"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Kabul etmek onaylamak değildir

*“İnsan gerçekten kabul edildiğinde değişmek için daha çok çaba gösterir.”

Çevremizdekileri ve bütün sevdiklerimizi farklı olduklarını bildiğimiz halde yine de eskisi kadar sevebilsek keşke… Keşke, tam da bizim istediğimiz gibi olmadıkları halde ilişkimizin daha da renklenebileceğini hissedebilsek ve bunun özgürlüğünü, rahatlığını yaşayabilsek... Keşke karşımızdakini asıl değiştirmenin yolunun onu önce olduğu gibi kabul etmek olduğunu anlayabilsek...

Keşke kabul etmenin aslında onaylamak olmadığını görebilsek. Oysaki yargılamayla başlayan her diyalog dirençle biter, savunmayla başlar.

Kendin olduğun yerde, ötekini de fark edersin, onun duygularına da dokunabilirsin aslında… Kendini bırakabildiğin sularda etrafının daha da farkına varırsın, daha net görürsün. Kendini seyretmediğin her an aslında sana sunulan her şeyi fark ettiğin an oluverir.

Seni gerçekten kabul edebilen birinin yanında öylesine sen olursun ki, benin kendini göstermeye asla ihtiyaç duymaz, salarsın kendini güvenli sulara, kendi iç sesinin bile daha çok farkına varırsın. Daha çok dalga geçersin kendinle, bütün saçmaladıklarınla seversin kendini. Bütün geçmiş hatalarınla tanışıp, hesaplaşıp, helâllaşıp uğurlarsın onları… Sana bütün öğrettikleri için onlara öfke duymak yerine minnet duyarsın, camdan fırlatmak ya da sonsuz çukurlara gömmek yerine kapıdan yolcu edersin. Tozlu sandıklarından sürekli çıkarıp karıştırmanın yüreğinin kabuğunu soymaktan, enerjini almaktan başka bir işe yaramadığını görürsün.

İnsan bazen bırakabilmeli boşuna yükünü taşıdığı ne varsa. Oysa ki bırakmadan başlayamazsın, boşaltmadan dolduramazsın yüreğini…

Gerçekten seni kabul eden, öylece kabul edebilen birinin yanında her gün yeniden başlarsın yaşamaya… Her doğan günün sana getireceği hediyeleri beklemeye başlarsın. Hayat ayaklarının altında kaygan bir zemin olmaktan çıkar, bulutların üzerinde bile yürüyecekmişsin gibi güvende hissedersin kendini.

O seni hep duyar, hep kabul eder, nereden geliyor olursan ol. Bütün bitiremediklerinle ve bütün başlayamadıklarınla kabul eder seni, hem de tekrar tekrar. Her zaman için yeniden başlama fırsatı veren var mıdır O’ndan başka… O seni bekler, öğrenmeni de, sevmeni de, görmeni de, anlamanı da bekler. Ondan daha çok kabul eden var mıdır?

BANU YAŞAR

05.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Gustav, Labor Day ve Ramazan-ı Şerif

  Orucu bozan davranışlar nelerdir?

  Ağlayan ve ağlatan Farisî damlalar!

  Camisi olmayan mahallede teravih namazı kılmak

  Haşir akidesinin dayandığı temeller

  Kabul etmek onaylamak değildir

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır