"Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak, ABD ve İran’la yeni tur yapmak istiyor

IRAK Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ülkesinin İran ve ABD ile yeni tur görüşmelere hazır olduğunu bildirdi. Bir güvenlik toplantısı için İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan Zebari, yeni tur görüşmelerin düzenlenip düzenlenemeyeceğini anlamak için taraflarla temasa geçtiklerini belirtti.

Zebari, İranlıların son dönemde, görüşmeleri istediklerine dair açıklamalar yaptığını, kendilerinin de Amerikalıların fikrini öğreneceğini söyleyerek, şartların oluşması halinde Irak hükümetinin görüşmelerin yeniden başlamasından memnun olacağını kaydetti. Yaklaşık 30 yıldır diplomatik ilişkisi bulunmayan ABD ve İran’ın temsilcileri, Irak’taki şiddeti sona erdirmenin yollarını aramak için daha önce 3 kez bir araya geldi. Büyükelçiler düzeyinde Irak’ın da katıldığı üçlü görüşmelerin dördüncü turu, daha önce İran tarafından defalarca ertelendi. Hoşyar Zebari, bugünkü açıklamasında, ülkesindeki Amerikan güçlerinin erken çekilmesinin ülkeyi yeniden şiddet olaylarına sürükleyebileceğini de vurguladı. Zebari, çok uluslu güçlerin ülkedeki varlığına gerçekten ve uzun dönemli gereklilik olduğunu söyledi. ABD, Şubat ayına kadar 8 bin askerini Irak’tan çekerek, Irak’ta şimdilik 138 bin asker bırakmayı planlıyor.

/ Cenevre

15.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya’da uçak düştü

  Nato: Soğuk savaşa dönmek istemiyoruz

  Ike her şeyi savuruyor

  ABD, silâh satışında kendi rekorunu kırdı

  Irak, ABD ve İran’la yeni tur yapmak istiyor

  Washington Post : Kürtler, Saddam’ın yaptığını yapıyor

  Çin'deki toprak kaydı: 254 ölü

  Rusya: İran’a dokundurtmam

  Türkmenistan’da çatışmada 20 polis öldü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır