"Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ramazana çok yakışan sergi

Hava fotoğrafçıları Orhan ve eşi Fatma Durgut tarafından çekilen Mekke, Medine ve Kâbe’nin fotoğraflarının yer aldığı ‘’Haremeyn Fotoğrafları Sergisi’’ İstanbul’da açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfına bağlı İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) işbirliğinde düzenlenen sergi, Türk ve İslâm Eserleri Müzesi’nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed El Hüseyni, İSAM Başkanı Prof. Dr. Akif Aydın, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er tarafından açıldı.

Serginin açılışında konuşan Bardakoğlu, Ramazan ayının bereketinin yoğunlaştığı böyle bir günde serginin açılmasından memnun olduklarını belirtti. Haremeyn’in İslâm dünyasının üzerine titrediğini dile getiren Bardakoğlu, Mekke ve Medine’nin İslâm medeniyetinin merkezinde bulunan 2 mukaddes şehir olduğunu ifade etti.

Osmanlı devletinin söz konusu şehirlere çok büyük hizmetlerde bulunduğunu kaydeden Bardakoğlu, ‘’Haremeyn, İslâm dünyasında Müslümanların kalbini ve duygularını birleştiren 2 şehirdir. Bu sergi, bizim tarihten bu yana Mekke ve Medine’ye olan muhabbetimizin sanata yansımış halidir. Çünkü biz öteden bu yana 2 şehri İslâm dünyasının kalbi olarak görürüz. Böyle bir serginin İstanbul gibi kültür merkezinde açılması ayrıca büyük bir onur’’ dedi.

Hava fotoğrafçıları Orhan ve eşi Fatma Durgut’un büyük bir çabayla Mekke ve Medine’yi en güzel şekilde ve değişik bir teknikle sanata yansıttıklarını anlatan Bardakoğlu, serginin Ramazana, İstanbul ve Sultanahmet’e çok yakıştığını söyledi. Geçen yıl da Medine’de ‘’İstanbul camileri’’ adıyla sergi açtıklarını hatırlatan Bardakoğlu, İslâm medeniyetinin çok büyük hazinelere sahip olduğunu vurguladı.

Bardakoğlu, Şam, Buhara, Bağdat ve Kahire gibi şehirlerin fotoğraflarını çekerek dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

SUUDİ ARABİSTAN BÜYÜKELÇİSİ

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed El Hüseyni de böyle bir kutsal ayda Mekke, Medine ve Kâbe’nin fotoğraflarının yer aldığı sergide bulunmaktan onur duyduğunu aktardı. Suudi Arabistan vatandaşı olarak ilk defa Haremeyn’in bu kadar güzel resimlerini gördüğünü kaydeden Hüseyni, fotoğraflara bakarken kendisini bir an olsun ülkesinde hissettiğini aktardı. Hava fotoğrafı sanatçısı Orhan Durgut, 2 aylık çalışmanın sonucu böyle bir sergiyi oluşturduklarını, eşiyle Haremeyn’in 4 bin fotoğrafını çektiklerini bildirdi.

Fotoğraflardan 50 tanesiyle sergiyi düzenlediklerini dile getiren Durgut, insanların dini duygularının yoğunlaştığı dönemde serginin açılmasının ayrı bir önemi olduğunu ifade etti. Durgut, açılışın ardından dâvetlilere fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Mekke, Medine, Kâbe, Arafat, Hira, Sevr Dağları, Mescid-i Kuba, Kıbleteyn Mescidi gibi mekânların bulunduğu, çoğunlukla havadan çekilen ve 50 fotoğrafın bulunduğu sergi, 23 Eylül Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek.

16.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazana çok yakışan sergi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır