"Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Fakr

Kulluğun oluşturduğu psikolojik durumun alt yapısında elinde olmadığı için başka bir güce muhtaç olma ve yardım alma arayışı var. Fakr, sahip olmakla ilgili bir kavram. İnsan nelere sahip olduğunu düşündüğünde ilk anda belki pek çok şey sayabilir. En başta sağlıklı olduğundan bahsedebilir. Daha sonra, evinden arabasından ne kadar sermayesi olduğundan hareketle sahip olduğu pek çok şeyi ifade edebilir. Ancak insanın sahip olduğunu zannettiği her şey elinden çıkma istidadındadır. Biraz da derinliği ile varlığı tanımladığında anlar ki hiçbir şey kendine ait değil. İnsan sadece kendine ait olduğunu zannediyor ve bu zannın fakr yarasına merhem olduğunu zannediyor. Oysa sahip olduklarının teker teker elinden çıkması bu yarasını deşiyor. Acılar veriyor ve insanı derinden yaralıyor.

Oruç, derinden yaralanmadan ve üzerini örtmeden fakr halini hissetmenin bir basamağı. Bunu hisseden kul baştan kabullenmenin rahatlığı ile fakrında Âlemlerin Rabbi’ne dayanmanın zenginliğini yaşar. Fakrını hissetmekten kaynaklanan Sonsuz Zenginlik Sahibi’ni bulmak ve O’na kul olmak insanın yaşayabileceği en güzel duygulardan biridir. O zaman varlığın ağır yükü altına girmekten ve sahip olmak için sadece paranın gerekli olduğu şeklindeki vehimden kurtulmak ruha tarifi imkânsız bir rahatlık ve dayanmaktan kaynaklanan müthiş bir ferahlık duygusu verir.

HAKAN YALMAN

06.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Küçük yaşlarda namaz

  Orucu bozmayan davranışlar nelerdir?

  Hz. Peygamber’le (asm) olmak

  Resûlullah’ın (asm) sahabelerine duâsı

  Ramazan-ı Şerifi memnun etmek

  Fakr

  Âlimlerin dilinden İmâm-ı A’zam (1)

  Ramazanda sabır

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır