"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

UEFA Kupasında 3 temsilcimiz bu akşam sahne alıyor: Bellinzona-Galatasaray | Beşiktaş-Metalist Kharkiv | Kayseri-Paris Saint Germain

UEFA Kupasında bu akşam 3 temsilcimiz zorlu mücadelelerde ter dökecek. Beşiktaş, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün İstanbul'da Ukrayna'nın Metalist takımını konuk edecek. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı İsveçli hakem Martin Ingvarsson yönetecek. Ingvarsson'un yardımcılıklarını ise Peter Ekström ve Peter Martinsson yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Ake Andreasson. Karşılaşma D Smart'tan naklen yayınlanacak. Siyah-beyazlılar, bugünkü maçta iyi bir skor elde ederek, 2 Ekim Perşembe günü deplasmanda yapılacak rövanş karşılaşması için avantaj sağlamaya çalışacak. Beşiktaş, UEFA Kupası 1. turuna, Bosna Hersek'in Siroki takımını 2-1 ve 4-0'lık skorlarla eleyerek yükseldi.

GALATASARAY'IN İŞİ KOLAY DEĞİL

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün deplasmanda İsviçre'nin Bellinzona takımıyla karşılaşacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 210. karşılaşmasına çıkacak. 42 bin 500 kişi kapasiteli St. Jakop-Park Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Maçı Sorin Corbodean yönetecek. Karşılaşma Show TV'den naklen yayınlanacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, UEFA Kupası'nda 43, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 209 maç oynadı. 2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 209 Avrupa Kupası maçında 75 galibiyet ve 81 yenilgi alırken, 53 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 274 gol göndermeyi başaran ''Cim bom'', kalesinde ise 309 gole engel olamadı.

KAYSERİ PSG'Yİ KONUK EDİYOR

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün sahasında Fransa'nın Paris Saint Germain (PSG) takımıyla karşılaşacak olan Kayserispor'da bütün hedef sahadan galibiyetle ayrılmak. Atatürk Stadında saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Hollandalı hakem Raymond Blom yönetecek. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, eksiklere rağmen UEFA Kupası'nda gruplara kalmak için mücadele edeceklerini söyledi. Kafkas, taraftarlardan da maçta kendilerini yalnız bırakmamalarını, stadı doldurmalarını istedi.

18.09.2008


 

Beşiktaş Avrupa Kupasında 129. maçında ter dökecek

BEŞİKTAŞ, Ukrayna'nın Metalist takımıyla bugün yapacağı UEFA Kupası 1. tur ilk maçında Avrupa kupalarındaki 129. karşılaşmasına çıkacak. ''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 128 maçta, 42 galibiyet, 59 yenilgi, 27 de beraberlik aldı.

Avrupa'da, bugüne kadar rakip fileleri toplam 151 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 195 gol gördü. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

18.09.2008


 

Galatasaray'a İsviçre'den rakip dayanmıyor

AVRUPA kupalarında İsviçre temsilcileriyle bugüne kadar 6 kez eşleşen Galatasaray, bu eşleşmelerin 5'inde adını bir üst tura yazdırmayı başararak önemli bir istatistik elde etti.

İlk olarak bir İsviçre ekibiyle 1965-66 sezonu Kupa Galipleri Kupası 1. turunda eşleşen Galatasaray, FC Sion'a elenirken, daha sonraki tüm eşleşmelerinde turu geçen taraf olmayı başardı. İsviçre takımlarına karşı 12 kez sahaya çıkan sarı-kırmızılı ekip, 8 kez galip gelip 1 kez berabere kalırken, 3 maçta ise yenilmekten kurtulamadı. Galatasaray, yaptığı maçlarda rakip filelere 32 gol gönderip, kendi kalesinde ise 21 gol gördü.

18.09.2008


 

Kayserispor Avrupa'da sadece 1 defa yenildi

UEFA Kupası 1. turunda Fransa'nın PSG takımı ile karşılaşacak olan Kayserispor, iki yıl önce Avrupa arenasında başarılı sonuçlar almıştı.

Avrupa'da oynadığı ilk 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Kayserispor, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında, Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a deplasmanda 3-2 yenildi. Kendi sahasındaki rövanş maçında 1-1 berabere kalan Kayserispor, bu sonuçla Avrupa arenasına veda etti. Avrupa'da karşılaştığı 4 takımla da ilk maçını deplasmanda oynayan Kayserispor, 8 maçın 4'ünü kazandı, 3'ünden beraberlikle ayrıldı ve 1'inde yenildi. Kayserispor, 8 maçta 8 gol görDÜ, rakip kaleleri 14 kez havalandırdı.

18.09.2008


 

Yanal ideal kadroyu erken kurdu

TÜRKCELL Süper Lig'in ilk 3 haftasında 7 puan toplayan Trabzonspor'da, bu sezon kadro istikrarı da erken sağlandı. Bordo-mavililer, ligin ilk haftasındaki Ankaraspor ve ligin ikinci haftasındaki Ankaragücü maçında aynı kadroyla sahaya çıkarken üçüncü haftadaki Beşiktaş maçında diğer maçlardan farklı olarak sakatlığı bulunan Yattara'nın yerine Tayfun 11'de görev yaptı.

Sadece Yattara'nın sakatlığı nedeniyle üçüncü haftada bir zorunlu değişiklik yapan Ersun Yanal, 10 futbolcuya ligin ilk 3 haftasında ilk 11'de forma şansı verdi.

6 FUTBOLCU 270 DAKİKA OYNADI

Trabzonspor'da 6 futbolcu, ilk 3 maçta 90'ar dakika sahada kalarak toplam 270 dakika mücadele ettiler. Bordo-mavililerde, Tolga, Song, Egemen, Cale, Hüseyin ve Umut Bulut ilk 3 haftadaki maçların tamamında sahada görev yaptılar. Abdulaziz, Adnan, Buğra, Ergin, Fatih, Onur ve Giray ise ilk 3 haftada forma şansı bulamadılar.

18.09.2008


 

Avrupa'da sadece 6 maç oynadı

BEŞİKTAŞ'IN UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün karşı karşıya geleceği Ukrayna'nın Metalist takımı, Avrupa'da tecrübesizliği ile dikkat çekiyor.

Avrupa kupalarında bugüne kadar sadece 6 maç oynayan Metalist, 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi alırken, 7 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü. Kupaya 1. turdan dahil olan Ukrayna ekibi, kendi liginde ise bu sezon yaptığı 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 12 puan topladı. Ligde 10 gol atıp, 6 gol yiyen Metalist, 16 takımlı ligde 4. sırada yer alıyor.

43 BİN KİŞİLİK MODERN STADI VAR

1925 yılında kurulan ve Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1992 yılından itibaren Ukrayna Ligi'nde mücadele eden Metalist, geçen sezon ligi 3. sırada bitirmişti. Teknik direktörlüğünü Myron Markevich'in yaptığı Ukrayna ekibi, sahasındaki maçlarını ise 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak statlardan biri olan 43 bin kişi kapasiteli Metalist Stadı'nda yapıyor. Metalist, kadrosunda 2'şer Brezilyalı, Fildişi Sahilleri ve Sırp, 1'er Polonya, Arjantin, Senegal ve Moldova'dan olmak üzere toplam 10 yabancı oyuncu bulunduruyor. Ukrayna ekibi geçen sezon ligde gol kralı olan Marko Devic'i de kadrosunda tutma başarısı gösterdi.

18.09.2008


 

Kadrosunda 8 İtalyan oyuncu var

UEFA Kupası 1. turunda Galatasaray'ın rakibi olan ve ilk maçta bugün sarı-kırmızılı ekibi konuk etmeye hazırlanan İsviçre'nin Bellinzona takımı, Avrupa kupalarında tecrübesiz bir ekip olarak dikkat çekiyor.

İsviçre Süper Ligi'ne 17 yıl sonra yeniden yükselen Bellinzona, İsviçre Kupası finalisti olarak UEFA Kupası'na katılma hakkı kazanırken, Avrupa kupalarına da ilk kez katılmış oldu. UEFA Kupası'na eleme turlarından başlayan Bellinzona, önce Ermenistan'ın Ararat, daha sonra da Ukrayna'nın Dnipro takımlarını eleme başarısı gösterdi ve 1. turda Galatasaray'ın karşısına çıktı. Kuruluş yılı 1904 olan ve 1948 yılında Lig A'da şampiyonluk yaşayan ekip, 1989-90 sezonunda İkinci Lig'e düşmüştü.

AMAÇ TÜRKLERDEN GELİR ELDE ETMEK

Lig maçlarını 8 bin kişi kapasiteli Comunale Stadı'nda, Avrupa kupası maçlarını ise 15 bin kişi kapasiteli Lugano kentinde bulunan Cornaredo Stadı'nda oynayan İsviçre temsilcisi, Galatasaray maçı için ise Basel'de bulunan St. Jakob-Park Stadı'nı tercih etti. İtalya sınırına yakın bir bölgenin takımı olmasına karşın Galatasaray maçını kendi evinden uzakta Almanya ve Fransa sınırındaki Basel kentinde oynama kararı alan Bellinzona, 42 bin 500 kişi kapasiteli St. Jakop-Park Stadı'nda ağırlayacağı Türk taraftarlardan önemli bir gelir elde etmeyi planlıyor. İsviçre'de İtalyanca konuşulan bölgenin takımı olması nedeniyle İtalyan oyuncuların özellikle rağbet gösterdiği kulüpte, 8 İtalyan futbolcu yer alıyor.

18.09.2008


 

Fransa'nın en köklü kulübü

KAYSERİSPOR'UN bugünkü rakibi Paris Saint Germain 2008-2009 sezonu'nda hem Fransa Ligi'nde hem de Avrupa'da başarılı olabilmek adına kadrosuna birçok güçlü futbolcuyu dahil etti.

Bunlardan en önemlisini de Fenerbahçe'den Mateja Kezman'ı kiralayarak yaptı. PSG, Kezman'ın yanı sıra Roma'dan Ludovic Giuly ve Chelsea'den Claude Makalele'yle kadrosunu güçlendirdi. Fransa'nın köklü kulüpleri arasında yer alan Paris Saint Germain, kendi evindeki maçlarını Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan 48 bin 712 seyirci kapasiteli Parc des Princes'te oynuyor. 1986 ve 1994 yıllarında Ligue1'de şampiyon olan Paris temsilcisi; 1982, 1983, 1993, 1995, 1998, 2004 ve 2006'da Fransa Kupası'nı, 1995, 1998 ve 2008'de Fransa Lig Kupası'nı, 1996'da UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı, 2001'de ise UEFA Intertoto Kupası'nı kazandı.

18.09.2008


 

Ertuğrul Sağlam 21. Avrupa Kupası sınavına çıkıyor

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında İstanbul'da Ukrayna'nın Metalist takımıyla karşılaşacak Beşiktaş'ta, teknik direktör Ertuğrul Sağlam da bugünkü mücadeleyle kariyerindeki 21. Avrupa kupası maçına çıkacak.

İlk Avrupa kupası heyecanını Kayserispor teknik direktörü olduğu sırada yaşayan Sağlam, sarı-kırmızılı takımın yanı sıra Beşiktaş ile de Avrupa kupası heyecanı yaşadı. Teknik direktörlük kariyerinde Kayserispor ve Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarında 20 maça çıkan Sağlam, bu mücadelelerde 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 de yenilgi aldı.

18.09.2008


 

Boydak Grubu Kayseri-PSG maçına 5 bin bilet aldı

Bodyak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kayserispor'un bugün UEFA Kupası 1. turunda Fransa'nın Paris Saint Germain (PSG) takımıyla oynayacağı maç için 5 bin adet bilet satın aldı.

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Yücel Şahin, Kayserispor'un 1 yıl aradan sonra sahasında UEFA Kupası maçı oynayacağını söyledi. Hacı Boydak'ın bu maç için 5 bin adet bilet satın aldığını belirten Şahin, 'Futbol maçlarında seyirci desteği, oyuncuların konsantrasyonunu, maça adaptasyonunu ve mücadele azmini kamçılayan en önemli etkenlerden biri olarak biliniyor. Maçta bize destek verecek olan seyircilere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır