"Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Hünkâr beğendi

MALZEMELER (5 kişilik)

500 gr. kuzu kuşbaşı

1/2 çay bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber

Beğendisi için:

6 adet patlıcan,

4 çorba kaşığı un

1/2 lt. süt

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı kaşar rendesi

1/2 limon suyu

Tuz

HAZIRLANIŞI:

Tencereye sıvıyağ alınır. Etler eklenir ve suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Etlerin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak su, karabiber ve tuz eklenerek, ağır ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.

Patlıcanlar birkaç yerinden delinerek, ocakta közlenir. Kabukları soyularak, limonlu suda 7 - 8 dakika bekletilir. Patlıcanlar limonlu sudan alınıp suyu süzülerek, çok ince bir şekilde doğranır.

Tavaya tereyağı alınıp eritilir ve un eklenir. Un, hafifçe sararana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Sonra; sıcak süt, kıyılmış patlıcan, tuz ilâve edilip, çırpma teli ile sürekli karıştırılarak beğendi koyulaşana kadar pişirilir. Ateşten almadan birkaç dakika önce, kaşar rendesi eklenip karıştırılır.

Beğendi servis tabağına alınıp, ortası açılır. Ortasına kebap koyulup, dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Arzu ederseniz etin içine arpacık soğan, domates, biber, ilâve edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yasemin DİKMETAŞ

13.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Amerika'da Ramazan

  İftarda çocuk olmak

  Çeşitli kabir hayatları

  “Aranızda selâmı yayınız”

  İftar ve teravih bayramları (2)

  Hünkâr beğendi

  Tadı damağımdan gitmeyen iftar yemeği

  Zahire müptelâ aklın feryadı

  Asıl yemekler!

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır