"Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tatil bitti ders zili bugün çalıyor

İlköğretim ve liselerde 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili bugün çalıyor. Yeni eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 23 Ocak 2009’da sona erecek. 14 milyon öğrenci ve 662 bin öğretmen 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında yarı yıl tatili yapacak.

YENİ eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziantep’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in katılacağı tören düzenleni-yor. Okulların açıldığı bugün öğrencilere ders ve çalışma kitapları ücretsiz dağıtılacak. Öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek. Bu yıl öğrenci ve öğretmenlere toplam 165 milyon 854 bin 333 adet kitap dağıtılacak. Öğrencilerin ders ve çalışma kitapları poşetler içinde sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. Poşetlerin içinde Başbakan Erdoğan ile Bakanı Çelik’in öğrencilere mesajlarını içeren bir broşür de yer alacak.

Eylül ayının 3. haftasının İlköğretim Haftası olması dolayısıyla Türkiye genelinde bazı etkinlikler yapılacak. Bütün okullarda 15 Eylül 2008 tarihinde şenlikler düzenlenecek. Şenliklere veliler, emekli öğretmenler ile üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak, ayrıca okul civarındaki yaşayan kişiler de şenliğe dâvet edilecek.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

Öğrenciler, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve yılbaşı dolayısıyla toplam 9 gün tatil yapacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 23 Ocak 2009’da sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında yarı yıl tatili yapacak. İkinci dönem ise 9 Şubat 2009’da başlayacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının son ders zili 12 Haziran 2009’da çalacak. 2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlama tarihi ise 7 Eylül 2009 olarak belirlendi.

OKUL ALIŞ VERİŞİNDE SON GÜN TELÂŞI

Bu arada çocuklarınım okul alış verişi hafta sonuna bırakan veliler, dün yoğun bir şekilde alış veriş yaptılar. Velilerin çoğu, bugün okula başla-yacak çocuğunun giyim alış verişi için hafta sonunu tercih etti. Bu yüzden Konya’da okul kıyafetleri satan mağazaların bulunduğu Piri Mehmet Paşa Çarşısı’nda büyük bir yoğunluk yaşandı. Çarşıda okul kıyafetleri satan firmanın Medya Pazarlama Sorumlusu İbrahim Gökay, bu hafta sonunda geçen haftaya göre daha yoğun olduğunu söyledi. Velilerin alış verişi genelde son güne bıraktıklarını ifade eden Gökay, satışların son derece iyi olduğunu bildirdi. Fiyatlar da geçen yıllara göre bir değişiklik olmadığını vurgulayan Gökay, ‘’Geçen yıl 5 YTL’den sattığımız önlüğü bu yıl da aynı fiyattan satıyoruz. Aynı şe-kilde üniforma fiyatlarında da fazla bir değişiklik olmadı’’ dedi. Alış veriş için Piri Mehmet Paşa Çarşısı’nı tercih eden veliler ise, geçtiğimiz yıla oranla fiyatların artmamasının kendileri için bir önemi olmadığını, çünkü satın alma güçlerinin düştüğünü ve okul alış verişinin bütçelerini zorladığını kaydettiler. Veliler, bazı okulların kıyafetlerinin sadece belirli mağazalarda satılmasının da kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek, bu uygulamaya tepki gösterdiler.

/ Ankara-Konya

08.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Psikolojik duvarı yıktık

  MENDERES'İN İDAMINDAN BAHSEDİLMİYOR

  Kemalist beyin yıkama, aydınlarımızın canına okudu

  Tatil bitti ders zili bugün çalıyor

  Yasağa boyun eğmeyecekler

  Uslu: Meslekî eğitim, yeniden yapılandırılsın

  Enerji Bakanı Güler Azerbaycan'a gidecek

  AKP, Büyükelçilere iftar dâveti verecek

  AB fırsatı heba edilmesin

  Babacan ve Nalbantyan New York’ta buluşacak

  GPRS sistemi, suçlara müdahaleyi hızlandırdı

  Mehmetçiğe termal silâh dürbünü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır