"Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘İslâmiyet Kürsüsü, İslâmiyeti saptırıyor’

LMANYA'DA dört büyük dinî dernek tarafından oluşturulan Müslümanlar Koordinasyon Kurulu Münster Üniversitesindeki İslâmiyet kürsüsüyle sürdürdüğü işbirliğine, kürsü başkanının İslâm diniyle ilgili olumsuz görüşleri sebebiyle son verdi.

KRM tarafından yapılan açıklamada, Almanya çapında tek İslâmiyet kürsüsüne sahip olan Münster Üniversitesiyle işbirliğine son verilmesine, Kürsü Başkanı Muhammed Kalisch ile İslâm’ın temel öğretileri ve yaptığı bazı yayınlarla ilgili görüş ayrılıklarının sebep olduğu bildirildi. Müslümanlar Koordinasyon Kurul bünyesinde yer alan Almanya Müslümanlar Merkez Konseyinin (ZMD) Başkanı Ayyub Axel Köhler de, yaptığı açıklamada, ‘’Kalisch, İslâmiyet’in temel öğretilerinden o kadar yoğun bir şekilde şüphe duyuyor ki, artık kendisini izlemek mümkün değil. Biz araştırma ve eğitim özgürlüğünden yanayız, bu sebeple kendisini susturmak da istemiyoruz. Ancak hiç kimseye de yanında eğitim görmesini tavsiye edemeyiz’’ dedi. Kalisch ise üniversite aracılığıyla yayımladığı açıklamada, ‘’Müslüman derneklerinin kararından üzüntü duyuyorum. Bir üniversitede önemli olan, inançların aktarılması ya da bir profesörün görüşlerinin doğru olarak algılanması değildir. Üniversitenin görevi daha çok bağımsız ve sonucu açık bir şekilde araştırma yapmaktır’’ ifadelerine yer verdi. KRM çatısı altında ZMD’nin yanı sıra Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB), Almanya İslâm Konseyi (IRD) ve İslâm Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) yer alıyor.

/ Berlin

07.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Hariri’den, Suriye’ye terör suçlaması

  Zerdari, Müşerref’e halef oldu

  Köln Belediyesi’nden İslamofobi’ye karşı kongre

  ‘İslâmiyet Kürsüsü, İslâmiyeti saptırıyor’

  Çelebi’ye saldırıda, 6 ölü

  Kaddafi Rice’la gurur duyuyor

  AGİT: Rusya zorluk çıkarmıyor

  İsrail-Suriye görüşmelerinde Amerikalı gözlemci

  ABD, Maliki’yi de gözlüyormuş

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır