"Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Elveda Gülsarı” ödül aldı

ULUSLARARASI Avrasya Film Festivali’nde en iyi film ödülünü Kazak yapımı ‘’Elveda Gülsarı’’ filmi, en iyi yönetmen ödülünü de Daniyar Salamat aldı.

Festival, ödül töreninin yapıldığı kapanış gecesiyle sona erdi. Ödül töreninde, festivalin yarışma bölümündeki filmlerle ilgili jüri kararları açıklanarak, çeşitli dallarda başarılı görülen filmlere plâket ve para ödülleri verildi.

Uzun metrajlı Orta Asya filmleri yarışma bölümünde ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un aynı adlı eserinden uyarlanan ‘’Elveda Gülsarı’’ (Kazakistan, Yönetmen Ardak Emirkulov) en iyi film seçildi.

En iyi yönetmen ödülünü Daniyar Salamat (Babamla Birlikte filmi), en iyi erkek oyuncu ödülünü Andrey Jigalov ‘’Güney Denizinden Şarkı’’ (Kazakistan-Rusya-Fransa ortak yapımı, Yönetmen Marat Sarulu) filmindeki rolüyle alırken, Jüri özel ödülünü de ‘’Bilinmeyen Yol’’ filmi (Kırgızistan, Yönetmen Temir Birnazarov) kazandı. Kısa filmlerde bir sanatçının kendisiyle mücadelesinin anlatıldığı ‘’113’üncü’’ (Kazakistan, Yönetmen Talgat Bektursunov) en iyi film seçilirken, en iyi yönetmen ödülünü, sevdiğini görmek için bir akıl hastanesinden kaçan gencin hikâyesinin anlatıldığı ‘Bahtıcemal’’ filminin yönetmeni Adilhan Yerzhanov aldı. Uzun ve kısa filmlerde diğer ödüllerin de sunulmasından sonra uzun metrajlı en iyi film seçilen ‘’Elveda Gülsarı’’ filminin gösterimi yapıldı.

/ Astana

15.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  8 asırlık kaleye yoğun ilgi

  “Elveda Gülsarı” ödül aldı

  Çizgilerle ‘’İnsan Hakları’’

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır