"Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

İftar ve teravih bayramları (1)

Peygamberimiz (asm) buyuruyor ya “Oruçlunun iki sevinci vardır. Biri iftar yaptığı zaman, biri de Rabbine kavuştuğu zamandır” diye. Böylesine bir sevinç, elbetteki bayram sevincidir. Onun için, iftar vaktindeki o haz bir başkadır. Çocukluğumuzda, biz bu sevinci yaşadığımız zaman, tarifi zor bir duygu kaplıyordu içimizi. Akşama kadar aç, susuz kalmışsın, vakit yaklaşınca sofraya oturmuşsun, bir-iki dakika var iftara. Ama, emir olmayınca yiyemiyorsun. “Allahuekber!” deniyor ve buyurun yemeğe. Artık o sevince, muhabbete doyulur mu? Hem Rabbimize karşı adeta “boynumuz kıldan ince” diye Ona bağlılığımızı gösterip, ibadet yapmanın zevkini yaşıyoruz. Hem de açlığımızı gideriyoruz. İşte, böyle bir hâl bayram tadında olmaz mı?

Teravih namazlarına gitmek de bizim için çok sevindirici, bayram havasında bir şeydi. Genellikle, kahvehaneden bozma mekânda kılınan namazlara giderdik. Arada sırada da, Ankara’nın eski camilerinden; Selçukluklardan kalma Aslanhane, Osmanlının ilk döneminden Hacı Bayram-ı Veli, Osmanlı (Mimar Sinan veya bir talebesinin) eseri Yeni Cami gibi büyük camilere giderken de ağabeyimle beraber giderdik. O zaman arabamız olduğundan uzak mesafelerdeki camilere, bazen babam da götürürdü. Rahmetli Menderes’in yaptırdığı, yeni Ankara’da, Maltepe semtinde bulunan Cumhuriyet eseri Maltepe Camii’ne de giderdik herhalde.

OSMAN ZENGİN

12.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Ramazan ve mutluluk

  TEBESSÜM

  Çalışmada lezzet var

  Ramazanda oruç tutmamayı mubah kıla özürler nelerdir?

  Resûlullah’ın vezirleri

  İftar ve teravih bayramları (1)

  Ramazan ayında spor

  İmam-ı A’zâm’ın eserleri

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır