"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kriz dalga dalga geliyor

Dünyadaki ekonomik krizi değerlendiren Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, “Daha krizin dörtte birini geçtik, dalga dalga geliyor, dört üçü geride. Büyüme hızı dünyada düşerken Türkiye’yi de etkiledi. Sanayi büyüme endeksinde de büyüme hızı geçmişe göre düşük. Yüzde 7’lerden yüzde 4,5’lardan indi” dedi.


Juncker: Kriz henüz sona ermedi

AVRO Ülkeleri Ekonomik Grup Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı JeanClaude Juncker, mali piyasalardaki krizin henüz sona ermediğini, ancak Avro bölgesinde

Sanayici krize tedbir alınmasını istedi

ABD'DE başlayan ve Avrupa ülkelerini de etkileyen finansal çalkantı, dünyada yeni bir global krize yol açarken, oda başkanları Türk ekonomisindeki kır


  Korkuteli Barajı da kurudu

MEYVEüretim merkezi olan Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, Korkuteli Barajı’ndaki su rezervinin tükenme noktasına geldiği ve ilçedeki meyve bahçelerinin de kurumaya başladığı bildirildi.


  Maliyeden ‘haciz’ operasyonu

MALİYE Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kamu kuruluşları ve belediyelerin vergi borçlarının tahsili için ‘’haciz operasyonu’’ başlattı.


  Kurulan şirket sayısı yüzde 21 azaldı

TÜRKİYE'DE bu yılın Ağustos ayında kurulan şirket ve kooperatif sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,4 azaldı.


  AB’de otomotiv pazarı daralıyor

AVRUPA'DA otomobil satışları yılın 8 aylık döneminde yüzde 3,9 oranında azalarak 10,8 milyon adede geriledi.


  ‘’Küçük Amerika‘’ Irak’a taşındı

BİR zamanlar iş yeri kiralarının, satışların tavan yaptığı ve ‘’Küçük Amerika’’ olarak anılan Adana’nın İncirlik Beldesi’nde, ABD’nin asker sayısını azaltmasıyla siftahsız günler geçiren esnaf, rotasını Irak’a çevirdi.


  İşi, arkadaş ve akrabalar buluyor

DİSK'E bağlı Birleşik Metalİş Sendikası tarafından yapılan araştırmaya göre, işçilerin yaklaşık yüzde 70’i akraba ve arkadaşları dolayısıyla iş buluyor.


  Piyasalara AIG morali

FED'İN AIG’yi iflastan kurtarması piyasalardaki tansiyonu düşürdü. ABD borsalarındaki toparlanma sonrasında İMKB yükseldi.başladı. Dolar 1,26’nın altına indi, faiz geriledi.


  Aydınlatma giderlerini 7 yıl Hazine karşılayacak

KAMUNUN, enel kullanımına yönelik meydan, bulvar, cadde ve sokak aydınlatması giderleri, 1 Ocak 2009’dan 31 Aralık 2015’e kadar Hazine tarafından karşılanacak.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır