"Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Netleşmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Deniz Feneri ile tartışmaların bazı anayasal kurumları içine alması sizi rahatsız ediyor mu?” sorusunu cevaplandırırken, “Bütün bunların netleşmesi gerekir. Türkiye’de mahkemeler vardır, savcılar vardır. Şüphelerin giderilmesi gerekir. Kimse suçlu ilân edilemez “ dedi.

Gül: Şüpheler giderilmeli

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasının Türkiye’deki bağlantılarına ilişkin iddialar konusunda, Türkiye’de savcılar, hakimler ve bağımsız mahkemeler bulunduğunu vurgulayarak, ‘’Tüm şüpheleri giderici gerekli yasal araştırmalar, soruşturmalar yapılacaktır’’ dedi.

Gül, ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasında mahkemenin Türkiye uzantılarıyla ilgili değerlendirmelerine ilişkin görüşünü ve konunun Ramazan ayında yardımlaşmaları nasıl etkileyeceğini sorması üzerine şunları söyledi: ‘’Türkiye’de savcılar, hakimler, bağımsız mahkemeler var. Bildiğim kadarıyla savcılar zaten bu konuyla ilgili bazı işlemler yapıyorlar. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Bu tip polemiklerin halkımızın yardımlaşmasını önlememesi lazım.’’ Gül, ‘’Deniz Feneri ile ilgili tartışmaların bazı Anayasal kurumları da içine alacak şekilde boyutlanması sizin açınızdan bir rahatsızlık oluşturdu mu’’ sorusunu cevaplarken de ‘’Bütün bunların netleşmesi gerekir’’ dedi. Türkiye’de savcıların ve bağımsız mahkemelerin olduğunu tekrarlayan Gül, ‘’Bunlarla ilgili tüm şüpheleri giderici gerekli yasal araştırmalar, soruşturmalar yapılacaktır. Kimse birden suçlu ilan edilemez ama bazı şüphelerin netleştirilmesi için Türkiye’de organlar vardır. O açıdan her şeyin incelenmesini ve neticesinin kamuoyuna net bir şekilde açıklanmasını doğru buluyorum’’ diye konuştu.

21.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  FACİADAN DÖNÜLDÜ

  TALİM VE TERBİYE KURULU AÇIKLAMA YAPTI

  ABD RAPORU: Başörtüsü yasağı sürüyor

  Hedefimiz AB

  Netleşmeli

  ŞENER ERUYGUR HÂLÂ YOĞUN BAKIMDA

  BBP bürosuna taşlı saldırı

  Çelik: Yardımseverlik duygusu krizi engelledi

  Batan gemideki arama çalışmaları sona erdi

  Hatay’da askeri araç devrildi: 5 yaralı

  İhale yolsuzluğunda 21 tutuklama

  Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki, zehirlendi

  Van’da 3 güvenlik görevlisi yaralandı

  Toptan: Mektubuma cevap bekliyorum

  Şeker hastaları için eğitim

  Cezaevinde Ramazan coşkusu

  İstanbul’daki Antalyalılar iftarda buluştu

  Yağışlı hava geliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır