"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Trabzon'da derbi heyecanı bugün

BEŞİKTAŞ ile Trabzonspor, bugün 102. kez karşı karşıya gelecek. Hüseyin Avni Aker Stadında saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek.

Lig TV bu önemli karşılaşmayı şifreli olarak naklen yayınlayacak. Yeni sezona çok başarılı giren her iki ekip oynadıkları iki maçı da kazanarak 6 puan ulaştı. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 35 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 101 karşılaşmanın 42'sini Beşiktaş, 38'sini Trabzonspor kazanırken, 21 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 139 golüne, bordo-mavililer 114 golle karşılık verdi.

LİGDEKİ MÜCADELEDE EŞİTLİK VAR

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise iki takımın galibiyet sayıları birbirine eşit. İki takım arasında yapılan 68 lig maçında taraflar 27'şer galibiyet alırken, 14 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 99 gole, Trabzonspor 78 golle karşılık verdi. İki takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, Trabzon'da 3-2, İstanbul'da da 3-0'lık sonuçlarla kazandı.

TRABZONSPOR EVİNDE ÜSTÜN

Trabzonspor, evinde yaptığı lig maçlarında rakibine karşı büyük üstünlük kurdu. İki takım şimdiye dek lig maçlarında Trabzon'da 33 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 19, Beşiktaş ise 8 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 6 maçta ise eşitliği bozamadı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor 54, Beşiktaş ise 41 gol attı. Öte yandan, iki takım arasında 2005-2006 sezonunda Trabzon'da yapılması gereken lig maçı, bordo-mavili takımın cezası nedeniyle İzmir'de oynanmış ve Beşiktaş 2-1 galip gelmişti.

DERBİLERDEKİ FARKLI SKORLAR

Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı. ''Kara Kartallar'' ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonunun ilk yarısında 5-0, 19 Şubat 1995 tarihindeki lig maçında da rakibini 4-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 7 Ağustos 1988'de Serdar Bali'nin jübile maçında 4-1 ve 2003-2004 sezonunda Trabzon'daki lig maçında 3-0'lık sonuçlarla aldı.

TRABZON 238 GÜNDÜR YENİLMİYOR

En son sahasındaki yenilgisini geçen sezonun 19. haftasında, bu sezon Hacettepe adını alan Gençlerbirliği Oftaş Spor karşısında 2-1'lik sonuçla yaşayan bordomavililer, bu karşılaşmanın ardından evinde yenilgi almadı. 19 Ocak 2008'de oynanan söz konusu maçın ardından bordomavililer, sahasında yaptığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

14.09.2008


 

Pekin'de Türkiye'nin ilk altın kızı Gizem

PEKİN'DE devam eden 2008 Paralimpik Oyunları'nda okçulukta Türk sporcu Gizem Girişmen, altın madalya kazandı.

Finalde Çinli Fu Hongzhi'yi 91-85 yenmeyi başaran Girişmen, altın madalyanın sahibi oldu. Masa tenisinde bronz madalya kazanan Neslihan Kavas'ın ardından Pekin Paralimpik Oyunları'nda ikinci madalyasını altın olarak almayı başaran Türkiye, bayanlarda da oyunlar tarihinde ilk kez altın madalya kazanmış oldu.

MADALYAM BABAMA HEDİYE

Gizem Girişmen, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, Çinli rakiple yarışırken mücadelenin dışında hiçbir şeyi düşünmediğini söyledi. Seyircilerin tezahüratlarını duymadığını ifade eden Girişmen, sadece hedefe odaklandığını kaydetti. Girişmen, ''Başlangıçta kötü attım. Daha sonra hedefe odaklanınca yüksek puan atmayı başardım ve hedefime ulaştım. Madalyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Madalyamı beni şimdi bir yerlerden izlediğini düşündüğüm babama hediye ediyorum'' dedi.

4 YILDIR OKÇULUK YAPIYOR

Milli sporcu, engelli olarak 4 yıldır okçulukla ilgilendiğini ve çok çalışarak başarıya ulaştığını kaydetti. Girişmen, ''Evlerinden çıkamayan insanların bir şeyler yapabileceğini kanıtlayabildiysem, görevimi tamamlamış sayılırım'' diye konuştu. 27 yaşındaki sporcunun yanında annesi Seyhan Girişmen de refakatçi olarak oyunlara katılırken, babasının ise yıllar önce yaşamını yitirdiği öğrenildi. Oyunlarda bugün olimpik yay erkekler kategorisinde Özgür Özen, yarı finalde Çinli Cheng Chagjie ile TSİ 09.15'de finale yükselebilmek için mücadele edecek.

14.09.2008


 

G.Saray camiası Metin Oktay'ı ölüm yıldönümünde unutmadı

GALATASARAY ve Türk futbolunun ''Taçsız Kral'' lakaplı efsanevi golcü futbolcusu Metin Oktay, ölümünün 17. yıldönümünde törenle anıldı.

Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, Galatasaray Kulübu Başkanı Adnan Polat, kulüp yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Adil Emecan, sarı-kırmızılı futbolculardan Hakan Kadir Balta, Sabri Sarıoğlu, Uğur Uçar, Mehmet Güven, Ferdi Elmas, Orkun Usak, Oktay'ın ailesi ve yakınları, Galatasaray camiasından kişiler ile Galatasaraylı taraftarlar katıldı. Adnan Polat'ın kısa bir konuşma yaptığı anma töreninde daha sonra dualar okundu.

Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan başkan Polat, Metin Oktay'ın Galatasaray ve Türk futbolu için çok önemli bir kişi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Metin Oktay'ın benim için ayrı bir yeri var. Sadece futbolcu olarak değil. Futbolu bıraktıktan sonra birlik ve beraberliğimiz hem İzmir, hem de İstanbul'da devam etti. Biz onu çok sevdik. Galatasaray çok sevdi, Türk futbolu çok sevdi. Örnek alınan bir sporcuydu. İnsan sevgisini en üst düzeyde taşıyan bir kişiliğe sahipti. Galatasaray olarak Metin ağabeyi hiç unutmayacağız. Bugün onun anısına buradayız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.'' Polat, törene katılan futbolcularla da şakalaştı. Başkan Polat, yanına çağırdığı Hakan Kadir Balta'ya, ''Bir sen sakatlanmıyordun, şimdi sen de sakatlandın'' diye takıldı.

14.09.2008


 

Tabata: Gollerim devam edecek

TÜRKCELL Süper Ligi'nin ilk 2 haftasında attığı gollerle takımına 6 puan kazandıran Gaziantepspor'un Brezilyalı futbolcusu Tabata, gollerinin devam edeceğini ancak gol krallığı gibi bir iddiasının olmadığını söyledi.

Takımın başarısının kendisi için öncelikli olduğunu belirten Tabata, kaliteli bir takım olduklarını ve ligi iyi bir yerde bitireceklerine inandıklarını ifade etti. Fenerbahçe ve Ankaraspor karşısında alınan puanlarla lige iyi bir başlangıç yapan kırmızı-siyahlı takım, bugünkü Ankaragücü maçından da 3 puan bekliyor. Süper Lig'in ilk 2 haftasında attığı 2 golle takımına 6 puan kazandıran Tabata, gollerinin devam edeceğini söyledi. Gol krallığı gibi bir iddiasının olmadığını belirten Tabata, önemli olanın takımının kazanması olduğunu ifade etti.

G.ANTEP KALİTELİ BİR TAKIM

Gaziantepspor'un çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu kaydeden Brezilyalı yıldız, ligi çok iyi bir yerde bitireceklerini belirtti. Tabata, "Çok kaliteli bir takıma sahibiz. İlk iki maçımızı kazanarak bunu ispat ettik. Hedefimiz galibiyet serisini devam ettirmek." diye konuştu. Önlerinde zorlu bir Ankaragücü maçı bulunduğunu dile getiren Tabata, "Fenerbahçe ve Ankaraspor'u yenerek çok iyi bir hava yakaladık. Ancak bu hafta çok zorlu bir maça çıkacağız. Çok zorlu geçeceğini düşündüğüm bu maçı alarak galibiyet serisini devam ettirmek istiyoruz. Ankaraspor'un Trabzon maçını izledik. Gerçekten çok iyi futbol oynuyorlar, ancak biz taraftar desteğini de arkamıza alarak üç puan alacağız." şeklinde konuştu.

14.09.2008


 

Maldonado: Yapılan eleştirileri hak etmiyorum

FENERBAHÇE'NİN Şilili futbolcusu Claudio Maldonado, Avrupa Şampiyonlar Ligi için, ''Bize karşı oynamak, hiçbir ekip için pek kolay olmayacaktır'' dedi.

Fenerbahçe Gazetesi'nde röportajı yayınlanan Maldonado, zor bir grupta yer aldıklarını belirterek, ''Bunu doğru ve açık şekilde söylememiz lazım. Fakat ortada bir gerçek daha var ki, o da bu zor grubun zor ekiplerinden birisi olmamızdır. Bu nedenle bize karşı oynamak, hiçbir ekip için pek kolay olmayacaktır'' şeklinde ifadeler kullandı. Fenerbahçe'nin geçen sezon elde ettiği başarının tesadüf olmadığını kaydeden Şilili futbolcu, şöyle devam etti:

BU SEZON DA GÜÇLÜ BİR TAKIMA SAHİBİZ

"Bu başarıyı aynı şekilde tekrarlamak ve üzerine koymak istiyoruz. Geçen sezon, neredeyse Şampiyonlar Ligi yarı finaline adımızı yazdırıyorduk. Hatta belki de daha ileriye de gidebilirdik, fakat çeyrek finalle yetinmek zorunda kaldık. Bu sezon da takımımıza baktığımızda yeni ve kaliteli oyuncularımız oldukça fazla. Ayrıca başımızda da bize güvenen, bildiklerini bizimle paylaşmaktan ve onları en iyi şekilde aktaran iyi bir hocamız var.'' Medyada kendisine yönelik eleştirilerin acımasız olup olmadığı sorulan Maldonado, Brezilya'da geçen 8 yılında farklı başarılar kazandığını, her zaman göz önünde bir oyuncu olduğunu, bu nedenle yapılan eleştirileri hak etmediğini bildirdi.

14.09.2008


 

Yıldızlar golf ligi bugün İstanbul'da sona eriyor

GOLF Federasyonu'nun altyapıyı güçlendirmek ve sporcuları erken yaşlardan itibaren müsabaka ortamına alıştırmak için başlattığı Yıldızlar Ligi'nde üçüncü sezon bugün İstanbul'da yapılacak 6. ayak mücadeleleriyle sona erecek.

Klassis Golf Kulübü'nde yapılacak final müsabakalarında, yaşları 8-16 arasında değişen yaklaşık 120 sporcu sahaya çıkacak. 8-10 yaş grubunda olan sporcular Akademi Sahası'nda, diğer sporcular ise Klassis Sahası'nda mücadele edecek.

14.09.2008


 

PSG, Kayseri maçında Kezman'ı oynatacak

FENERBAHÇE'DEN Fransa'nın Paris Saint Germain kulübüne kiralık olarak transfer olan Mateja Kezman, UEFA Kupası 1. tur ilk maçı için Kayseri'ye geliyor.

Paris Saint Germain forması altında da istenileni veremeyen Mateja Kezman'nın bu hafta sonu takımının kendi sahasında oynayacağı Nantes maçında ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Fransız ekibinin teknik direktörü Paul Le Guen gazetecilere yaptığı açıklamada, alt sıralarda yer alan rakipleri karşısında 14 Eylül Pazar günü oynanacak maçta 29 yaşındaki Sırp oyuncuya ilk 11'de forma verebileceğini söyledi.Kezman'ın ise Kayserispor ile 18 Eylül Perşembe günü Kayseri'de oynayacakları UEFA Kupası 1. tur ilk maçında görev almayı çok istediği, bu yüzden de Nantes maçında çok iyi bir oyun çıkarması gerektiğini söyledi.

14.09.2008


 

Efes hazırlık maçında İtalyan Avellino'yu yendi

Sezon hazırlıklarını İtalya'nın Bormio kentinde sürdüren Efes Pilsen Basketbol Takımı, hazırlık maçında İtalya Ligi takımlarından Air Avellino'yu 83-65 yendi.

Karşılaşmanın ilk periyodunu 25-18 önde geçen lacivert-beyazlı ekip, devreyi 40-33 üstün bitirdi. Karşılaşmada 3. periyodunu 61-48'lık skorla önde tamamlayan Efes Pilsen, maçı da 83-65 kazandı. Yeni transfer Kasun'un forma giymediği karşılaşmada Shumpert attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Thornton 18, Hammonds 13, Kakiouzis de 10 sayı kaydetti.

14.09.2008


 

Beşiktaş'ta 3 doğum kutlaması yapıldı

BEŞİKTAŞ'TA, bugün gerçekleştirilen Trabzonspor maçının son antrenmanının ardından 4 futbolcunun doğum günü için kutlama yapıldı.

Hakan Arıkan, Gökhan Zan, Sivok ve Zapotocny'nin doğum günleri, antrenman sonrası futbolcu arkadaşlarının katılımıyla tesislerde pasta kesilerek kutlandı. Geçen ay 17 Ağustos'ta 26 yaşına giren Hakan, 7 Eylül'de 27 yaşına giren Gökhan Zan, dün 28 yaşına giren Zapotocny ve 15 Eylül'de 25 yaşına girecek Sivok, birlikte aynı gün doğum günlerini kutlamış oldu.

14.09.2008


 

Beşiktaş-Metalist Kharkiv biletleri satışa çıkarıldı

BEŞİKTAŞ'IN, UEFA Kupası 1. turunda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv ekibiyle 18 Eylül Perşembe günü İstanbul'da yapacağı ilk karşılaşmanın biletleri satışa çıkarıldı. İnönü Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçın biletl fiyatları şöyle:

VIP Üst B-E: 450 YTL, VIP Üst A-F: 350 YTL, VIP Alt A-F: 250 YTL, VIP Alt B-E: 300 YTL, VIP Alt C-D: 350 YTL, Numaralı Orta: 200 YTL, Numaralı Kenar: 175 YTL, Kapalı Üst: 150 YTL, Kapalı Alt: 100 YTL, Yeni ve Eski Açık: 50 YTL.

14.09.2008


 

SÜPER LİG'DE BUGÜN

20.00 Gençlerbirliği-Eskişehirspor (19 Mayıs) 20.00 Gaziantepspor-Ankaragücü (Kamil Ocak) 20.00 İstanbul B. B.-Ankaraspor (İstanbul Olimpiyat) 19.15 Sivasspor-Bursaspor (Konya Atatürk)

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

20.00 Kasımpaşa-Kartalspor (Recep Tayyip Erdoğan)

20.00 Diyarbakırspor-Boluspor (Diyarbakır Atatürk)

20.00 Çaykur rizespor-Orduspor (Rize Atatürk)

20.00 Karabük-Güngören (Necmettin Şeyhoğlu)

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır