENGİN

05.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Gustav, Labor Day ve Ramazan-ı Şerif

  Orucu bozan davranışlar nelerdir?

  Ağlayan ve ağlatan Farisî damlalar!

  Camisi olmayan mahallede teravih namazı kılmak

  Haşir akidesinin dayandığı temeller

  Kabul etmek onaylamak değildir

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır