"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gurbetçiler diken üstünde

Almanya’nın Mannheim şehrinde Türklerin yoğun yaşadığı Waldhof semtinde yangının çıktığı binada oturan Sadık Tanış, çocuklarının hayatını onları pencereden atarak kurtardı.

Baba Tanış yaptığı açıklamada, yangından sonra ailesinin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, ‘’Çocuklarım bu evde nasıl yatacağız baba diyorlar. Burada artık güvende değiliz. Çocuklarımı bırakıp 1 saat bile bir yere gidemem. Buradan taşınmak istiyoruz’’ dedi.

Dün (önceki) akşam çocukları ile iftar yaptıkları saatte yangının çıktığını ifade eden Tanış, ‘’İftar ediyorduk. Kızım Gülistan, kardeşi Fırat bir koku geldiğini söylediler. Gülistan camdan aşağıya baktığında kapıdan alevlerin girip çıktığını söyledi. Bende kapıya çıktım baktım hortum şeklinde duman yukarı çıkıyor. Hemen diğer başka pencereye giderek yardım diye bağırdım. Aklıma Ludwigshafen’deki olay geldi. Hemen ip aradım. Ama ip bulamayınca yatakları pencereden aşağıya attım. Sonra da çocuklarımı yatakların üzerine bıraktım’’ dedi.

Önce 8 yaşındaki küçük oğlu Fırat’ı aşağıya bıraktığını kaydeden Tanış, ‘’Oğlum bana o esnada `baba ilk önce beni mi öldürmek istiyorsun’ dedi. Ben de ‘oğlum ölmeyeceksin ama bir yerin kırılabilir’ dedim. Sonra diğer çocuklarımı aşağıya bıraktım. Ben aşağıda itfaiyenin açtığı mindere atlayarak kurtuldum. Eşim ise itfaiye gelince merdivenle kurtarıldı’’ diye konuştu.

15 yıldır Almanya’da yaşadığını ifade eden Tanış çocukları Fırat (8), Orhan (25), Halim (18), Nurten (21), Gülistan’ın (16) geceyi 3 farklı hastanede geçirdiklerini belirtti. Dün çocuklarına kavuşan Sadık ve Maliye Tanış çifti biran önce bu evden taşınmak istediklerini kaydettiler. Binanın bodrum katındaki çocuk arabalarının yanması ile çıkan yangında kısa sürede binayı saran dumandan etkilenen ev sakinlerinden bazılarının da pencereden aşağıya yatak atıp atladıkları öğrenildi. Polis, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

/ Mannheim

19.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  O kitap toplatılsın

  Herkes üniversiteye gidebilmeli

  Bakan Şahin: Dosyayı Almanya’dan isteyeceğiz

  Meclis Başkanı Köksal Toptan’dan RTÜK mesajı

  Ramazan ayının 15 günlük trafik bilânçosu: 137 ölü

  Elektriğe yüzde 9 zam

  Babacan: Türkiye, AB ve Orta Asya arasında kilit ülke

  Rehn: Kıbrıs'ta anlaşılan çözümü kabul ederiz

  Tek ders sınavında başarılı öğrencilere kayıt hakkı

  Dünya soruyor, Diyanet cevaplıyor

  MARMARA’YA DEV AFET MÜDAHALE MERKEZİ

  Öğrenci affı ihtiyaca cevap vermeyecek

  Tuzla’da bir tersanenin faaliyetleri durduruldu

  Şırnak’ta operasyonlar sürüyor

  Erdoğan, Tuncay Özkan'dan 6 bin YTL tazminat kazandı

  Gurbetçiler diken üstünde

  Kumarcı kocaya kısıtlama

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır