"Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

UEFA Terim'e soruşturma açtı

BELÇİKA'NIN resmi televizyonu VRT, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında soruşturma açıldığını iddia etti. İki ülke arasında Çarşamba akşamı yapılan maçta Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken ile Fatih Terim arasında yaşanan tartışmanın UEFA tarafından araştırıldığı belirtilen teleteks haberinde, iki teknik adamın birbirine çirkin hareketlerde bulunduğu ve özellikle Terim'in ceza alacağı iddiasına yer verildi.

Fatih Terim'in ''Rene Vandereycken bana karşı saygısız davrandı ve boynuz işareti yaptı'' açıklamasının da yer aldığı haberde, Türk basınında çıkan fotoğraflarda Fatih Terim'in hareketinin görüldüğü belirtildi. Haberde ayrıca, UEFA temsilcisi Svein Johannesen'in raporunu hazırlandığı ve UEFA'ya sunduğu, teknik direktör Terim'in 1 maç ceza alacağı iddia edildi.

TERİM'İN FOTOĞRAFLARI ŞOKE ETTİ

Belçika Futbol Federasyonu Başkanı Francois De Keersmaecker, Türkiye-Belçika milli maçında iki teknik direktörün maç içinde maç oynadığını kaydetti. Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi HLN, manşetten verdiği haberde, Keersmaecker'in, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in Belçika Milli Takım Teknik Direktörü Rene Vandereycken'e yaptığı el hareketinin fotoğraflarını gördükten sonra şoke olduğunu yazdı. Gazeteye verdiği demeçte karşılaşma sırasında iki teknik adam arasında tartışma yaşandığını gördüğünü belirten Keersmaecker, ''Maçın içinde maç oynadılar. Ama Fatih Terim'in o işareti yaptığını görmedim. Fotoğrafları Türk basınında görünce şoke oldum. Basına yansıyan fotoğraflardaki hareket bardağı taşıran son damla oldu'' ifadelerini kullandı.

TERİM'İ DİREKT ŞİKAYET ETMEYECEĞİZ

Maçın Norveçli FIFA gözlemcisi Svein Johannesen'in olaylarla ilgili rapor hazırladığını bildiren Keersmaecker, yaşananlar için direkt şikayette bulunmayacaklarını, aksi takdirde olayları alevlendirmiş olacaklarını kaydetti. Saha kenarında yaşananları anlatmak istemeyen teknik direktör Rene Vandereycken ise, ''Bana karşı yapılan harekete kızdım. İlk yarıdan beri hakem bize karşıydı. Bu da Fatih Terim'in hakemin üzerindeki etkisi yüzünden oldu'' değerlendirmesini yaptı.

Mehmet Özdemir / Brüksel

13.09.2008


 

12 Dev Adam Ukrayna önünde

POLONYA'DA düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde "C" Grubunda yer alan A Milli Takımımız, bugün dördüncü maçında Ukrayna deplasmanına çıkacak. TSİ 16:30'da başlayacak olan karşılaşma, NTV Spor'dan da naklen yayınlanacak:

"C" Grubu'nda oynadığı ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Ukrayna'yı konuk eden Millilerimiz, salondan 86-73 galibiyetle ayrılmıştı. Bu galibiyetin hemen sonrasında Belçika deplasmanına giden Ay Yıldızlılarımız, 78-63 ile karşılaşmayı kazanma başarısı göstermişti. Grubu'ndaki üçüncü maçında Fransa'yı ağırlayan A Milli Takımımız, baştan sona üstün oynadığı mücadelede rakibi 77-65'lik skorla mağlup etti. (A) Milliler, 72 yıllık tarihinde yaptığı 879 maçın 451'ini kazanırken, 426 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı. Ayyıldızlılar, tarihindeki ilk maçını, Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yaptı. Beyoğlu Halkevi Salonu'nda yapılan maçı, Türkiye 49-12 kazandı. İlk resmi maçını ise 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Şili ile oynayan milliler, 7 Ağustos 1936'da yapılan maçta rakibine 30-16 yenildi.

MİLLİLERİN EN FARKLI SKORLARI

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, tarihinde en farklı skorlu galibiyetini Libya karşısında elde etti. İzmir'de yapılan İslam Ülkeleri Spor Oyunları'nda 29 Eylül 1980 tarihinde Türkiye, Libya'yı tam 97 sayı farkla, 142-45 yendi. Türkiye, tarihindeki en farklı skorlu yenilgisini ise Hırvatistan karşısında aldı. Milliler, Almanya'da yapılan 28. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, 24 Haziran 1993'de Hırvatistan'a 113-63'lük skorla, 50 sayı farkla yenildi. (A) Milliler tarihinde 2 de beraberlik bulunuyor. 13 Ekim 1963'de Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda ile 62-62 berabere kalan milliler, İstanbul'da 13 Haziran 1995'de Makedonya ile yaptığı özel maçtan da 78-78 beraberlikle ayrıldı.

13.09.2008


 

F.Bahçe'nin rakibi Hacettepe

FENERBAHÇE ile Hacettepe takımları, Süper Lig'de bugün yapacakları maçta 40 yıl sonra karşı karşıya gelmiş olacak. Ankara 19 Mayıs Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı M. Kamil Abitoğlu yönetecek

Fenerbahçe'de Uruguay'dan dönemeyen Lugano ve sakat Semih bugünkü maçta oynamayacak. Hacettepe lig tarihinin ilk yıllarında toplam 8 sezon mücadele eden ve 196768 sezonunda küme düşmesinin ardından bir daha Birinci Lig'de yer alamaalamamıştı. Fenerbahçe ile Hacettepe arasında lig tarihindeki son maç 5 Mayıs 1968 tarihinde Ankara'da yapıldı ve gülen taraf 30'lık sonuçla Fenerbahçe oldu.

13.09.2008


 

G.Saray Antalya'yı ağırlıyor

SÜPER Lig'in 3. haftasında bugün Antalyaspor'u ağırlayacak olan Galatasaray, seyircisi önünde 3 puan almak istiyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Lige Denizlispor galibiyetiyle başlamasının ardından, Kayserispor deplasmanında berabere kalarak ilk puan kayıplarını yaşayan sarıkırmızılı ekipte, Antalyaspor karşısında galip gelmenin hesapları yapılıyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Galatasaray'da Barış Özbek, Serkan Çalık, Uğur Uçar, Tobias Linderoth, Hakan Kadir Balta, Sabri Sarıoğlu ve Emre Güngör'ün tedavileri sürüyor. Servet'in gripal enfeksiyonu ise tamamen geçti.

13.09.2008


 

Bobo'yu 50. gol heyecanı sardı

BEŞİKTAŞ'IN son dönemde parlayan yıldızı olan Brezilyalı futbolcu Bobo'yu, 50. gol heyecanı sardı. Siyah-beyazlı forma altında şu ana dek resmi maçlarda toplam 48 gol atan ve mevcut kadrodaki en golcü futbolcu özelliğine sahip olan Bobo, 2 gol daha attığı takdirde Beşiktaş'ta 50. golüne ulaşacak.

Beşiktaş'ın Türkiye'de yaptığı maçlarda 41, Avrupa'daki karşılaşmalarında ise 7 gol atarak siyah-beyazlı formayla toplam 48 gole ulaşan Bobo, 50. gol sevinci için 2 gol atmak için uğraş verecek.

Beşiktaş'a transfer olduğu ilk döneminde genç yaşına rağmen attığı gollerle göz dolduran ve kulüp başkanı Yıldırım Demirören döneminde bonservisi alınan Brezilyalı oyuncu, geldiği günden itibaren adeta takımının ''gol silahı'' oldu. Beşiktaş formasını ilk kez 2005-06 sezonun ikinci yarısından itibaren giyen 23 yaşındaki Bobo, oynadığı yarım devrede Turkcell Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 9 gol attı. Sonraki sezonda adeta patlama yapan ve takımın gol yükünü çeken genç oyuncu, bu dönemde ise 18 gole imza koydu. Geçen sezon ligde ve kupada toplam 12 gol kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, iki haftası tamamlanan yeni sezonda ise şu ana dek 2 kez gol sevinci yaşadı.

Bobo, 2005-06'da ligde 5, kupada 4 gol atarken, 2006-07 sezonunda ise ligde 11, kupada da 7 gole imza koydu. Geçen sezon ligde 10 gol atan Brezilyalı oyuncu, Fortis Türkiye Kupası ile TFF Süper Kupa'da ise 1'er gol atma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı oyuncu, böylece Türkiye'deki karşılaşmalarında toplam 41 gole ulaştı. Bobo Avrupa Kupası maçlarında 7 gole imza attı.

13.09.2008


 

Türkiye Kupası 2. kademe maç kuraları çekildi

FUTBOLDA, Fortis Türkiye Kupası 2. kademe maçlarının kura çekimi İstanbul'da yapıldı. Mövenpick Otel'de gerçekleştirilen kura çekimine, Futbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

24 Eylül Çarşamba günü oynanacak 2. kademede eşleşmeler şöyle oluştu: İstanbulspor-Ankaraspor, Malatyaspor-Hacettepe, Manisaspor-Kocaelispor, Çaykur Rizespor-Gaziantepspor, Konyaspor-Güngören Belediyespor, Alanyaspor-Gençlerbirliği, Bursaspor-Belediye Vanspor, Ankaragücü-Giresunspor, Denizlispor-Sakaryaspor, Eskişehirspor-Diyarbakırspor, Samsunspor-Antalyaspor, İskenderun Demirçelikspor-Kayserispor, Trabzonspor-Kardemir Karabükspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Tokatspor, Beykoz 1908-Altay, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Kayseri Erciyesspor.

13.09.2008


 

İpek Şenoğlu Endonezya'da yarı finale yükseldi

MİLLİ sporcu İpek Şenoğlu, Endonezya'da düzenlenen 225 bin dolar ödüllü WTA Tenis Turnuvası'nda çiftlerde yarı finale yükseldi.

Bali'de yapılan turnuvada İpek Şenoğlu ve partneri Ukraynalı Olga Savchuk, Slovak Daniela Hantuchova ile İtalyan Flavia Pennetta çiftini 2-1 yenerek, yarı finale yükselmeyi başardı. İpek Şenoğlu-Olga Savchuk çifti, yarı finalde Tayvanlı Su Wei Hsieh ile Çinli Shuai Peng çiftiyle mücadele edecek.

13.09.2008


 

Basketbolun sihirbazları Türkiye'ye geliyor

DÜNYACA ünlü basketbol şov takımı Harlem Gezginleri (Harlem Globetrotters), Ankara, İzmir ve İstanbul'da basketbolseverlerle buluşacak.

Yapılan açıklamaya göre Harlem Gezginleri, 17 Ekim Cuma günü Ankara Atatürk Spor Salonu'nda, 18 Ekim Cumartesi günü İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda ve 19 Ekim Pazar günü de İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda birer gösteri gerçekleştirecek. Kuruluş yılı 1927 olan ve o tarihten itibaren 130 ayrı ülkede gösteri yaptığı belirtilen grubun, 20 binden fazla şova çıktığı kaydedildi. Gösterileri 35 binden fazla kişinin izlemesinin beklendiği ifade edilirken, biletler Biletix üzerinden satışa çıkarıldı.

13.09.2008


 

Pekin'de 2 Türk sporcu daha yarı finale çıktı

PEKİN'DE devam eden 2008 Paralimpik Oyunları'nda okçuluk dalında Özgür Özen ve Gizem Girişmen yarı finale yükseldi.

Olimpik yay branşında mücadele eden Özgür Özen, Koreli Jung Young-Joo;yu 103-102 yendi. Özen, 14 Eylül Pazar günü Çinli Cheng Changjie ile yarışacak. Bayan sporcu Gizem Girişmen de olimpik yay branşında Ukraynalı Roksolana Dzoba'yı 99-83 yendi. Girişmen, bugün Çinli Xiao Yanhong ile karşılaşacak. Makaralı yay branşında önce yarı finale yükselen Gilbin Su, bugün Japon Chieko Kamiya ile mücadele edecek.

13.09.2008


 

SÜPER LİG'DE BU HAFTA

13 Eylül Cumartesi:

21.45 Galatasaray-Antalyaspor (Ali Sami Yen)

19.00 Hacettepe-Fenerbahçe (Ankara 19 Mayıs)

20.00 Konyaspor-Denizlispor (Konya Atatürk)

20.00 Kayserispor-Kocaelispor (Kayseri Atatürk)

14 Eylül Pazar:

20.00 Gençlerbirliği-Eskişehirspor (19 Mayıs)

20.00 Gaziantepspor-Ankaragücü (Kamil Ocak)

19.15 Sivasspor-Bursaspor (Sivas 4 Eylül)

20.00 İstanbul B. B-Ankaraspor (İstanbulOlimpiyat)

21.45 Trabzonspor-Beşiktaş (Hüseyin Avni Aker)

BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

13 Eylül Cumartesi:

20.00 Kasımpaşa-Kartalspor (Recep Tayyip Erdoğan)

20.00 Gaziantep B.B-Kayseri Erciyes (Kamil Ocak)

20.00 Samsunspor-Giresunspor (Samsun 19 Mayıs)

20.00 Sakaryaspor-Adanaspor (Sakarya Atatürk)

14 Eylül Pazar:

20.00 Malatyaspor-Manisaspor (Malatya İnönü)

20.00 Diyarbakırspor-Boluspor (Diyarbakır Atatürk)

20.00 Çaykur Rizespor-Orduspor (Rize Atatürk)

20.00 Karabük-Güngören (Necmettin Şeyhoğlu)

15 Eylül Pazartesi:

20.00 Altay-Karşıyaka (İzmir Atatürk)

13.09.2008


 

Terim'e ders oldu

Milli Takımımız Belçika karşısında umulmadık bir beraberlik aldı. Ne oyun olarak tatminkardık, ne de pozisyon olarak. Zaman zaman baskı kurmuş olsak ta net pozisyonlar elde demedik. Bunda Belçıka takımının disiplini maç boyunca elden bırakmayan anlayışı etkili oldu. Belçika takımı sahaya iyi yayıldı. Bizim oyun kurabileceğimiz alanlarda fazla adam bulundurarak, etkimizi azaltmayı başardılar.

Millilerimiz her ne kadar kenar bindirmeli olmasa da yan ortalarla pozisyon aradı. Rakip savunma bize havadan hiç fırsat vermedi. Hava toplarında etkili olabilecek Tuncay'ın maçın başında sakatlanması, zaten eksik olan takımımız için kötü oldu. Yan ortalarda başarılı olamayan milli takım oyuncuları, oyunu sete çevirip ortadan şut ve ikiye birlerle rakibi hataya zorlayabilirdi. Ancak buna pek fazla itibar etmedik. Halbuki, böyle bir pozisyonda penaltı yaptırdık ve ofsayt olan bir gol bulduk.

Ermenistan maçında hissetmediğimiz oyuncu eksiklerini bu maçta çok net hissettik. Bu eksiklere Aurelio ve Hakan Balta'nın eklenmesi kötü oldu. Solda Hakan'ın eksikliği hissedildi. Çağlar kötü oyuncu değil. Ancak tecrübe eksikliği olduğunu gördük. Etkili kenar bindirmeleri yapan Gökhan Gönül gününde değildi. Bu maçın en iyileri Emre ve Arda idi. Maç boyu kendilerini o kadar yordular ki, özel tebriği hak ettiler. Kaleci Volkan'ın kafası bu maçta değildi. Yediği gol dışında güvensiz hareketleri diğer arkadaşlarını tedirgin etti.

Bu maçın bize vereceği ders şu: Grubu birinci çıkmanın ne kadar zor olduğunu öğrenmiş olduk. Fatih Terim bundan sonraki maçları bu düşünce yapısı ile hazırlanacak ve oyuncularını öyle hazırlayacaktır.

SAİD OKUR

13.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır