"Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Vandereycken: Türkiye maçı çok zor geçecek

BELÇİKA Milli Futbol Takımı Antrenörü Rene Vandereycken, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Türkiye ile yapacağı maçla ilgili olarak, ''Türkler daha çok hücuma yönelik ve hızlı futbol oynuyorlar. Bu nedenle üzerimizdeki baskı fazla olacak'' dedi.

(A) Milli Futbol Takımı'nın, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta çarşamba günü karşılaşacağı 2. maç için dün akşam saatlerinde Türkiye'ye gelen Belçika Milli Futbol Takımı'nın antrenörü Vandereycken, değerlendirmede bulundu.

SAVUNMADA DEĞİŞİKLİK OLACAK

Kendilerine güvenli bir şekilde Türkiye'ye geleceklerini ifade eden Vandereycken, cumartesi günü Estonya'yı 3-2 yendikleri ilk maçta, savunmada bazı pozisyon hataları yaptıklarını belirtti. Vandereycken, Türkiye maçında savunma oyuncularında değişiklik yapacağını hatırlatırken, özellikle Bayern Münih oyuncusu Van Buyten ile Manchester Cityli Kompany'nin pozisyonlarının değişeceğini söyledi. Defans oyuncusu Thomas Vermaelen'ın da Estonya maçında iyi bir tablo sergilemediğini kaydeden Vandereycken, ''Rakip takıma çok boş alan verdik, onlardan uzak durduk. Estonya gibi bir takımdan 2 gol yemememiz gerekirdi'' diye konuştu.

BERABERLİK DE BİZE YETER

Türkiye maçının daha zor bir karşılaşma olacağını belirten Vandereycken, ''Türkler daha çok hücuma yönelik ve hızlı futbol oynuyorlar. Bu nedenle üzerimizdeki baskı fazla olacak. Türkiye'ye daha az şans vermemiz gerekiyor. Beraberlik de bize yeter'' dedi. Vandereycken, kalçasında oluşan sakatlık nedeniyle bir süredir tedavi gören Moussa Dembele'nin büyük ihtimalle maçta yer alacağını da bildirdi.

KALECİ STIJNEN'İN GÖRÜŞLERİ

Clus Brugge'da forma giyen kaleci Stijn Stijnen de Estonya maçındaki 3 puanı alma baskısının ortadan kalkması nedeniyle Türkiye maçının kendileri için daha kolay olacağını ifade etti. Bu maçı kazanmak gibi bir iddialarının bulunmadığını dile getiren Belçikalı file bekçisi, Türkiye'de maç kazanmanın ne kadar zor olduğunu bildiklerini, ancak ellerinden geleni de yapacaklarını belirtti. Stijnen, beraberliğin kendileri için büyük başarı olacağını sözlerine ekledi. Attığı 2 golle Estonya karşılaşmasının kahramanı ilan edilen 30 yaşındaki Wesley Sonck ise takımdaki yaş ortalamasının 20'lerde olduğuna dikkati çekerek, ''Takım arkadaşlarım bana artık baba diyebilir'' diye konuştu. Sonck, Belçika ekibinin favorisi olarak gösteriliyor.

09.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yattara seferberliği

  Ümit Millîler 2009 biletini alıyor

  Potada hedef 3'te 3 yapmak

  Vandereycken: Türkiye maçı çok zor geçecek

  ABD Açık'da bayanlarda Serena Williams şampiyon

  BANK ASYA 1. LİG TOPLU SONUÇLAR

  PUAN DURUMU

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır