"Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Ramazan ve mutluluk

Ramazan ayının hayata taşıdığı farklı duygulardan biri de paylaşmak ile mutluluk olmalı. Bu yüzden olsa gerek zekât da Ramazan ayında daha ön plana çıkan ve bu ayın bütün mânevî güzelliklerine farklı bir renk katan bir ibadet olmuş. İlginç bir şekilde hayata yansıyan şu tablo, zekât ibadetinin ne kadar insan psikolojisi ile uyumlu olduğunu ortaya koyuyor.

İnsanlar çok fazla mal ve mülk sahibi olduğunda mutlu olacağını zanneder, ancak mutlu olanlar paylaşmayı bilenler ve sevdiklerinden verebilenlerdir. Aslında hayat imtihanının merkezinde benlik olduğuna göre ferdi mutlu edecek ve ruhunun özüne ulaştıracak olan da benlikten uzak kalmaktır. Aslında mal mülk edinmek benliği güçlendiren haller olduğu için sağlayacağı mutluluk da zahirî olacaktır. Oysa gönülden vermek ve paylaşabilmek madde ve benlik alanından uzaklaşmak anlamına geleceği için kişiyi özüne yöneltecek ve gerçek mutluluğu yaşatacaktır.

O yüzden mânevî güzelliklerle yüzleştikçe kendi için olanları vermek ve bu şekilde nefsini terbiye etmek ve paylaşma duygusu ile ‘ben’ duygusunu ‘biz’e çevirmek hem ferdi çok mutlu edecek, hem de varlığa çok daha sağlam şekilde bağlanabilme ve bütün duyguları çok daha güçlü bir zeminde hissetme imkânı verecektir.

HAKAN YALMAN

12.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Ramazan ve mutluluk

  TEBESSÜM

  Çalışmada lezzet var

  Ramazanda oruç tutmamayı mubah kıla özürler nelerdir?

  Resûlullah’ın vezirleri

  İftar ve teravih bayramları (1)

  Ramazan ayında spor

  İmam-ı A’zâm’ın eserleri

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır