"Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Birileri yine düğmeye bastı

GAZİANTEPSPOR Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıl, berabere biten Gaziantepspor-Ankaraspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Anadolu takımlarının şampiyon olamayacağını Cüneyt Çakır'ın noter gibi tasdik ettiğini söyledi

. 2-2 sona eren maç sonrası VİP Salon'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Kızıl, son 5 ayda futbol camiasının aile gibi olduğunu ancak son maçla birlikte birilerinin düğmeye bastığını söyledi. Anadolu takımlarının bir yerlere gitmesini izin verilmediğini belirten Kızıl, maçın hakeminin de bu yönde maç yönettiğini savundu. Başkan Kızıl, "Hakem kardeşimiz maçı adeta katletti. Çok güzel giden bir maç vardı. Maç öncesi ve sonrasında da futbolcular arasında güzel diyaloglar vardı. Ancak maçın sonuna doğru hakem spor kamuoyunu ayağa kaldırdı. Birilerinin eli birilerinin parmağa yine bu işin içine girmiştir. Kabul edilir edilmez, ben yine söylüyorum, eski kaşarlanmışlar yine meydana çıkmıştır. Bugün benim çok önemli iki futbolcum önümüzdeki hafta oynacağımız Beşiktaş maçı öncesi zora girdik" dedi.

Deumi'ye kırmızı kart verilmesini kabullenemeyen Başkan Kızıl, fair play'e aday bir futbolcunun kırmızı kart görmesini anlayamadığını ifade etti. Hakemin maçı idare ederken birilerinden icazet aldığını iddia eden Kızıl, "Pırıl pırıl hakem kardeşlerim var, ama bu kaşarlanmışların temizlenmesi lazım. Ama bunları yöneten, bunlara bu işareti veren elleri kesmek lazım. Türkiye Federasyon Başkanım çok kaliteli bir insan, bu kirli işlere alet olanları temizlesin" diye konuştu.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, "Ligin en iyi kadrosuna sahip bir rakiple oynadık. Oyunun belirli dönemlerinde oyuna ağırlığımızı koyduk. Son saniyelerde yediğimiz golle 2 puanı kaybetti. Oyuncularımın mücadelesini beğeniyorum. Bizim işimiz hakemleri eleştirmek değil, hakem gördüğünü vermiştir" diye konuştu. Ankaraspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, "Kırmızı kart yorumlarında hakemin haklı olduğunu düşünüyorum. Her iki takımda güzel oynadılar ve her iki takımıda tebrik ediyorum. Son dakika golü ile maç aldık gibi gözüküyor ama, 11 iken 2. golü bizde bulabilirdik olmadı. Çok iyi mücadele ve çok iyi futbol vardı, iki takımıda tebrik ediyorum" dedi.

16.09.2008


 

Trabzon'da Yattara dedikodusu

TRABZONSPOR'UN Gineli oyuncusu İbrahima Yattara'nın, alacakları nedeniyle Beşiktaş maçında forma giymek istemediği iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Ligin ikinci haftasındaki Ankaragücü maçında sakatlık geçiren, ancak geçen hafta ortasında takımla birlikte çalışmalara başlayan Yattara'nın, alacakları nedeniyle Beşiktaş maçında forma giymek istemediği iddia edildi. Bir diğer iddia ise hafta içinde Song'a araba alınıp Yattara'ya alınmamasına Gineli oyuncunun tepki gösterdiği ve Beşiktaş maçında oynamak istemediğini söylediği şeklinde oldu. Ancak bu iddialar bordo-mavililer tarafından yalanlandı.

ERSUN YANAL YALANLADI

Teknik direktör Ersun Yanal, Yattara ile ilgili iddialara ilişkin olarak, ''Şu anda Trabzonspor takımında yapılan organizasyon çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Hiçbir oyuncumuzun içerde zamanı geçmiş alacağı bulunmuyor''dedi. Düzenli şekilde ödemelerin devam ettiğini ifade eden Yanal, şöyle devam etti: ''Yattara ve hepsinin gününde hatta gününden önce ödemeleri yapılıyor.Trabzonspor, planladığı ölçüde zamanı gelmiş vecibeleri yerine getirdi. En ufak problem olmadı. Bunlar dedikodu, bunlarla uğraşmamak lazım. Bunlar yanlış ve çirkin şeyler. Yattara'nın alacaklarından kimi ne? Yattara profesyonel oyuncu, Trabzonspor'da başka bir oyuncu yok mu? Ayağındaki rahatsızlığından dolayı kadrodan çıkarttık. Kararı beraber aldık. Kadroya alıp 15 dakika sonra oyundan alarak, oyun planını bozmasına izin veremezdik.''

16.09.2008


 

Porto F.Bahçe maçına 40 bin seyirci bekliyor

AVRUPA Şampiyonlar Ligi "G" grubunda 17 Eylül Çarşamba günü oynanacak Porto-Fenerbahçe maçı öncesinde evsahibi takımı en fazla ilk maç sendromu korkutuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde son 7 yıldır ilk maçta galibiyet alamayan Porto, son olarak 2001 yılında deplasmanda Rosenborg'u 1-2 yenmişti. Portekiz basını, Porto'nun psikolojik olarak maça hazırlandığını belirtti. Son olarak 30 Ağustos tarihinde maç yapan ve Benfica ile 1-1 berabere kalan Porto, milli maçlar dolayısıyla verilen aradan dolayı 18 gün sonra ilk maçını Fenerbahçe'ye karşı oynayacak. Sakat olan futbolcuları iyileşen ve tam kadro Fenerbahçe maçına hazır olan Porto'da teknik direktör Jesualdo Ferreira'nın, dizindeki sakatlığından 3 haftadır sahalardan uzak olan, ancak hafta içinde sorunsuz takımla birlikte antrenmanlara çıkan Arjantinli forvet oyuncusu Mariano Gonzalez'i ilk 11'de oynatması bekleniyor.

BİLETLER 25 İLE 50 AVRO

Öte yandan, Porto kulübünden yapılan açıklamada, Fenerbahçe'nin bugün Portekiz saati ile 13.05'de (TSİ 15.05) Porto'ya varacağı belirtildi. Teknik direktör Luis Aragones 19.30'da Estadio do Dragao'nda (Ejderha Stadı) basın toplantısı yaparken, Fenerbahçe maç saatine denk gelen 19.45'de antrenman yapacak. Porto ise maç öncesi son antrenmanını yarın sabah 10.00'da gerçekleştirecek. Porto kulübü, maçta en az 40 bin taraftar beklerken, biletler 25 ile 50 Avro arasında satılıyor.

16.09.2008


 

Beşiktaş 8 maç sonra kazanamadı

OYNADIĞI son 8 resmi maçı da kazanan Beşiktaş, galibiyet geleneğini Trabzon'da sürdüremedi.

Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor ile golsüz berabere kalan siyah-beyazlılar, böylece galibiyet serisine de son verdi. En son geçen sezonun 30 haftasında sahasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'a 1-0 mağlup olan ve puan kaybı yaşayan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 8 resmi maçı da kazanmış ve puan kaybına uğramamıştı. Turkcell Süper Lig'de 6, UEFA Kupası'nda da üst üste 2 maçını kazanan 'Kara Kartallar'', Trabzon deplasmanında hem galibiyet serisinden, hem de liderlikten oldu. Beşiktaş, Trabzonspor ile golsüz berabere kalarak bu sezon ilk kez gol atamadı. Bu sezon oynadığı 2 lig, 2 de UEFA Kupası maçında toplam 11 gol atan siyah-beyazlılar, Trabzonspor karşısında ise golsüz berabere kalıp, rakip fileleri havalandıramadı.

Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Trabzonspor karşısında ofansif olarak çok üretken olamadıklarını söyledi. Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor'un geçmişi, futbola bakışı ve sezon başı yaptığı transferlerin etkisiyle maçı çok ciddiye aldıklarını belirterek, ''Taraftarların da desteğiyle bizim karşımızda kazanıp liderliği ele geçirmek, taraftarlarına büyük bir takımı yenme keyfini yaşatmak istiyorlardı. Bizim de amacımız iyi gidişatı devam ettirerek, kazanıp İstanbul'a dönmekti'' dedi. Sağlam, şöyle devam etti: ''Oyunun genelinde ofansif olarak üretken olamadık. O bölgede oynayan oyuncularımız bu yeterliliği gösteremedi. Oyunun belli bölümünde rakip üstünlük kurdu. Bu oyun karşılığında aldığımız bir puanın iyi puan olduğunu düşünüyorum. Kazanamadık ama kaybetmedik.''

16.09.2008


 

Bu sabah özel uçakla Lizbon'a gidecekler

FENERBAHÇE, Şampiyonlar Ligi (G) Grubu ilk maçında Porto ile yapacağı maçın hazırlıklarını, dün sabah gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular, kondisyon çalışmasından sonra 2 grup halinde top çalma ve taktik ağırlıklı çalışma yaparak antrenmanı tamamladı. 1 saat 45 dakika süren idman sonrasında bazı oyuncular, sahada kalarak Aragones yönetiminde bir çalışma yaptı. Dinlendirilen kaleci Volkan Demirel ve Güiza ile sakatlıkları bulunan Edu, Vederson, Semih ve Deivid antrenmana katılmadı. Sarılacivertli takım, Porto maçı için bugün saat 10.00'da Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan kalkacak özel bir uçakla Lizbon'a gidecek.

Porto-F.Bahçe maçını Fransız hakem yönetecek

FENERBAHÇE'NİN Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda 17 Eylül Çarşamba günü FC Porto ile yapacağı karşılaşmayı, Fransız hakem Bertrand Layec yönetecek. Estadio do Dragao Stadı'nda oynanacak karşılaşmada, Layec'in yardımcılıklarını vatandaşları David Benech ve Michael Annonier yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Herve Piccirillo olacak.

16.09.2008


 

4 büyükler yenemedi

TÜRKCELL Süper Lig'de 3. hafta mücadelesi Trabzonspor-Beşiktaş maçıyla tamamlandı. Haftanın son maçında deplasmanda Trabzonspor ile mücadele eden siyah-beyazlılar, bordo-mavililerle golsüz berabere kalırken, liderlik koltuğunu da Sivasspor'a bıraktı.

Sahasında Bursaspor'u 3-1 yenen Sivasspor, puanını 7'ye taşıyarak averajla liderlik koltuğuna oturdu. Aynı puana sahip takımlardan Gaziantepspor ikinci, Beşiktaş üçüncü ve Trabzonspor ise dördüncü sırada yer aldı. Ligde Cumartesi akşamı konuk ettiği Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray 5 puanla 6. sırada bulunurken, Ankara deplasmanında Hacettepespor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe ise 3 puanla 12. sırada haftayı tamamladı. Ligde Eskişehirspor, Ankaragücü, Antalyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kocaelispor'un henüz galibiyetleri bulunmuyor.

16.09.2008


 

TOPLU SONUÇLAR

Hacettepe Spor-Fenerbahçe...........................: (2-1)

Galatasaray-Antalyaspor.................................: (1-1)

Kayserispor-Kocaelispor..................................: (1-0)

Konyaspor-Denizlispor.....................................: (1-1)

Gençlerbirliği-Eskişehirspor.............................: (3-1)

Gaziantepspor-Ankaragücü............................: (2-2)

Sivasspor-Bursaspor........................................: (3-1)

İstanbul B. Belediye-Ankaraspor....................: (1-2)

Trabzonspor-Beşiktaş.....................................:(0-0)

16.09.2008


 

HAFTANIN KARMASI

Ömer (Antalyaspor), Tozo (Hacettepe), Eren Güngör (Kayserispor), Kratochvil (Denizlispor), Hüseyin (Trabzonspor), Musa (Sivasspor), Hürriyet (Ankaraspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor), İbrahim (Hacettepe), Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği).

16.09.2008


 

HAFTANIN MAÇLARI

Ankaragücü-İstanbul Büyükşehir Belediye, Kocaelispor-Galatasaray, Fenerbahçe-Gençlerbirliği, Antalyaspor-Konyaspor, Denizlispor-Trabzonspor, Eskişehirspor-Sivasspor, Bursaspor-Kayserispor, Beşiktaş-Gaziantepspor, Ankaraspor-Hacettespor.

16.09.2008


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 3 2 1 0 5 1 4 7

2.GAZİANTEPSPOR 3 2 1 0 5 2 3 7

3.BEŞİKTAŞ 3 2 1 0 5 2 3 7

4.TRABZONSPOR 3 2 1 0 4 1 3 7

5.BURSASPOR 3 2 0 1 5 4 1 6

6.GALATASARAY 3 1 2 0 5 2 3 5

7.KAYSERİSPOR 3 1 2 0 1 0 1 5

8.GENÇLERBİRLİĞİ 3 1 1 1 4 4 0 4

9.HACETTEPE SPOR 3 1 1 1 3 3 0 4

10.KONYASPOR 3 1 1 1 4 5 -1 4

11.DENİZLİSPOR 3 1 1 1 5 7 -2 4

12.FENERBAHÇE 3 1 0 2 3 3 0 3

13.ANKARASPOR 3 1 0 2 2 5 -3 3

14.ESKİŞEHİRSPOR 3 0 2 1 1 3 -2 2

15.ANKARAGÜCÜ 3 0 1 2 5 7 -2 1

16.ANTALYASPOR 3 0 1 2 5 7 -2 1

17.İSTANBUL B.Ş.BLD. 3 0 1 2 1 4 -3 1

18.KOCAELİSPOR 3 0 1 2 1 4 -3 1

16.09.2008


 

Sivasspor 230 gün sonra liderlik koltuğuna oturdu

GEÇEN sezonun flaş takımı Sivasspor, Bursaspor'u yenerek 230 gün aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Geçen sezon ligi 79 puanlı şampiyon Galatasaray'ın 6 puan gerisinde, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73 puanda tamamlayan, ancak üçlü averaj sistemi gereği lig dördüncüsü olarak Türkiye'yi UEFA Intertoto Kupası'nda temsil eden Sivasspor, yeni sezona da iyi bir başlangıç yaptı.

16.09.2008


 

4. Geleneksel Banvit Turnuvası 23 Eylül'de

TÜRKİYE Basketbol Antrenörleri Derneği'nin Banvit Kulübü ile birlikte organize ettiği 4. Geleneksel Banvit-TÜBAD Basketbol Turnuvası, 23-26 Eylül tarihlerinde Bandırma'da yapılacak. turnuvada, iki grupta toplam 8 takım mücadele edecek.

(A) Grubu'nda Banvit, milli basketbolcu Kerem Tunçeri'nin yeni takımı Rusya'dan Triumph Moskova, Efes Pilsen ve Ukrayna'nın BC Kiev takımları, (B) Grubu'nda ise Rusya'nın Ural Great, Beşiktaş Cola Turka, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Petkim takımları yer alıyor.

16.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır