"Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hedefimiz AB

nDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin AB’deki hedefinin tam üyelik olduğunu söyledi. Çiçek, ‘’Türkiye olarak gündemimizden düşmeyen ve tam hedefine ulaşıncaya kadar da büyük bir kararlılıkla takip etmemiz gereken hedeflerimizin başında AB konusu gelmektedir’’ dedi.

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin AB’deki hedefinin tam üyelik olduğunu söyledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Berlin’in iftar yemeğine katılan Çiçek yaptığı konuşmada, ‘’Türkiye olarak gündemimizden düşmeyen ve tam hedefine ulaşıncaya kadar da büyük bir kararlılıkla takip etmemiz gereken hedeflerimizin başında AB konusu gelmektedir’’ dedi.

AB meselesini bir çağdaşlaşma, bir modernleşme projesi ve hedefi olarak gördüklerini ifade eden Çiçek, Türkiye’nin tam üye olmasını istemeyen, imtiyazlı ortaklık teklifini dillendirenlerin bulunduğunu ancak bunun kesinlikle kabul edilebilecek husus olmadığını vurgulayarak Türkiye’nin geldiği noktada hedefinin AB’ye tam üyelik olduğunu söyledi.

Türkiye’nin tam üye olması ile hem Türkiye’nin, hem de AB’nin bundan büyük ölçüde fayda göreceğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:

‘’Zamanında bazı fırsatlar kaçırılmasaydı zamanında kararlar verebilseydik, sorunlara ideolojik değil de ileriyi görerek, Türkiye’nin hak ve çıkarları açısından biraz da kendimize güvenerek olaylara bakabilmiş olsaydık, zannediyorum bugün Türkiye daha farlı noktada olurdu. Sizler de bulunduğunuz noktadan daha ileride olabilirdiniz. Geriye dönüp dövünmenin bir anlamı yok. Ama Türkiye önemli bir fırsatı zamanında kaçırmıştır. Ama kaçan fırsatı yeniden yakalayabilmek elimizdedir. Bunun için gayret göstermemiz lazım.’’

Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinde yurt dışındaki Türk vatandaşlarına da görevler düştüğünü belirten Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Almanya başta olmak olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde Türkiye’nin üye olmasını arzu etmeyenler var. Bizler ne yaparsak yapalım bu işten rahatsızdırlar. Buna karşılık üyeliğini arzu edenler de var. Bir de arada bir kesim var. Esas olan da bu aradaki kesim. Bu konuda da bu ülkede yaşayan vatandaşlarımıza, Türk kökenli insanlarımıza, sizlere,burada en başta sizlere görev düşmektedir. Halkın temsilcileri sizlersiniz, iyi intiba bırakmanız, beraber olma adına güzel örnekler vermeniz AB sürecine katılma sürecini azaltır.’’

Türkiye’deki reformların AB üyeliği için değil, Türkiye insanı için yapıldığını vurgulayan Çiçek, yasal ve kurumsal düzenlemeler gerektiğini, yeni çağın problemlerini eski düşünceler ile eski zihniyetler çözme imkanı olmadığını belirterek zihniyet değişimine de ihtiyaç olduğunu kaydetti.

21.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  FACİADAN DÖNÜLDÜ

  TALİM VE TERBİYE KURULU AÇIKLAMA YAPTI

  ABD RAPORU: Başörtüsü yasağı sürüyor

  Hedefimiz AB

  Netleşmeli

  ŞENER ERUYGUR HÂLÂ YOĞUN BAKIMDA

  BBP bürosuna taşlı saldırı

  Çelik: Yardımseverlik duygusu krizi engelledi

  Batan gemideki arama çalışmaları sona erdi

  Hatay’da askeri araç devrildi: 5 yaralı

  İhale yolsuzluğunda 21 tutuklama

  Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki, zehirlendi

  Van’da 3 güvenlik görevlisi yaralandı

  Toptan: Mektubuma cevap bekliyorum

  Şeker hastaları için eğitim

  Cezaevinde Ramazan coşkusu

  İstanbul’daki Antalyalılar iftarda buluştu

  Yağışlı hava geliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır