"Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ABD yüzyılın krizinde

nABD Merkez Bankası konumundaki FED’in eski başkanı Alan Greenspan, ülkesinin halen yüzyılda bir yaşanabilecek bir finansal kriz içinde olduğunu söyledi. Greenspan, ‘’Önce şunu anlayalım. Bu 50 yılda, hatta muhtemelen 100 yılda bir yaşanabilecek bir olay’’ dedi.


Borsada sert düşüş

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası bileşik endeksi, açılışın ardından 35 binli seviyeleri gördü, endeksteki kayıp yüzde 3’ü geçti. Dolar yükselişte.

İşsizlik yüzde 9

TÜRKİYE İstatistik Kurumu, (TÜİK) üçer aylık dönemler itibarıyla her ay kamuoyuna duyurduğu Hanehalkı İşgücü Anketinin ‘’mayıs-haziran-temmuz’’ dönemi


  Çiftçinin yeni gözdesi kapari

MERSİN’İN Çamlıyayla ilçesinde, iklim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıkan kuraklığın tarımı olumsuz etkilemesi sebebiyle, çiftlere alternatif ürün olarak gösterilen ve geçen yıl 1 dekarlık alana deneme amaçlı dikilen ‘kapari’ bitkisinden olumlu sonuç alındığı bildirildi.


  Narenciye ihracat sezonunu açıyor

TÜRKİYE Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (TYMSİB) Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, narenciye ihracat sezonunun 17 Eylül Çarşamba günü açılacağını bildirdi.


  Yabancı sermaye girişi yavaşlayacak

ULUSLARARASI Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Uysal, geçen yıl başlayan ve hala devam eden politik istikrarsızlık ile dış piyasalardaki gelişmelerden dolayı 2009’da yabancı sermaye miktarında “mutlaka ama mutlaka” bir yavaşlama görüleceğini belirtti.


  Otomotiv piyasası teşvik ve vergi indirimi bekliyor

TÜRKİYE otomotiv piyasasında marttan itibaren yaşanan daralmanın teşvikler ve vergilerde yapılacak indirimlerle aşılabileceği bildirildi.


  Ramazanda tatlı ve et tüketimi arttı

KAYSERİ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok tatlı ve et satışlarının arttığını söyledi.


  Kuraklık Muş'ta rekolteyi düşürdü

MUŞ Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan, il genelinde etkili olan kuraklık nedeniyle bazı tarım ürünlerinde yüzde 30-40 oranında azalma olduğunu söyledi.


  Karadeniz'de petrol ve metan gazı umudu

BATI Karadeniz Enerji Üssü Projesi kapsamında 250 milyon avro harcama gerçekleştiren Hema Doğal Enerji Kaynakları A.Ş, petrol ve doğal gaza yönelik sondajlarını sürdürdüğü bölgede kömüre dayalı metan gazı üretimine 2009’da geçmeyi hedefliyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır