"Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

RAMAZAN TAKVİMİ

Gönüller huzurlu, kalpler huzurlu Dokuz oruçla yeryüzü mutlu Ramazanda gördük bolluk bereket Hoş geldin, ey on bir ayın sultanı...



GÜNÜN DUÂSI

Allah’ım! Bizi ve dünya halklarını hakta birleştir, hukukta birleştir, hakîkatte birleştir, doğrulukta birleştir! Zulümde, ölümde, haksızlıklarda, eğriliklerde, yanlışlıklarda birleştirme! Kalbimize doğruluk sevgisi ver!



Ramazan bizden ne bekler?

Her sene Ramazanı büyük bir heyecanla karşılar, gelişine ne kadar çok sevindiğimizi çeşitli şekillerde ifade ederiz. Camilere mahyalar kurarak “Hoş geldin ya Şehr-i Ramazan, on bir ayın sultanı hoş geldin” şeklindeki ışıklı yazılarla kendisine hoşâmedî yaparız. Ondan sonra da Ramazan’dan beklentilerimizi dile getirir, dileklerimizi ifade ederiz.



Merhamet ve hürmet

“Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.” (Tirmizî, Birr, 15; Ebû Dâvûd, Edeb, 66.)



Ramazan orucunun sünnetleri

Ramazan orucunun sünnetlerini şunlardır: * Sahura kalkmak. * Sahur yemeğini mümkün mertebe sahurun son vaktine getirmeye çalışmak.



Eğer ölüm olmasaydı...

Ölüm; yok olmak, ebedî bir ayrılık, karanlıklar ülkesine gidiş değildir. Ezel ve Ebed Sultanının huzuruna girmek için geçilmesi gereken bir kapıdır. Ebedî saadete geçmek için bir giriş kapısıdır. Bu itibarla bir nimettir. Ebediyetten daha büyük bir nimet yoktur. Ölüm de onun giriş kapısıdır. Bu kapıdan geçmeden sonsuzluk yurduna gitmek mümkün değildir. Nimetin mukaddemesi (başlangıcı) de nimettir.



Gaz yağı tenekesinden Ramazan davulu

Osmanlı’dan bu tarafa bir Ramazan nostaljisidir sahurda çalınan davul. Neredeyse, Ramazana ait bir şeâir olmuştur bizim cemiyetimizde. Bizim çocukluğumuzda, mahallemizden bir genç bu işi üstlenmişti.



Perde Pilâvı

MALZEMELER (6 kişilik)

* 2 su bardağı pirinç

* 250 gr. kuşbaşı et

* 2,5 su bardağı tavuk suyu veya su

* 3/4 çay bardağı sıvıyağ

* 1/2 adet tavuk göğsü



Bediüzzaman, İmam-ı A’zâm’dan nasıl bahsediyor?



Fani olan, kalbin alâkasına değmiyor

“Bir matlub ki, gurubda gaybûbet etmeye mahkûmdur; kalbin alâkasına, fikrin merakına değmiyor. Âmâle merci olamıyor. Arkasında gam ve kederle teessüf etmeye lâyık değildir. Nerede kaldı ki kalb ona perestiş etsin ve ona bağlansın kalsın.” (Sözler, 2004, s. 345)



 
GAZETE 1.SAYFA

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır