"Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rus uçaklarla ABD’ye nükleer mesaj

RUSYA'NIN Tu-160 Blackjack model nükleer füze taşıyabilen ve kıt'alar arası uçan iki stratejik bombardıman uçağının Venezüella’ya iniş yapmasını, Rus uzmanlar ‘ABD’ye açık bir mesaj’ olarak yorumladı.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan siyasî uzman Fyodor Lukyanov, Rusya’nın ABD’nin arka bahçesi Venezüella’da askeri tatbikat gerçekleştirmesini Washington’a açık bir mesaj olarak yorumladı. Rusya’nın küresel politikaların bir oyuncusu olarak geri döndüğünü ifade eden Lukyanov, “Son 15 yılda Rusya’nın askerî potansiyeli ve siyasî gücü göz ardı edildi. ABD Rusya’nın etrafındaki ülkelerde etkili olmasını istemiyor. Ancak kendinde bu hakkı görüyor. Rusya bu hareketle Amerika kıt'ası da dahil istediği yerde olabileceğini ispatlamak istiyor.” dedi.

Tu-160 bombardıman uçaklarının ABD’nin arka bahçesine gönderilmesinin Kafkaslarda yaşanan sorunla doğrudan ilişkili olduğunu kaydeden Rusya Jeopolitik Sorunlar Akademisi Başkanı Emekli General Leonid İvaşov, Rusya’nın egemen ve bağımsız bir ülke olduğunu göstermek istediğini ifade etti. İvaşov, gelişmenin şüphesiz Kafkasya’daki olaylarla doğrudan bağlantılı olduğunu vurguluyor. Rusya’nın böylelikle bağımsız ve egemen bir ülke olduğunu göstermek istediğini belirten İvaşov, “Rusya uluslar arası güvenlik anlaşmalar çerçevesinde doğru olarak gördüğünü yapıyor. Kafkasya’da meydana gelen krizde kolektif saldırıyı gördük. Bu saldırı sadece Güney Osetya’ya yönelik değildi. Rusya’ya da yönelikti. Gürcü askerler Amerikan, İsrail ve hatta Türk uzmanlar tarafından eğitilmişti.” iddiasında bulundu. Karadeniz’e bölge ile ilgisi olmayan savaş gemilerinin geldiğini ifade eden İvaşov, “Bu gemiler Rusya’ya askerî baskı uyguluyor. Rusya ise kendi çıkarlarını ve güvenliğini savunabileceğini göstermeye çalışıyor. Batı şunu anlamalı: Rusya artık batının direktifleri doğrultusunda hareket etmeyecek.” dedi.

/ Moskova

12.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’un son marifeti

  Rus uçaklarla ABD’ye nükleer mesaj

  McCain domuz, Palin de ruju

  İsrail, Gürcistan’ı yarı yolda bıraktı

  Babacan ile Rice Kafkasları görüştü

  Suriye yanlısı Dürzî politikacı öldürüldü

  Bolivya, Amerikan elçisini istenmeyen adam ilân etti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır