"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maliyeden ‘haciz’ operasyonu

MALİYE Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kamu kuruluşları ve belediyelerin vergi borçlarının tahsili için ‘’haciz operasyonu’’ başlattı.

Bazı kamu kuruluşları ile belediyelerin çeşitli uyarılara rağmen vergi borçlarını ödememesi, Gelir İdaresi Başkanlığını yeni arayışlara yöneltti. Bütçe dengeleri ve vergi hedeflerinin tutturulması amacıyla özel sektörün vergi borçları için bankalarda haciz uygulamasını sürdüren İdare, kamudaki vergi alacaklarının da gerektiğinde haciz yoluyla tahsiline dönük bir eylem planı belirledi. Bu çerçevede öncelikle BOTAŞ’ın 700 milyon YTL’lik vergi borcunun tahsili için harekete geçildi. Kamu kuruluşları içinde Maliyenin en fazla vergi alacağı bulunan BOTAŞ, borcunu ödemesi için çeşitli defalar uyarıldı. Ancak bunlardan bir sonuç alınamayınca da, BOTAŞ’ın doğal gaz verdiği ve alacaklı olduğu Hamitabat Termik, Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ), Ak Enerji ve İzmir Elektrik A.Ş’ye haciz bildiriminde bulunuldu. Hafta sonunda gönderilen bildirimde, bu kuruluşların, BOTAŞ’a olan borçlarının, BOTAŞ’ın ödemediği vergilerin karşılığı olarak 7 gün içinde yatırılması istendi. Vergi Dairesi Başkanlıkları ile Defterdarlıklardan, devletin vergi alacağı olan belediyelerin tek tek masaya çağrılmasını isteyen Gelir İdaresi, ‘’Yapılacak görüşmelerde ödeme güçlüğü olan belediyelerin vergi borçlarını taksitlendirin. Ancak, buna yanaşmayan ya da taksitini ödemeyen belediyeler için de hemen haciz işlemi başlatın’’ talimatını verdi. Gelir İdaresi Başkanlığının ay başında yayınladığı listede Türkiye’nin en fazla vergi borcu bulunan ilk 1.000 mükellefinin 56’sının belediye, 1’inin de bağlı işletme olduğu görüldü. Borçlu belediyeler arasında ise İstanbul’un Şişli ve Sarıyer belediyeleri ile Kocaeli ve Adana Büyükşehir Belediyeleri başı çekti.

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kriz dalga dalga geliyor

  Juncker: Kriz henüz sona ermedi

  Sanayici krize tedbir alınmasını istedi

  Bayram şekerleri görücüye çıktı

  Korkuteli Barajı da kurudu

  Maliyeden ‘haciz’ operasyonu

  Kurulan şirket sayısı yüzde 21 azaldı

  AB’de otomotiv pazarı daralıyor

  ‘’Küçük Amerika‘’ Irak’a taşındı

  İşi, arkadaş ve akrabalar buluyor

  Piyasalara AIG morali

  Aydınlatma giderlerini 7 yıl Hazine karşılayacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır