"Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Sultan kebabı

MALZEMELER (6 kişilik)

1 kg. kuşbaşı kuzu eti

2 adet yufka

1 çay bardağı haşlanmış

bezelye

1 adet kabak

1 adet havuç

1 adet patates

1 adet soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Beşamel sos ıçın:

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI: Tencerede tereyağı eritilir. Etler eklenip, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Piyaz doğranmış soğanlar ilâve edilip, pembeleşene kadar kavrulur. Bezelye, tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç, patates, kabak, tuz ve karabiber eklendikten sonra, etlerin ve sebzelerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ilâve edilir. Et yumuşayana kadar ağır ateşte pişirilir. Yufkalar enine ve boyuna kesilerek, her yufkadan 4 eşit üçgen parça elde edilir. İki üçgen parça üst üste koyulup, bir kâsenin içine oturtularak, kenarları dışa taşırılır. Yufkaların içine, delikli kepçe ile suyu süzülen kebaptan bir kepçe koyulur. Yufkaların uçları, kebabın üzerine çevrilerek kapatıldıktan sonra, kâse ters çevrilir. Hafifçe yağlanmış fırın kabına yufka bohçaları çıkarılır. (Yağlı kâğıdın üzerine de koyulabilir) Bir tavada yağ eritilip un eklenir. Sürekli karıştırılarak, un sararana kadar hafifçe kavrulur. Sıcak süt ve tuz eklenip sos koyulaşana kadar karıştırılır. İstenilen kıvama gelince ocaktan alınır. Yufka bohçalarının üzerine 1 çorba kaşığı sos gezdirilip, kaşar rendesi serpilir. 200° ısılı fırında üzerleri hafifçe pembeleşene kadar pişirilir. Sultan kebabı çayın yanında börek olarak veya çorbanın yanında yemek olarak misafirlere ikram edilebilir. Afiyet olsun.

YASEMİN DİKMETAŞ

15.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  ‘Benden sonra Ebûbekir ve Ömer’e tâbi olunuz’

  “Oruç günahlara ve Cehenneme perdedir”

  ‘Beka, fenadan çıkıyor’

  Elhamdülillah

  İftar saatleri denizde nasıl belirlenir?

  Oruç, kötülüklere karşı bir kalkandır

  Çocuğun ismi

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır