"Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hariri’den, Suriye’ye terör suçlaması

Lübnan’daki Suriye karşıtı çoğunluğun lideri Saad Hariri, Suriye’yi “terörizmi Lübnan’a ihraç etmek” ile suçladı. Hariri, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Lübnan’ın Trablusşam şehrindeki şiddet eylemlerine ilişkin sözlerinin ardından dün iftarda yaptığı açıklamada, “Lübnan’ın kuzeyine terörizmi ihraç edenlerin Lübnan’daki aşırılık konusunda endişelerini dile getirme hakkı yok” dedi.

Suriyelilerin “Trablusşam’daki durumu Lübnan dosyasına bir kez daha karışmak” için bahane olarak kullanmak istediklerini söyleyen Hariri, “Lübnanlıların hafızası iyidir. Fethülislam’ı Nehr El Bared kampına ve kuzeye gönderdiklerini, örgütün başka bölgelerde terörist eylemlere maddî destek verdiğini ve vermeye devam ettiğini hatırlarlar” diye konuştu.

Suriye, Fransa, Katar ve Türkiye’nin Şam’da yaptığı zirvede, Esad, Alevilerle Sünnîler arasında çatışmaların olduğu Trablusşam’da son dönemlerdeki şiddet eylemlerinden endişe duyduğunu dile getirmiş ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’dan acilen kuzeye daha fazla asker göndermesini istediğini ifade etmişti. Fethülislam örgütü ile Lübnan ordusu arasında Nehr El Bared kampında geçen Eylülde şiddetli çatışmalar çıkmıştı. Lübnanlı yetkililere göre, çatışmalarda 222 militan öldürüldü, 200’den fazlası yakalandı, 169 da asker ölmüştü.

KÜRT KÖKENLİ TUTUKLULARIN

SALIVERİLMESİ İSTENDİ

Bu arada, Suriye’nin Ulusal İnsan Hakları Örgütü, askerî istihbaratın tutukladığını iddia ettiği Kürt kökenli üç vatandaşın serbest bırakılmasını istedi.

Örgüte göre, şair Horan Şeyh Musa, Suriye’nin kuzeyindeki bir şehirde güvenlik örgütü bürosuna çağrıldı ve geri dönmedi.

Bir folklor grubunun yöneticisi Muhammed Said Abdi, geçen ayın sonlarında tutuklandı.

Son olarak Münir El Behramcı da başşehir Şam’ın kenar mahallelerinin birindeki evinden 29 Ağustosta alındı.

/ Beyrut

07.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Hariri’den, Suriye’ye terör suçlaması

  Zerdari, Müşerref’e halef oldu

  Köln Belediyesi’nden İslamofobi’ye karşı kongre

  ‘İslâmiyet Kürsüsü, İslâmiyeti saptırıyor’

  Çelebi’ye saldırıda, 6 ölü

  Kaddafi Rice’la gurur duyuyor

  AGİT: Rusya zorluk çıkarmıyor

  İsrail-Suriye görüşmelerinde Amerikalı gözlemci

  ABD, Maliki’yi de gözlüyormuş

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır