"Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toptan: Mektubuma cevap bekliyorum

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Mecliste grubu bulunan siyasi partilere uzlaşma komisyonu kurulması için yazdığı mektuba ilişkin, “Şu ana kadar MHP ve AK Parti uzlaşma komisyonu için 8 ismi başkanlığımıza bildirmiş bulunmaktadır.

Kalan 2 siyasi partimizden de olumlu cevap alacağımızı umuyorum” dedi. Köksal Toptan, Zonguldak’ın Kozlu Belde Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci’yi makamında ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, yeni dönemde yeni bir girişim başlattığını, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına mektup yazmak suretiyle dört ana başlıkta uzlaşma komisyonu kurulmasına katkı yapmalarının doğru olacağını ifade ettiğini belirtti. Toptan, şunları kaydetti: “TBMM, kurulduğu günden bu zamana kadar geçen en kritik zamanlarda uzlaşma suretiyle ülkenin birçok sorununu aşma becerisini gösteren Türkiye’nin en büyük kurumudur. En son geçen dönemde bildiğiniz gibi benim başkanı bulunduğum Adalet Komisyonu başta olmak üzere AB Uyum Yasalarında TBMM, uzlaşma örneğinin çok güzel fotoğraflarını vermiştir. Türkiye, AB ile müzakere sürecini başlattıysa Kopenhag Kriterleri’ne uygun dediğimiz bu mevzuat değişikliklerinin çok önemli bir rolü olmuştur. Biz bu çalışmaları iktidar, muhalefet hep beraber gerçekleştirdik. Anayasa, AB Uyum Kanunları, TBMM’nin İç Tüzüğü ve Siyasi Partiler, Seçim, Siyasi Etik ile Siyasetin Finansmanı Kanunu olmak üzere dört ana başlık altında Uzlaşma Komisyonu kurulması için parti genel başkanlarına yazdığım mektuba 1 Ekime kadar cevap bekliyorum. Şu ana kadar MHP ve AK Parti Uzlaşma Komisyonu için 2’şerden 8 ismi başkanlığımıza bildirmiş bulunmaktadır. Kalan 2 siyasi partimizden de olumlu cevap alacağımızı umuyorum.”

21.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  FACİADAN DÖNÜLDÜ

  TALİM VE TERBİYE KURULU AÇIKLAMA YAPTI

  ABD RAPORU: Başörtüsü yasağı sürüyor

  Hedefimiz AB

  Netleşmeli

  ŞENER ERUYGUR HÂLÂ YOĞUN BAKIMDA

  BBP bürosuna taşlı saldırı

  Çelik: Yardımseverlik duygusu krizi engelledi

  Batan gemideki arama çalışmaları sona erdi

  Hatay’da askeri araç devrildi: 5 yaralı

  İhale yolsuzluğunda 21 tutuklama

  Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki, zehirlendi

  Van’da 3 güvenlik görevlisi yaralandı

  Toptan: Mektubuma cevap bekliyorum

  Şeker hastaları için eğitim

  Cezaevinde Ramazan coşkusu

  İstanbul’daki Antalyalılar iftarda buluştu

  Yağışlı hava geliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır