"Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kamyon yüklü feribot neden battı?

İstanbul’a gitmek için Bandırma Limanından ayrılan bir Ro-Ro gemisi, açıldıktan kısa bir süre sonra battı. 6’sı dorse olmak üzere 73 kamyon, 2 otomobil, 67 şoför ve 27 mürettebatın bulunduğu gemide 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de kayıp olduğu açıklandı. Gözaltına alınan gemi kaptanının da aralarında bulunduğu üç kişi savcılıkta sorguya alınırken, geminin ait olduğu Marmara N Denizcilik A.Ş., batış sebebiyle ilgili teknik incelemenin devam ettiğini bildirdi.


47 CAMİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Din dersi öğretmeni olarak görev yaparken, komünist rejimin en katı kurallarının işlediği 1963 yılında “din propagandası yapmak”la suçlanarak cezaevin

Bu sefer olacak gibi

Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın önümüzdeki günlerde başlayacak ABD ziyareti çerçevesinde Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla yapması bekle


  Yeni dolar milyarderleri

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Türkiye’de son zamanlarda yeni yeni dolar milyarderleri türedi.


  Demokrasi şehitleri için mevlid

Demokrat Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, demokrasi şehitleri merhum başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için yarın Mevlîd-i Şerif okutacak.


  Soylu: Büyüme rakamı endişe verici boyutta

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, açıklanan son büyüme rakamının endişe verici boyutta olduğunu söyledi.


  Parlamentolar, demokratik sistemin vazgeçilmezi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, vatandaşların seçme ve seçilme hakkını özgür bir şekilde kullanarak seçtikleri temsilcilerin katılımıyla oluşan parlamentoların, demokratik sistemin vazgeçilmez kurumları olduğunu belirtti.


  “Beyaz Yaka’’da 40 tutuklama

SİİRT Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sağlık kurumları ile eczanelere yönelik düzenlenen ‘’Beyaz Yaka’’ adlı operasyonda, aralarında 1 başhekim ile 3 doktorun da bulunduğu 40 kişi tutuklandı.


  Erdoğan, 27 yıl sonra Marmara Üniversitesi'nde

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet döneminde eğitime en büyük yatırımın son 6 yıl içinde yapıldığını söyledi.


  Çevre mevzuatında AB’ye uyum

AB mevzuatına uyum çalışmaları çerçevesinde hazırlanan, ‘’Türkiye Ulusal Programı Taslağı’’na göre, AB’ye üye devletlerin atık yönetim planları incelenip gözden geçirilerek, Türkiye için ulusal ve bölgesel atık yönetim planları hazırlanacak.


  Anayasa Mahkemesi DTP’yi dinleyecek

ANAYASA Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi (DTP) hakkındaki kapatma davasında, bugün parti yetkililerinin sözlü savunmasını dinleyecek.


  İstanbul’a “metrobüs” yerine “monoray” teklifi

ŞEHİR bilimci mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Avcılar ile Zincirlikuyu arasında çalışan “metrobüs yerine, aynı güzergahta havada tek kolon üzerine giden monoray sisteminin İstanbul için daha uygun olduğunu” savundu.


  Fitrede öncelik dul, öksüz ve yetimlerin

ÇUKUROVA Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, fitre verirken dul kadınların, öksüz ve yetimlerle özellikle öğrencilerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.


  500 yıllık gelenek yaşatılıyor

SAMSUN'UN Bafra İlçesi’nde, ‘’SeleSepet Top Kandil Şenliği’’ düzenlendi. Geleneksel olarak 500 yıldır ramazan ayının 15. gecesi düzenlenen şenlik, nostaljik Ramazan Sokağı’nda çocuklara renkli kağıtlardan yapılmış kandillerin dağıtılması ve fenerlerin mumunun yakılmasıyla başladı.


  Hastalıklara “Gen teşhisi”

ADNAN Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökay Bozkurt, genlerden kaynaklanan bazı hastalıkların ilerideki kuşaklara aktarılması veya zararlı etkilerinin genetik danışmayla önlenebileceğini belirtti.


  Kuşhan'a ait tesise mühür

DİLA Kurt'un kalp krizi geçirerek öldüğü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Kuşhan'a ait Beykoz'daki tesis mühürlendi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır