"Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cezaevinde Ramazan coşkusu

“BU Ramazan’da Bayrampaşa Cezaevi’ndeyiz” sloganıyla yola çıkan Bayrampaşa Belediyesi, bir zamanlar ölüm oruçlarının tutulduğu Bayrampaşa Cezaevi’ni iftar evine dönüştürdü.

Bayrampaşa Belediyesinin Ramazan faaliyetlerini gerçekleştirildiği Bayrampaşa Cezaevi içerisine dev bir iftar çadırı bulunuyor. Cezaevi iftar çadırına ilâve olarak lunapark, alış veriş stantları, otağ çadırı, çay bahçeleri, eğlence ve dinlenme mekânları ile donatılmış durumda. Ramazan programları sebebiyle renkli bir görünüme kavuşan Bayrampaşa Cezaevi adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Halkın öğlen saatlerinden itibaren gelmeye başladığı Bayrampaşa Cezaevinin iftar saatinin yaklaşmasıyla ziyaretçileri daha da artıyor. İftarını, belediyenin kurduğu çadırda açanlara, daha sonra evlerinde iftarını açıp gelenler de ekleniyor ve Bayrampaşa Cezaevinde günlük ziyaretçi sayısı on beş bini buluyor. Ramazan faaliyetlerini takip etmek için çocuklarını, hatta bebeklerini bile alıp gelen ailelerin hınca hınç doldurduğu Bayrampaşa Cezaevinde iftar sonrası yürümek bile güç hâle geliyor. Koğuşlarının bir bölümü de ziyarete açılan Bayrampaşa Cezaevinde teravih sonrasında gerçekleştirilen kültürsanat aktiviteleri de büyük ilgi görüyor. Hacivat-karagöz gösterisi, stand up, gölge oyunları gibi geleneksel Ramazan gösterilerinin ardından her gece farklı bir faaliyet yer alıyor. Belediyenin iftar çadırında her gün yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği veriliyor. Bu arada Bayrampaşa Belediyesi’nin Balkan ülkelerine yönelik Ramazan faaliyetleri arasında yer alan Bereket Konvoyu Balkan ülkelerindeki turunu sürdüyor. Konvoy, bu güne kadar Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan ve Makedonya gibi ülkeleri ziyaret etti. Bu ülkelerde yaşayan Müslümanlara iftar yemeği verdi.

21.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  FACİADAN DÖNÜLDÜ

  TALİM VE TERBİYE KURULU AÇIKLAMA YAPTI

  ABD RAPORU: Başörtüsü yasağı sürüyor

  Hedefimiz AB

  Netleşmeli

  ŞENER ERUYGUR HÂLÂ YOĞUN BAKIMDA

  BBP bürosuna taşlı saldırı

  Çelik: Yardımseverlik duygusu krizi engelledi

  Batan gemideki arama çalışmaları sona erdi

  Hatay’da askeri araç devrildi: 5 yaralı

  İhale yolsuzluğunda 21 tutuklama

  Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki, zehirlendi

  Van’da 3 güvenlik görevlisi yaralandı

  Toptan: Mektubuma cevap bekliyorum

  Şeker hastaları için eğitim

  Cezaevinde Ramazan coşkusu

  İstanbul’daki Antalyalılar iftarda buluştu

  Yağışlı hava geliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır