"Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasağa boyun eğmeyecekler

OKULLARIN açılmasına bir gün kala yapılan bazı eylemlerde başörtüsü yasağına direnileceği deklare edildi. Özgür-Der mensupları dün Fatih Saraçhane Parkı’nda bir araya gelerek başörtüsü yasağını tanımayacaklarını deklare ettiler.

Eylemde “Haklarımızdan ve Taleplerimizden Vazgeçmeyeceğiz!” ve “Herkes İçin Adalet Başörtüsüne Özgürlük!” yazılı pankartlar açan Özgür-Der mensupları ve gönüldaşları ellerinde de “Söz Konusu Ergenekonsa Hukuk Teferruat mı?”, “Yasakçılara Karşı Namazınla, Orucunla Başörtünle Diren!” gibi ifadeler yazılı dövizler taşıdılar. Başörtüsü yasağının kanıksandığı bir vasatta başörtülüler ve onları destekleyenler tarafından “orucumuzla, namazımızla, kimliğimizle, başörtümüzle mücadeleye devam edeceğiz, haklarımızı ve taleplerimizi darbecilerin, çetecilerin ve Ergenekoncuların tüm engelleme çabalarına karşı dillendirmeye devam edeceğiz” mesajı verildi. Ramazan boyunca her Cumartesi 13.30’da başörtüsü direnişinin ve adalet-özgürlük taleplerimizin devam ettirileceğinin belirtildiği eylemde Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Abdulhakim Beyazyüz ve Haksöz Dergisi yazarı Rıdvan Kaya birer konuşma yaptılar. Haksöz Dergisi yazarı Rıdvan Kaya, çeşitli şehirlerde başörtüsü eylemlerine devam eden platformları selâmlayarak konuşmasına başladı. AKP Hükümeti’nin bütün bu gelişmeler karşısındaki pasif tutumuna da değinen Kaya, hükümetin iradesizliğini eleştirerek hak, adalet, özgürlük ve taleplerimizin ancak toplumsal duyarlılık ve mücadele ile kazanılabileceğine işaret etti.

Yeni Asya / İstanbul-Kocaeli

08.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Psikolojik duvarı yıktık

  MENDERES'İN İDAMINDAN BAHSEDİLMİYOR

  Kemalist beyin yıkama, aydınlarımızın canına okudu

  Tatil bitti ders zili bugün çalıyor

  Yasağa boyun eğmeyecekler

  Uslu: Meslekî eğitim, yeniden yapılandırılsın

  Enerji Bakanı Güler Azerbaycan'a gidecek

  AKP, Büyükelçilere iftar dâveti verecek

  AB fırsatı heba edilmesin

  Babacan ve Nalbantyan New York’ta buluşacak

  GPRS sistemi, suçlara müdahaleyi hızlandırdı

  Mehmetçiğe termal silâh dürbünü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır